Regl Döneminde Kram Savar Mucize Besinler

Yazar Sedef Olcay Esen • 22 Ocak 2019 • Yorumlar:

Evet regl döneminde birçoğumuz cupcakelere, pastalara, çikolata kavanozlarına karşı koyamıyor ve kendimizi iyi hissetmek için bu yiyecekleri bahane gösteriyor olabiliriz. Ama unutmayın kısa süreli olan bu iyilik hali dönem sonunda bizlere extra kilolar olarak dönebilir. O yüzden bu dönemde bize çikolatalı bir kek kadar iyi gelebilecek, yedikten sonra da vicdan yaptırmayacak besinlere bir göz atmakta fayda var. Bakalım bu besinler neler?

YOĞURT

İç hastalıkları arşivinde yayınlanan bir çalışmada, kalsiyum ve D vitamini alımını artırmanın PSM semptomlarını azaltmada yardımcı olabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda iyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurttaki iyi bakteri kültürleri ( probiyotikler ) dönem boyunca sağlıklı bir sindirim sağlayarak karın bölgesi sıkıntılarını yatıştırmaya da yardımcı oluyor.

TAM TAHILLAR

Beyaz pirinç ve ekmeğimizi tam tahılllı olanlar ile değiştirerek bu dönemdeki yorgunluk ve halsizliğimizin üstesinden gelebiliriz. Yapılan çalışmalarda büyük bir magnezyum kaynağı olan tam tahıl ürünlerinin menstruel ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. Ayrıca içeriğindeki lifler sayesinde bize uzun süre tokluk sağlarken sindirim sistemimizin sağlıklı çalışmasını da destekliyor.

MUZ

Potasyum ve B6 vitamini bakımından oldukça zengin olan muz, şişkinliklerin hafifletilmesinde ve uterus dahil kaslarımızın gevşemesine yardımcı olur. Aynı zamanda yeterli potasyum alımı kan basıncının düzenlenmesinde ve beynimize yeterli oksijenin gitmesinde rol oynar. Tüm bunlar ise biraraya gelerek ruh halimizi kontrol altında tutmamıza yardımcı olur.

YAĞLI BALIKLAR

Omega-3 yağ asitleri sadece kalbimiz için iyi değildir, aynı zamanda kas gerginliğini hafifletmeye ve bu dönem boyunca olan krampları azaltmaya yardımcı olur. En iyi kaynakları ise somon ve ton balığı gibi yağlı balıklardır. Bunların yanında ceviz ve keten tohumu da zengin omega-3 içeriğine sahip besinler arasındadır.

BROKOLİ

Brokoli iyi bir lif, B6 ve E vitamini ve magnezyum kaynağıdır. Tüm bunların hepsi PSM' yi yenmemize ve sindirimimizi düzenlememize yardımcıdır.

BİTTER ÇİKOLATA

Antioksidan ve magnezyum içeriği ile krampları azaltmaya ve ruh hali değişimlerini kolaylaştırmaya yardımcı olan bitter çikolata aynı zamanda bizleri sakin ve neşeli tutan '' mutluluk hormonu '' olarak bilinen endorfin üretimini uyarır. Unutmayın ne kadar yüksek kakao oranı o kadar etki :)

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)