SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç Mezoterapisi

Saçların fizyolojik yapısında olan incelme ve zayıf düşme durumlarında saç diplerine uygulanan enjeksiyonlarla saçın güçlenmesi sağlanır. Saç mezoterapisi ve P.R.P, uygulanan yöntemler arasındadır.

Prp nedir?

Saça uygulanan PRP (Platelet Rich Plasma), kendi kanınızdaki materyallerin kullanılarak saçlı deri dokusunun ve içindeki saç köklerinin onarılması işlemidir. Kısa süre içerisinde, kolay uygulanabilen ve etkili sonuçlar veren bu yöntem, saç kaybında en iyi medikal tedavi yöntemlerden biri olarak gösterilmektedir.

PRP, saça nasıl etki ediyor?

PRP'de amaç, zengin materyalle saç kaybını durdurarak, sağlıklı saç döngüsünü kazandırmak ve saç tellerini güçlendirmektir. PRP, işlemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımaz. İyileşme süreci, içerik dolayısıyla çok kısadır. Uygulama bölgesinde doku gelişimi başlar, hasar görmüş zayıf saç folikülleri onarılır ve yeni, güçlü saç kılı üremeye başlar.

Kimler PRP yaptırmalı?

PRP, hem kadınlar, hem de erkekler için sonucu çok memnun edici bir uygulamadır. Yöntem, saç ekimi operasyonlarından sonra da yerleştirilen greftlerden maksimum sonuçlar almak için özellikle önerilir.

Saç mezoterapisi nedir?

Saç Mezoterapisi, saç köklerinin daha sağlıklı ve yaşam süresi daha uzun saç telleri üretebilmesi için aktif hale getirilmesi işlemidir. Saç Mezoterapisi'nin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanılmasıdır. Yan etki riskinin olmaması bu yöntemin başlıca avantajıdır. Ayrıca bu işlemin sonuçları oldukça tatminkârdır.

Saç Mezoterapisi nasıl uygulanır?

Saç mezoterapisinde amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları, bölgesel olarak küçük dozlarda, özel iğneler ve özel bir teknikle cilt içine verilir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç, süratle etkisini gösterir. Uygulanan ürün, saç köklerini besleyen vitaminleri, mineralleri, özel yapı taşı proteinlerini, antioksidanları ve bölgesel kan dolaşımını arttırıcı ilaçları içerir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ertan Günal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)