Seks Kazaları - Penis Kırılması

Yazar Ertürk ErginÜrolog • 21 Haziran 2017 • Yorumlar:

Cinsel ilişki sırasında, kadının üstte olduğu pozisyonda, erkeğin cinsel organından bir çıtırtı geldi. Hemen ardından da erkek acıyla irkilerek feryat içinde haykırdı, "kırıldı!". Olur mu öyle şey demeyin, çünkü özellikle kadının baskın olduğu cinsel ilişiki sırasında penis kırılabilir.

Nasıl olur?

Şişlik ve morluklarla seyreden penis kırılması; yırtılmalar ve tahribatlar sonucu gelişir. Kırılmalar genellikle penisin tam anlamıyla ereksiyon halinde olduğu ya da aşırı zorlandığı durumlarda oluşur. Bu sorun genellikle cinsel ilişki sırasında kadının erkeğin üzerindeyken kontrolünü yitirip ani olarak hareket etmesiyle görülür. Ayrıca penisin vajinadan çıkıp kadının kalçasına çarpması da kırılmaya yol açabilir.

Engellemek için öneriler nelerdir?

Penis kırılması erkeğin cinsel yaşamını önemli derecede olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması ve penisin ereksiyon halindeyken kıvrılmaması gerekir. Özellikle kadının üstte olduğu pozisyonlarda ortaya çıkan kırılmaları engellemek için erkeğin kadını elleriyle kontrol altında tutması yardımcı olabilir.

Belirtileri nedir?

Penis kırılmalarının ne tür belirtiler verdiğine gelince. Bu sorun çok şiddetli ağrı, morarmayla gelişen renk değişikliği, penis ucundan taze kan gelmesi, idrar yapamama ve ileri derecede şişmeyle kendini belli eder.

Ne Yapılmalı?

Penis kırılmasında zaman kaybetmeden acilen bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir. Ameliyat penis kırılmalarında tek tedavi yöntemini oluşturur. Cerrahi tedavi öncesinde, penis içi idrar borusunun yani üretranın kopup kopmadığı, hasar görüp görmediğinin araştırılması gerekir. Ameliyatta, yırtılan kas zarı tamir edilip onarılır. Günümüzde penis kırıklarına yönelik ameliyatlarda oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)