ORTODONTİK MUAYENE

Yazar Elif ErtaşOrtodontist • 22 Mayıs 2017 • Yorumlar:

ORTODONTİK MUAYENE : Süt dişlerinin tamamlandığı 3 yaşından itibaren ortodontik muayne yapılabilir. Muayne sırasında hekim gerekli görürse tüm dişlerin görülgüğü panoromik röntgenle , yüz gelişiminin incelendiği sefalometrik röntgen isteyebilir. Fotoğraf kayıtlarınızı ve kapanış analizi için çene ölçülerinizi alabilir.

  • ORTODONTİK TEDAVİYİ NEDEN YAPTIRMALISINIZ

Diş sağlığını etkileyen ilk etken , diş fırçalamadır. Bundan sonra ise dişlerin ağızda nasıl dizildiği ve birbiriyle ilişkisi etkin rol oynar. Diş dizilimindeki ve birbiriyle ilişkisini belirleyen çiğneme, konuşma v.b. aktiviteler sırasındaki hatalı konumlarını ortodontik tedavi ile düzeltmek mümkündür. Ortodontik tedaviyi ne kadar erken yaşta yaptırırsanız , diş ve çene gelişimi o kadar sağlıklı gelişir. tedavi için daimi dişlerin hepsinin sürmesini beklemek her zaman en iyi sonucu vermeyebilir. Yetişkin dönemde yapılan ortodontik tedavi ileri dönemde dişlerin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlar. Sonraki zamanlarda olabilecek protez uygulamalarının daha kolay olması için gerekli diş dizilimini sağlar.

  • ORTODONTİK TEDAVİ BAŞLANGICI

Sevgili Anneler ve Babalar, merhaba, okulların açılmasıyla birlikte, çocuklarımızla birlikte, yeni bir eğitim döneminin koşturmasına başlamış olduk. Hepimizin çabası, onlara gelecekte daha iyi bir hayat sürdürebilmeleri için en iyi eğitim olanaklarını sunmak. Ancak yine biliyoruz ki hayat kalitesini belirlerken yanlızca iyi bir eğitim yeterli değil. İş , arkadaş ve eş seçiminde nasıl göründüğümüz ve nasıl güldüğümüz başlıbaşına önemli bir rol oynuyor. Çoğu zaman da tek belirleyici etken bu özelliklerimiz oluyor.

Peki etkileyici bir yüz yapısı ve güzel bir gülümsemenin temellerinin iki ile beş yaş aralığında kurulduğunu biliyormuydunuz?

Bunun için ailelerin yapması gereken şey çocuklarını, bir sorun olmadığını düşünseler de ortodontik muayneye götürmeleridir. Ortodontik muayne için çocuğun üç yaşında olması yeterlidir. Bu muayne sırasında bir sorun görünmez ise beş-altı yaş aralığında tekrar muayne olması uygundur. Ortodontik muayne sırasında uzman doktorunuz çocuğunuzdan tüm dişlerin değerlendirildiği panoromik röntgen ile yüz yapısını ve gelişim şeklini değerlendirdiği sefalometrik röntgen çektirmenizi isteyebilir. Çocuğunuzun tedavi ihtiyacını belirliyebilmek için bu röntgenleri değerlendirerek, ortodontik tedavi görmez ise yüzünün nasıl gelişeceğini belirleyerek, size özgü bir tedavi planı hazırlayacaktır.

Yedi ile oniki yaş aralığından sonra yapılan tedavilerde yüz yapısını geliştirmek aynı ölçüde etkili olmaz. Çocuğun kemiksel gelişiminin önemli bir bölümü tamamlandığı için yüz yapısını geliştirmek için gerekli olan altın dönem kaçırılmış olur. Aynı eğitim hayatında olduğu gibi. Herkese başarılı ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Elif Ertaş Ortodonti, Diş Hekimi Uzm. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Elif Ertaş

Ortodonti, Diş Hekimi Uzm. Dt.

Randevu al