Özel Fizyoterapist

Yazar Osman Utku Karakaya • 7 Ağustos 2023 • Yorumlar:

Kişiye özel olarak hazırlanmış fizyoterapik programları özel fizyoterapist tarafından sunulur. Özel fizyoterapist, kişinin fiziksel ihtiyaçlarını, sorunlarını ve amaçlarını inceler ve ona uygun bir tedavi planı oluşturur.

Her bireyde farklı tedavi yöntemlerinin uygulanması, kişinin hayat tarzını, beslenme alışkanlıklarını ve egzersiz düzenlerini inceleyerek kişinin genel sağlığını iyileştirmek için farklı yöntemler uygulanması gerektiği özel fizyoterapistlerce bilinmektedir. Özel fizyoterapi, kişinin sağlık sorunlarının nedenini belirlemek ve onları önlemek için kullanılabilmektedir.

Özel fizyoterapistler, kişisel tedavi planlarının yanı sıra, kişinin evde yapabileceği egzersizleri veya araçları önerebilir ya da bu programların uygulanması için evde hizmet verebilirler. İyileşmesi sürecinde kişinin daha aktif rol almasını ve tedaviye karşı daha sorumlu olmasını sağlar. Aynı zamanda, özel fizyoterapistler kişinin ileride tekrar aynı sorunlarla karşılaşmaması için önleyici tedbirler alabilir ve uygulayabilirler.

Kişinin ihtiyacı olan özel fizyoterapi programını oluşturmak için özel fizyoterapistler, kişinin fiziksel durumunu, tarihini ve geçmişte geçirdiği sağlık sorunlarını incelerler. Bu bilgiler, kişinin sağlık sorunlarının nedenini belirlemek ve onları önlemek için gereklidir. Kullaılan yöntemler arasında; masaj, mobilizasyon ve manipülasyon gibi fiziksel tedavileri de uygulayabilirler. Özel fizyoterapistler, kişinin iyileşmesi sürecinde daha aktif rol almasını ve tedaviye karşı daha sorumlu olmasını sağlar ve kişinin ileride tekrar aynı sorunlarla karşılaşmaması için önleyici tedbirler önerebilirler.

Alanında uzman fizyoterapist ekibimiz uygulamalı sağlık yaklaşımıyla sizlere hizmet vermektedir. Gerekli bilgi ve beceri ile tam donanımlı sağlık hizmetini evlerde de uygulanabilir bir şekilde sizlerle buluşturmaktadır. Doktor tavsiyesi ya da rahat hareketi kısıtlayan bir durumda evde fiziki tedavi yöntemine deneyimli ekibimizle başlayabilirsiniz. Hareketin kısıtlı bir şekilde yapılmasına neden olan bölgenin rahatlaması ve işlevselliğini kazanması için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.

Sağlığın her alanında olduğu gibi fizyoterapide de kişiye özel seanslar yapılmaktadır. Bu sayede yapılan tedavi yöntemleri ile kişinin daha hızlı iyileşmesine imkantanınmaktadır. Sağlıklı bir vücudun tüm aktiviteleri doğru ve kesintisiz olarak sürdürmesi önemli bir konudur. Örneğin yürüme, koşma, atlama gibi fiziksel aktivitelerin herhangi bir sebeple vücutta bulunan engeller nedeni ile yapılamamasına yönelik fiziki tedavi uygulanabilmektedir. Diğer taraftan el, kol, omuz, bel gibi postür bozuklukları da yine fiziki tedavi ile giderilebilmektedir. Bu tedavinin bir klinik ya da hastane ortamından bağımsız şekilde sürdürülmesi için evde fizik tedavi hizmeti alabilirsiniz. Yaşadığınız ortamda bu tedavinin sürdürülmesi, hareket kısıtlamasına neden olabilecek dış etmenlerin de bertaraf edilmesi sağlanabilir. Ayrıca ev ortamındaki rahatlık size moral açısından da destek almanıza imkan tanır.

Diğer taraftan evde fizik tedavi hizmeti, fizyoterapistinhastaları kendi ortamlarında tedavi etme fırsatı verir. Bu durumla ilgili olarak karşılaşabilecekleri sorunlar belirlenebilir ve ele alınabilir. Tedavi bireyin evi veya bakımevinin mahremiyetinde gerçekleştirilir ve hastanın bakım bağımsızlığını kazanması için uygulanır. Birçok durum evde fizik tedavi hizmeti için uygundur. Bu durumla bağlantılı olarak örneğin postoperatif durumlar, kalça/diz protezi ameliyatı veya diğer hastalıklardan sonra evde bakım hizmeti alınabilir.

Nörolojik hastalıklar, dahil. Felç, Parkinson hastalığı vb,

Kas-iskelet sistemi hastalıkları, akut sırt ağrısı ve kırıklar,

Kayıp/azalmış hareket, işlev ve çürüme riskleri gibi konularda tedavi dahil bakım yöntemleri değiştirilebilmektedir.

Bazı hastalar fizik tedaviye ihtiyaç duymayabilir, ancak evde fizik tedavi hizmeti farklı komplikasyonlarınönlenmesine yardımcı olabilir. Bu, ev ortamının mümkün olduğunca güvenli ve işlevsel olmasını sağlar. Evde fizik tedavi hizmeti farklı konularda danışmanlık sağlayabilmektedir;

Duş/banyo erişimi, tuvalet yüksekliği sandalye yüksekliği,

Takılma riskini azaltmak için ilaçların çıkarılması (korkuluklar ve basamaklar yatak pozisyonu) gibi pek çok alanda size yol gösterebilir.

Ev ortamı mümkün olduğunca güvenli ve engelsiz hale getirilmesine yardımcı olabilir. Hareket sorunları, hasta evde görüldüğünde uygun şekilde değerlendirilebilir ve uygun tedavi yöntemi belirlenebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)