Ortodontik Tedavi

Yazar Serpil HazarOrtodontist • 24 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Tedavinin Amacı Nedir?

Tedavinin amacı estetik, fonksiyon ve kalıcılıktır. Ortodontik tedavi sayesinde diş çene ilişkileri düzelir. Daha güzel bir görünüm, daha iyi bir çiğneme ilişkisi, daha cazip bir gülüş ile uyumlu bir yüz güzelliği kazanabilirsiniz.

Tedaviye Başlayabilmemiz İçin Neler Gereklidir?

Diş ve diş etlerinizin sağlıklı olması, ağzınızda çürük dişinizin bulunmaması ve istekli olmanız gereklidir.

Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

  • Büyüme döneminde ve erken çocuklukta , hastanın takıp çıkarabildiği hareketli apareylerle önleyici ve koruyucu tedavi yapılabilir .
  • Büyüme dönemindeki hastalarda dişlerin üzerine yapıştırılan braket dediğimiz ataşmanların içerisinden geçen tellerle sabit tedavi yapılabilir.
  • Büyüme çağında , iskeletsel sorunların çözümü için kafa ve yüz kemiklerinden destek alınan ağız dışı apareyler de kullanılabilir .
  • Yetişkin hastaların iskeletsel sorunlarının çözümü için cerrahi uygulamadan önce ve sonra ortodontik tedavi yapılabilir .


Kimlere Ortodontik Tedavi Yapılır?​

Sağlıklı kemik ve diş yapısına sahip her yaşta, herkese ortodontik tedavi yapılabilir. Ancak çene kemiklerinin de hareketini gerektirecek ortopedik hareketler büyüme ve gelişim dönemlerinde başarı ile gerçekleştirilebilir. Tedavi süresi erişkin bireylerde daha uzun sürebilir. En önemli faktör motivasyondur. Daimi dişlerin sürmeye başladığı 7 yaş civarı bir ortodontist'e çocuğunuzu göstermeniz için iyi bir dönemdir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serpil Hazar Ortodonti, Diş Hekimi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)