SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS

İçinde bulunduğumuz modern çağda insanlar zamanın gerekliliklerine uygun olarak daha fazla çalışmakta, daha fazla yorulmakta, daha fazla strese maruz kalmakta ve daha az dinlenmektedirler. Yorgunluk, uykusuzluk, aşırı çalışma, stres, sağlıksız beslenme, hormonlu gıdaların tüketimi, alkol ve sigara, güneş ışınlarının olumsuz etkileri ve çeşitli genetik faktörlere bağlı olarak insan vücudunun koruyucusu ve estetik açıdan önemli bir unsuru olan cildin yapısında zaman içerisinde çeşitli olumsuz değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler, kırışıklıklardan, cildin elastikiyet ve nem kaybına kadar birçok şekilde kendini gösterebilmektedir. Şüphesiz ki yukarıda sayılan olumsuz etmenlerden kaçınmak, daha sağlıklı ve daha güzel bir cilt için ilk adımdır. Ancak yine de tüm etmenler ortadan kaldırılsa bile, zamanın yıpratıcı etkilerini ortadan kaldırmak mümkün değildir. Yaşlanma belirtileri ile mücadelede hem deriyi hem de deri altı bağ dokularını sıkılaştırıp tedavi eden altın iğneli radyofrekans (ScarLet S) uygulamaları günümüzde en etkili ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerinin başında gelmektedir.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS NEDİR, NASIL UYGULANIR?

 

Radyofrekans teknolojisi yüzde estetik amaçlı kullanılmasından çok önce, biz plastik cerrahlar ve KBB doktorları tarafından, büyümüş olan burun etlerinin küçültülmesi ve sıkılaştırılması amacı ile yıllardır ameliyatlarda kullanılmaktadır. Radyofrekans enerjisini bir dokuya kontrollü olarak verdiğinizde dokunun cevabı daha küçük bir alana toplanma, yani sıkılaşma şeklinde olmaktadır. ScarLet S altın iğneli radyofrekans tekniğinde ise cihaz tarafından 100 ile 800ms ve 2Mhz gücünde elektromanyetik radyofrekans dalgaları üretilmektedir. Uygulamada kullanılan cihazın başlığı içerisinde 25 adet altın kaplama mikro iğne bulunmakta olup bu iğneler 0,5'den 3,5 mm derinliğe kadar atış yapabilmektedir. Bu sayede uygulanacak olan radyofrekans enerjisini hastanın cildinin yüzeyinden cildin alt kısımlarına kadar iletmek mümkün olmaktadır.

 

 

 

FRANKSİYONEL RADYOFREKANS ( SCARLET S ) UYGULAMASI NASIL ETKİ EDER?

 

Altın uçlu mikro iğneler vasıtası ile cilt ve cilt altı dokulara gönderilen radyofrekans enerjisi sayesinde bu dokulardaki ısı, kontrollü bir şekilde arttırılmakta ve uygulama yapılan alanda mikro bazda uyarılmalar oluşturulmaktadır. Bu sayede cildin yüzeyinde yer alan epitel hücrelerinde bir yeniden yapılanma ve onarım süreci başlar. Cildin orta ve alt tabakalarında ise bu alanda yer alan elastik bağlar ve kolajenin sıkı dizilimleri arttırılmakta ve bağ dokusunun en önemli bileşenlerinden olan fibroblast isimli hücrelerin üretim hızında önemli bir artış sağlanmaktadır. ScarLet S tedavisi sonrasında gözle görülür bir biçimde onarım ve yeniden yapılanma sağlanmakta olup bu yapılanma kişinin tamamen doğal bileşenleri, yani kendi öz dokusu ile gerçekleştirilmektedir.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS TEDAVİSİ CİLTTEKİ HANGİ PROBLEMLER ÜZERİNDE ETKİLİDİR?

 

ScarLet S teknolojisinin en temel kullanım alanı zaman içerisinde ortaya çıkan elastikiyet kaybı nedeni ile gevşemiş dokuların sıkılaştırılması ve daha genç, dinamik bir hâle getirilmesi, cilt rejüvenasyonu ve ince kırışıklıkların tedavisidir. Bununla beraber, yüzün ve çenenin kendine özgü hatlarının belirgin bir hale getirilmesi, boyun bölgesinde oluşmuş sarkmaların giderilmesi ve boynun sıkılaştırılması, kol bölgesi, bacak bölgesi ve karın bölgesinde oluşan sarkmaların azaltılması, hiperhidroz olarak adlandırılan aşırı terleme probleminin tedavisi. Ayrıca geçirilmiş çeşitli sivilce sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan düzensiz görünüm ve izlerin tedavisi, ciltte meydana gelen çeşitli skar, yara, yanık ve izlerinin iyileştirilmesi, stria olarak adlandırılan cilt çatlaklarının koyu renk görünümlerinin azaltılması ve sıkılaştırılması amacı ile de kullanılabilmektedir.

 

 

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS TEDAVİSİ SIRASINDA ANESTEZİ UYGULANIR MI?

 

Uygulamaya başlamadan yarım saat önce, uygulama yapılacak olan alana güçlü anestetik özellikli kremler sürülmekte ve hasta tedaviye hazırlanmaktadır.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS TEDAVİSİNİN SÜRESİ NE KADARDIR?

 

Tedavinin süresi uygulama yapılacak olan alanın genişliğine ve uygulama bölgesine göre değişiklik göstermekle beraber ScarLet S tedavisinin ortalama süresi 20 dakika ile 50 dakika arasında değişiklik göstermektedir.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS TEDAVİSİ KAÇ SEANS SÜRER?

 

Tedavi kişinin cildinin ne durumda olduğuna, cildin ihtiyaçlarına ve vücudun tedaviye göstereceği reaksiyona göre değişiklik göstermekle beraber ortalama olarak ayda bir tekrarlanan 3 seans sonrasında etkili sonuçlar elde edilebilmektedir. Çok yıpranmış ciltlerde bu sayı 4'e çıkabilmektedir.

 

SCARLET S UYGULAMASINI BAŞKA HANGİ YÖNTEMLER İLE KOMBİNE ETMEK FAYDALI OLUR?

 

Altın iğneli radyofrekans uygulamasının en iyi kombine edileceği uygulama, PRP uygulamasıdır. PRP kendi kanınızdan hazırlanan, trombositten zengin plazmadır. Bu tedavi yöntemi ile ciltte canlanma ve nemlenme artışı sağlanır. Ayrıca ince kırışıklıkların ve cilt tonu farklılıklarının tedavisine de ekstra fayda sağlanmış olur. Bu uygulama kendi kanınızın özel bir kit içinde ayrıştırılması ile yapılmaktadır. Bu noktada kullanılan kitin kalitesi çok büyük önem arz etmektedir. Kliniğimizde bu alanda lider marka olan Regen marka PRP kitleri kullanılmaktadır. Öte yandan PRP uygulamasını yapabilmemiz için trombosit seviyenizi bilmemiz gerekmektedir. Trombositlerin normal değeri 150-450 bin arası olup 250 bin altı rakamlarda PRP beklenen optimum faydayı göstermemektedir. Boşuna işlem yaptırmamaları ve ücret ödememeleri için tüm hastalarımızdan işlem öncesi kan sayımı istenmektedir.

 

PRP ve ScarLet S kombinasyonu aynı zamanda dermaroller veya dermapen uygulaması ve PRP kombinasyonu özelliğini de taşır. PRP ve ScarLet S kombinasyonu ile tedavinizi gerçekleştirdiğimizde bahsedilen son iki uygulamaya ihtiyacınız da kalmaz.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

 

Uygulamadan sonra ortalama 12 saat süren geçici bir kızarıklık dışında herhangi bir yan etki oluşmamaktadır. Ciltte morarma veya iğne izi gözlemlenmez.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS UYGULAMASI SONRASI BAKIM NASIL OLMALIDIR?

 

Uygulama bitiminde cildiniz temizlenecek ve PRP uygulaması yaptırıyor iseniz yatıştırıcı olarak PRP'niz, PRP'siz uygulama yaptırıyor iseniz yatıştırıcı olarak özel bir serum uygulanacaktır. Takibinde cildinize uygun bir güneş koruyucu uygulanacaktır. Günlük hayatınızda cilt tipinize uygun SkinCeuticals ya da Perricone MD gibi üst düzey bir markanın nemlendiricisini ve Dermalogica gibi kaliteli bir markanın güneş koruyucusunu kullanmanız önerilir. Akşam yatmadan yüzünüzü her zamanki şekilde temizleyebilirsiniz. Dilerseniz işlem sonrası cildinizin bakım ve temizliği ile ilgili estetisyenimizden profesyonel öneriler de alabilirsiniz.

 

SCARLET S ALTIN İĞNELİ RADYOFREKANS MI FRAKSİYONEL LAZER Mİ YOKSA FOKUSLU ULTRASON MU?

 

Cilt sıkılaştırma amacı ile lazer teknolojileri yıllardır kullanılmaktadır. Özellikle fraksiyonel lazerler ile ciltte bir miktar sıkılaşma elde etmek mümkündür. Ancak fraksiyonel lazerlerin dezavantajları, dermiş altı derin dokulara atış yapamamaları, dolayısıyla cilt altı dokularda sıkılaşma sağlayamamalarıdır. Ayrıca ciltte renk koyulaşması veya açılması (hipopigmentasyon / hiperpigmentasyon) gibi yan etkileri de mevcuttur.

 

Fokuslu ultrason teknolojisi ise lazer teknolojilerine kıyasla daha yeni bir teknolojidir. Lazer teknolojilerine üstünlüğü, cilt altı dokulara da etki edebilmesidir. Ancak bu teknolojinin en önemli riskleri, yağ dokusunu da istenmeyen şekilde eritme riski ve sinir arazı oluşturma riskidir. Bu yan etkiler araştırmacıları aynı ve hatta daha iyi bir etki ortaya çıkartacak ancak bu risklerin görülmediği bir teknoloji geliştirmeye itmiştir. Altın iğneli radyofrekans teknolojisi ise tam da bu noktada mükemmel bir çözüm sunar. Literatürdeki uzun dönem sonuçlar ile güvenilir ve etkin bir yöntem olduğu da kanıtlanmıştır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Haldun Kamburoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)