Romantik İlişkilerde Güven

Hiç ilişkinizde bir şeylerin yolunda gitmediği hissine kapıldınız mı? Nedenini bilmiyor olabilirsiniz, ancak büyük olasılıkla, ilişkinize güven duymadığınız içindir.

Bir İlişkide Güvende Olmadığınızın İşaretleri

Partnerinize güvenmiyor olabilirsiniz...

Partnerinizin önünde gardınızı düşüremeyeceğinizi hissediyorsunuz.

Kontrolü ele almanın ve her şeyi kendiniz yapmanın en iyisi olduğunu hissediyorsunuz.

Sosyal medya aktivitelerini gizlice izliyorsunuz.

Bir mesaj aldığında şüpheleniyorsunuz.

Telefonuna cevap vermediğinde en kötüsünü hayal ediyorsunuz.

Ya da ne istediğinizi sormakta zorlanıyorsunuz.

Bir ilişki güven olmadan yürüyebilir mi? Güven olmadan, ilişkinizin büyümesi zor. Daha da kötüsü, ilişkiniz kaotik, öngörülemez ve drama dolu gelebilir.

Güven Nedir?

Çift Samimi Bir İlişki atölyesinde Güven İnşa Etmek

Güven ve sevgi arasındaki ilişki yakın bir ilişkidir. Güven, kendinize, kendi yargılarınıza ve başkalarına güvenmek anlamına gelir. Güven, herhangi bir ilişkinin temelidir. Onsuz, ilişki titrek olacak ve sonunda başarısız olacak. Güven eksikliği, ilişkilerin bozulmasının ana nedenidir.

Niye?

Çünkü eğer güveniniz yoksa partnerinizin sizi seveceğinden ve size sadık kalacağından emin olamazsınız demektir. Sonuçta güven, partnerinize güvenebileceğiniz ve onların yanında güvende hissedebileceğiniz anlamına gelir.

Güven Güven verir

Partnerinizin sizi ne olursa olsun sevdiğine güvendiğinizde, tartışmalarınız veya kavgalarınız olsa bile ilişkinin devam edeceğine dair güvenceniz olur. İlişkinizin bir anlaşmazlıktan daha sağlam olduğunu biliyorsunuz.

Güven Acıları İyileştirmeye Yardımcı Olur

Bir yanlış anlaşılma, farklı beklentiler veya karşılanmayan ihtiyaçlar nedeniyle ilişkinizde incindiğinizde, güven iyileşmenizi ve affetmenizi sağlar.

Güven Olmadan Sevemezsiniz

Güven, ilişkinizin temeli ve sevginin anahtarıdır. Partnerinize güvendiğinizde, zor zamanlarda ayrılmayacağından emin olursunuz. Bu, sevginin inşa edilmesi ve büyümesi için anahtardır.

Güven Engelleri Aşmaya Yardımcı Olur

Partnerinize güvendiğinizde, onların önceliği olduğunuzu bilirsiniz. Kalbinde en iyi çıkarlarınız var. İlişkinizde farklılıklar veya zorluklar ortaya çıktığında, sorunları birlikte aşabileceğinizi bilirsiniz.

Güven Partnerinize Alan açmanıza Yardımcı Olur

Partnerinize güvendiğinizde, siz olmadan kendi işini yapması için ona zaman veya alan verme konusunda kendinizi güvensiz hissetmezsiniz. Kiminle vakit geçirdiğinden şüphelenmezsiniz.

 

Bir İlişkide Güven Nasıl Görünür?

İşte ilişkinize güvendiğinize dair bazı işaretler:

Açık konuşmalar: İkiniz de gardınızı düşürmeye ve sırlarınızı ve korkularınızı paylaşmaya isteklisiniz.

Siz birbirinizin önceliğisiniz: İkiniz de birbirinizin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını ilk sıraya koyarsınız. İkiniz de birbirinize özen ve düşünce gösteriyorsunuz.

Göz temasını koruyun: Konuşurken birbirinizin gözlerinin içine bakabiliyorsanız, bu ikinizin de saklayacak bir şeyi olmadığını gösterir.

Aktif olarak dinleyin: İkiniz de dikkatle dinlerseniz, bu sevgi, özen ve saygı gösterir.

Fiziksel yakınlık: Küçük şeyler, bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterir – nazik bir öpücük, el ele tutuşmak veya sarılmak.

Hataları kabul etmek: Hem hatalar konusunda dürüstsünüz hem de mazeret veya açıklamalarla bunları örtmüyorsunuz.

Aileniz ve arkadaşlarınızla kaynaşın: İkiniz de birbirinizin ailesi ve arkadaşlarıyla kaynaşmaktan hoşlanıyorsanız, bu ikinizin de iyi niyetli olduğunu gösterir.

Rahat ve kendinden emin olun : Birbirinizin yanında özgün benlikleriniz varsa, o zaman birbirinize güvendiğinizi gösterir.

Çatışmaları verimli bir şekilde çözün: İkiniz de anlaşmazlıkları sağlıklı bir şekilde çözebiliyorsanız, bu ilişkinizin sağlam olduğunu gösterir.

 

Bir İlişkide Güven Kazanılır mı Yoksa Verilir mi?

Güven üzerine istikrarlı bir ilişki kurduğunuzda, ikiniz de gerçek benliğiniz olmakta özgür olacaksınız.

Ancak güven kazanılmalıdır.. Otomatik değil. ve talep edilemez. İyi haber - çaba sarf ederek güven inşa edilebilir. İlişkinizde güvenle ilgili sorunlar olsa bile, değiştirebilir ve güvenilir, güvenli bir bağlantı kurabilirsiniz. İlk adım, ilişkinizde güven sorunlarınız olup olmadığını anlamak ve ardından güven inşa etmeye ve yaşam ilişkinizi geliştirmeye karar vermektir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emir Atay Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)