Saç Dökülmesi Tedavileri

Saç ekimi nedir?

Saç ekimi operasyonu, ensenizdeki saçlı deriden alınan saç folliküllerinin, gerekli görülen alana yerleştirilmesi işlemidir. Bu ameliyatın amacı saçların yok olduğu veya azaldığı bölgelere olabildiğince ekim yaparak şu anki durumdan daha iyi bir görüntüye ulaşmaktır.

Hem erkeklerde hem de kadınlarda uygulanabilen ve lokal anestezi altında yapılan saç ekimi, kelliğe kesin ve kalıcı çözüm sunan cerrahî bir işlemdir. Saç ekimi tamamen dökülmüş ya da seyrelmiş alanlara uygulanabilir. Ekilen saçlar, genetik olarak dökülmemeye kodlanmış bölgeden alındıkları için hayat boyu kalıcıdırlar.

Saç sorunlarının çözümünde dökülmenin nedeninin araştırılması, bu soruna yönelik önlem alınması ve sonrasında saç ekimi işlemlerinin gerekirse uygulanması önemlidir.


Ameliyat süresi ekilecek follikül miktarına göre 3-8 saat arası sürebilir.

Saç Ekimi FUT veya FUE yöntemleri ile yapılabilir.

FUT yönteminde ense bölgesinden bir şerit şeklinde deri alınarak saç follikülleri hazırlanır ve bu alan dikilerek kapatılır.

FUE yönteminde ise saç follikülleri ense bölgesinden uygun motor desteği ile teker teker alınarak gerekli alanlara nakledilir. Dikiş kullanılmaz, iyileşme süresi çok daha kısadır. FUE yönteminde birden fazla seans uygulama yapmak mümkündür.

Sorunların olasılığını azaltmak için ameliyat sonrasında doktorun önereceği antibiyotik, ağrı kesici ve benzeri ilaçlar aksatılmadan kullanılmalı, pansuman ve bandaj düzenli olarak uygulanmalıdır. Ameliyatla ilgili herhangi bir sorun olduğunda, sorunun kaynağını ve çözümünü en iyi değerlendirecek kişi olduğundan, öncelikle ameliyatı yapan doktorla görüşülmelidir.

Ekilen saçlar yaklaşık 3-4 ay sonra çıkmaya başlayacaktır. Ekim yapılan saçların bir kısmı tutmayabilir. Buna bağlı olarak bir kısım ekim yerlerinin izi görülebilir. Ancak bu sorun kişinin görünümünü bozacak ölçüde olmaz.

Ekilen saçların %80 ilk 9 ay içerisinde aktive olacaktır. Bu nedenle takip eden seanslar için en az 9-12 ay beklenmesi uygundur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Çağhan Baytekin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)