Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar Hikmet Dulundu • 8 Ekim 2018 • Yorumlar:

Son yıllarda saç ekimi operasyonlarında artmalar gözlenmektedir. Yurtdışından da Ülkemize çok sayıda saç ektirmeye gelen hasta sayısı gün geçtikçe çoğalmaktadır.Bunda en önemli etken ülkemizde çok başarılı saç ekimi işlemi yapılması ve fiyatların da uygun olmasıdır.

Özellikle androjenik dediğimiz erkek tipi saç dökülmesi olan hastalar saç ekimi için en uygun hastalardır.Bu hastalarda saç dökülme nedeni yaş,hormonlar ve ailesel kalıtım olabilmektedir.

Saç ekiminde yaş sınırı yoktur.Saç ekimine başvuran hastada önce saç analizi yapmakta ,kökleri alacağımız ense bölümü ve ekim yapılacak alan bölgeler analiz edilmektedir.Saç dokusunun yapısı saç telinin incelik ve kalınlığı elde edilecek sonuçları etkilemektedir.

Saç ekimi yapacağımız hastaya bir bakıma cerrahi bir operasyon yapılacağı için ve operayonda kullanaılacak ilaçlara karşı bir allerji olup olmadığının tespiti için vücut analiz tetkikleri yaptırmak önemlidir.

Bu tespitlerden sonra hasta ile bu sürecin anlatılması ve ekim öncesi ve sonrası dikkat etmesi gerekenler konuşulmaktadır.

Operasyondan önce hastanın kan sulandırıcılarını kullanmaması istenir. İşlem sonrasında da bir süre bu ilaçları kullanmayacağı hatırlatılır.

Ekim süresinin yaklaşık 6-8 saat süreceği ve girişimin lokal anestezi ile yapılacağı anlatılır.

Ekim sonrasında ekim bölgesinin ve kök alım bölgesinin temiz tutulmasının enfeksiyonlar açısından önemlidir.

Ekim sonrasında neleri yapabileceğini ve neleri yapamayacağını, elde edilecek sonuçları etkilediği anlatılır.

Ekimden 24 saat sonra ilk saç yıkamayı merkezimizde yapıyor ve hastaya daha sonraki yıkamaları nasıl yapacağını öğretilir.Saç köklerinde oluşacak kabuklanmaların engellenmesi için saçın yıkanması ve kremlenmesi önem arz etmektedir.

Ekim sonrası 15 gün boya, jöle veya kimyasal içerikli ürünleri kullanmaması gerektiğini, hamama, saunaya, havuza, denize girilmemelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hikmet Dulundu Kulak Burun Boğaz, Sertifikalı Medikal Estetik Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)