Serinleten İçecekler Üretmeye Ne Dersiniz!

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 11 Kasım 2019 • Yorumlar:

Yaz sıcakları iyice kendini hissettirmeye başladı. Yemekten kaçar içeceklere sığınır olduk. Fakat dışarda içeriğini bilmeden tercih ettiğimiz öyle içecekler var ki kalori ve şeker bombası! Tek bir öğün yerine geçecek bu içecekler yerine çok daha sağlıklı formları üretmek bizim elimizde!

Bu yazıyı okuyorsanız sağlıklı yaşamı temsil eden yetişkinlerden birisiniz demektir!Ve sizler sağlıklı gıdaları pratik bir şekilde kendiniz hazırlayabilir; çocuklarınızı, ailenizi, eşinizi, dostunuzu bu lezzetlerle tanıştırabilirsiniz! Böylece onları da amacınıza ortak edersiniz! Nasıl mı? Hadi başlayalım!

Soğuk Kahveye Ne Dersiniz?

1 ölçek sevdiğiniz kahveyi buzdolabınızda bulunan buz kalıbının 3 küçük bölmesini dolduracak kadar su ile karıştırın. 3-4 saat buzlukta dondurun. Hem su ile donan buz kalıplarını, hem de kahveli buz kalıplarını kupanızın içerisine çıkarın. Hafif kahve sevenlerdenseniz soğuk süt, sert kahve sevenlerdenseniz soğuk su ilave edin. Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Ev Yapımı Dondurma Keyfi!

Evet yanlış duymadınız! Evde kendi dondurmanızı yapmanız mümkün. Hem de oldukça pratik, bir o kadar da lezzetli! 1/2 olgunlaşmış muzu veya 5-6 adet taze çileği veya sevdiğiniz herhangi bir meyveyi buzlukta dondurun. 1 çay bardağı süt ile dondurulmuş meyveyi blenderdan geçirin. Dondurma kalıbınıza karışımı koyarak dolapta 3-4 saat kadar daha dondurun. Dondurmanız hazır bile! Hayal gücünüzü zorlayarak farklı tatlar eklemeniz mümkün. Daha tatlı olsa derseniz içerisine biraz çikolata ilave edebilirsiniz.

Çocukların Vazgeçilmezi Frozen!

2 top dondurmayı(ev yapımı olursa ne ala!), 1 su bardağı sütü, taze meyveyi ( 4 adet çilek, 1 yarım şeftali veya 2 dilim karpuz hangisini severseniz), 1 çay kaşığı kakaoyu ve 3-4 adet buzu blenderdan geçirin. Çocuğunuza güvenle, yavaş yavaş içirin.

Serinlerken Arınmak İsteyenlere!

2-3 adet salatalığı yıkayıp ayıklayın. 1 su bardağı kefiri, salatalıkları, 1/2  taze sıkılmış limon suyunu, 1/4 olgun avokadoyu(şart değil), bir tutam naneyi ve 3-4 adet buz kalıbını blenderdan geçirin. İkindide ara öğün alternatifi olarak afiyetle tüketin.

Farklı Lezzetlerle Barışık Olanlara!

3/4 fincan suda 1 poşet yeşil çayı demleyin, soğumasını bekleyin. 20 gram bitter çikolatayı, 1 tatlı kaşığı balı, 1 porsiyon yaban mersini veya ahududuyu, ½ olgun muzu ve yaklaşık 1 su bardağı kefir veya sütü blenderdan geçirin. Lezzetin tadını sevdiğiniz biriyle paylaşarak çıkarın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)