Reflü ve Safra Kesesi Tedavisi

Yazar Osman YıldırımGenel Cerrah • 4 Ocak 2018 • Yorumlar:

Reflü Nedir ve Tedavisi

 

Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna geçişini engelleyen bir kapak mekanizması vardır. Reflü hastalarında en sık görülen özellik bu mekanizmanın gevşekliğidir. Bu durum sıklıkla mide fıtığıyla birlikte yaşanır. Mide boşalım bozukluğu ya da bozulmuş yemek borusu hareketi bu hastalığı tetikleyen diğer nedenlerdir.


 

Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna çıkmasını engelleyen iki mekanizma vardır.

 

Safra Kesesi Tedavisi

 

SİLS(Tek delikten) Kolesistektomi Safra Kesesi

Günümüzde, cerrahi girişimlerde minimal invaziv ve kozmetik sonuçlarının en iyi olmasına özellikle dikkat edilmektedir. Laparoskopik Cerrahi de bu ihtiyaçtan doğmuştur.

 

Laparoskopik cerrahide büyük kesiler olmadığı için kozmetik sonuçları da daha iyi olmaktadır. Bu yöntemde de artık birkaç delik değil tek delikten (Sils) yapma arayışları başlamıştır. Silsin de en çok uygulandığı saha safra kesesinin çıkarılması ameliyatlarıdır.

 

Ameliyat öncesi ultrasonografi ile iyi bir değerlendirme yapılır; uygun olgulara uygulanır. Göbekte yapılan küçük bir kesiden, bu yöntem için özel olarak yapılmış bir trokar( Karına el aletlerinin sokulmasına yarayan araç) yerleştirilir. Bu trokarda kameranın ve 2 adet el aletinin gireceği 3 delik vardır. Özel yapılmış açılı ya da bükülebilen aletlerle safra kesesi göbekteki delikten çıkarılır. Hasta iyileştiğinde göbeğin içinde çok zor farkedilen bir ameliyat izi kalır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Osman Yıldırım Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)