Sağlıklı Genç Ve Güzel Yaşamın - Görselliğin Sırları

Yazar A. Demet Aşkın • 24 Şubat 2020 • Yorumlar:

Bu gelişimleri içsel ve dışsal olarak vurgulamalıyız. Vücut bir bütündür ve artık biliyoruz ki sağlıklı, uzun bir ömür ve görüntünün sırrı bir hayat biçimi olarak yaşama geçirilerek mümkündür.Bu bütünlük sıralarsak:

1-Yaşa göre yıllık sağlık kontrolleri ve eksik olan değerlerin tamamlanması,sağlıklı beslenmek,kilo fazlası taşımamak ilk sırada yer alır.Çok ve aburcubur yememek.Ancak burada özellikle değinmek isterimki bunlar hayatın keyfini kaçırarak ve stres yaratarak sürekliliği bozacak düzeyde olmamalıdır.Yavaş yavaş yaşam biçimine dönüşmelidir.Hızlı alıp verilen kilolar,aşırı ve tek yönlü diyetler her doku gibi cildinde sağlıksızlığına neden olur.

2- Hareket etmek yaşamın olmazsa olmazıdır. Spor salonlarında ,kapalı ortamlarda vücudun alışkın olmadığı zorlamalardan bahsetmiyorum.Hayat alışkanlığı olacak,herkesin kendi günlük yaşamı içinde bulacağı yolla ancak mutlaka günde en az yarım saat tempolu bir hareket alışkanlığı hayatımıza katmalıyız.Açık havada yürüyüş,mümkün olduğu kadar araba kullanmamak gibi..

3-Kendimizle barışık olup,farkındalığımızı yükseltmek,aktif hayat içinde dingin kalabilmenin yollarını bulmak.Meditasyonun bu konuda çok yardımcı olduğunu düşünüyorum..

 

4-Üretken olmak,hayatta ulaşılabilir hedefler belirlemek.Hayatın şimdi olduğunun idrakinde olmak.

Geçmiş , tecrübe edinip ders çıkarmak içindir,geçmişe takılıp kalan kişiler gelişemediği gibi yalnızca mutsuz olurlar.Geleceğe ait imkansız hedef ve beklentilerde gerçekten mutsuzluk  ve erken yaşlanmak nedenidir.Bugünü değerlendirip,sahip olduklarımızın farkındalığı ile şükretmek en güzel yaşam ilacıdır.

 

5-Sosyal olmak ,sevgi vermek ve almak.Başkalarına faydalı olabilmek.Yapılan çalışmalar uzun yaşayan kişilerin , insan ilişkileri yüksek olan kişiler olduğunu  gösterdi.

 

6- Bunların beraberinde genç yaşlardan itibaren yaşa uygun olarak yapılacak medikal estetik uygulamalarla cildin genç ve sağlıklı yaş almasını sağlamak.Erken yaşlardan itibaren bilinçli bir takiple vücut ve yüzde yaşam şekliyle,hormonal değişimlerle,stresle v.s oluşacak zararlardan korunmak önemlidir.

 Genç yaşlarda oluşacak yağ dengesizliği iyi bir yerde yaptırılacak cilt temizliği,takibi ve ürün önerileri ciltte kalıcı hasar olmadan atlatılabilir.

 Ciltte oluşacak ince damar sorunları,lekeler önlenebilir.Selülit,lokal yağlanma gibi cilt sağlığını bozan sorunlarda düzenli takiplerde yapılacak tedavilerle önlenebilir.

Başlangıçta da ifade ettiğim gibi sağlıklı uzun yaşam erken yaşlardan itibaren  başlayan bilinçli bir yaşam biçimiyle ,iç ve dış donanımla mümkündür.

 

 Sağlıklı,neşeli yeni yıllar dilerim.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Demet Aşkın Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)