Ponytail Lift

Şöyle sıkı bir at kuyruğu topladığınızda üst yüzünüzde gördüğünüz etki hoşunuza gidiyorsa, 25-40 yaş aralığında iseniz, favori hattınız ile kaşınızın en dış köşesi arasındaki mesafe 3.5cm den kısa ise, yüzde iz bırakmayan ve hızlı iyileşen bir işlem arayışı içerisinde iseniz bu işlem size göre olabilir.

Ponytail lift saçın içerisinde gizli 2cm’lik bir kesi yoluyla yapılan ve mikro yağ enjeksiyonları ile desteklenen endoskopik bir üst yüz işlemidir.

Ponytail lift ameliyatı endoskopik orta yüz germe ameliyatına çok benzer ancak kapsamı biraz daha limitlidir. Bu sebeple de endoskopik orta yüz germe ameliyatında görülen aşırı/uzamış şişlik bu ameliyatta daha az miktarda ve kısa süre görülür. İdeal hastanın güçlü bir yüz iskeleti olmalı, uzun yüzler tercih sebebi.


Tek başına yapıldığında üst yüz ve göz çevresine bir tazelenme vermenin dışında çarpıcı bir değişime imkân vermez. Bu sebeple hemen her zaman yağ doku transferiyle bazen de silikon yanak implantları ile desteklenir. Yine yüzdeki yaşlanmanın orta seviyelere ulaştığı kişilerde çoğu zaman ağız çevresi girişimleri ve minimal invazif boyun germe yaklaşımlarıyla kombine edilir.

Ponytail lift gibi minimal invazif/limitli etki ameliyatlarında hastanın işlemin sonucunu saç-baş-full makyaj ile desteklemesi şarttır. Makyaj yapmayan, yapmayı sevmeyen bir bireyin bu ameliyatı yaptırıp 10 yaş geri gideceğini umması hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. 

Yine bu ameliyatı isteyen hastaların ellerini şakak bölgesine koyup yukarı ve yana doğru çektiklerinde gördükleri “çekik” tabloyu beğeniyor olmaları gerekir.

Ameliyatın olumlu yanlarından birisi de ileri tarihlerde yapılacak yüz germe işlemlerini olumsuz yönde etkilemiyor olmasıdır. En önemli nokta ise yüzün bir bölümünde ZF sinirin ameliyatta kesilmesinin bir sonucu olarak kalıcı duyu kaybı oluşmasıdır.

Yüz estetiğinin tüm ameliyatlarında olduğu gibi ponytail lift için de hasta memnuniyetinin anahtarı, ameliyat öncesi beklentilerinizin bu işlem ile karşılanıp karşılanamayacağının ameliyat öncesi muayenesi esnasında netleştirilmesidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ozan Bitik Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)