Şeffaf Plak Ne İşe Yarar?

Yazar Tuğçe Öner AltaşDiş Hekimi • 4 Ağustos 2021 • Yorumlar:

Şeffaf plak ne işe yarar, Şeffaf plak tedavisi nedir gibi sorular, diş tedavisi olmak isteyen kişiler tarafından merak edilen sorular arasında yer almaktadır.

Bu tedaviye uygun olup olmadığınız, hekiminiz tarafından yapılan muayene sonrasında kesin olarak belirlenir. Hafif ve orta çapraşıklıkları, şeffaf plak tedavisi ile giderilen rahatsızlıklardır. Eğer dişin çekilmesi şart ise, şeffaf plak tedavisinin yapılması söz konusu olmaz. Teknolojide meydana gelen çalışmalar, bu noktalarda ilerlemeler kaydedildiğini gösterse de şu için bu yöntemin uygulanması söz konusu değildir.

Şeffaf plak tedavisinde; ilk aşamada şeffaf plak üretimi için, diş hekimleriniz ağzınızdan ölçü almaktadır. Alınan ölçüler CAD-CAM ismi verilen 3 boyutlu tarama yöntemi ile sanal ortama aktarılır. Sanal ortama aktarılma aşamasından sonra gerekli olan işlemler simülasyon ile hareket ettirilir.

Şeffaf plaklar, dişlerin hareket etmesi istenen duruma göre üretilir. Plaklar 0,5 mm ve 1 mm’lik hareketler yaratmaktadır. 15 gün boyunca takılı kalır ve sonrasında da diğer plağa geçilir. Şeffaf plak yerleştirilmesi aşamasında güç sağlanarak, dişlerin hareket etmesi imkanı yaratılır. İlk kez dişlere geçirilmesi esnasında ağrı olabilir. Sonrasında bu duruma uyum sağlanır ve herhangi bir sorun oluşmaz.

Şeffaf plak tedavisi ne işe yarar sorusuna sizler için bu şekilde net yanıtlar verebiliriz. Bunlar haricinde tedavi olmak isteyen bireyler tarafından merak edilen ve araştırılan çok sayıda önemli konu başlığı vardır. Örnek olarak şeffaf plak tedavisinde ağrı oluşup oluşmadığı önemli ve merak edilen bir konudur. Daha öncesinde de ifade ettiğimiz gibi, diş hareketi sağlanması için belli bir güç uygulanır. Bu güç, şeffaf plaklar takılırken tahakküm oluşmasına neden olur. İlk aşamada kişi dişlerinde ağrı hissedebilir, sonrasında ise bu durum ortada kalmaz. Aynı zamanda ayda bir dişlerinizi kontrol ettirmeniz önemlidir. Her kontrolde 2 yeni şeffaf plak alırsınız. Bu plakları 15 günde bir değiştirmeniz gerekir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)