Sertleşme Bozukluğu

Yazar Özlem EkerPsikiyatrist • 16 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Sertleşme Bozukluğu

Sertleşme sorunu çeşitli isimlerle tanımlanmaktadır: ereksiyon güçlüğü, erektil disfonksiyon, iktidarsızlık vb. Sertleşme sorunu çeşitli isimlerine karşılık iki şekilde ortaya çıkabilmektedir: hiç sertleşme olmaması veya sertleşmenin devam etmemesi. Hiç sertleşme olmaması durumunda kişi sevişmenin başından itibaren sertleşme yaşayamamaktadır. Sertleşmeyi devam ettirmedeki güçlükte ise kişi sevişmenin her hangi bir anında sertleşme hissetse de sertleşme kaybolmaktadır. Her iki durumda da kişinin cinsel öyküsünü araştırmak ve sertleşme ile ilgili endişelerini anlamak gerekir.

Sertleşme sorununda yaygın olarak kullanılan ilaçların kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Sertleşme sorununda yardımcı olabilen bu ilaçlar eğer sorun sadece psikolojik ise boşuna kullanılmaktadır. Psikolojik kökenli sertleşme sorununda bu tür ilaçların kullanımı etkisiz kaldığında ise kişi sorunun daha büyük ve çözümsüz olduğunu düşünerek tümden umutsuzluğa kapılabilmektedir. Bu nedenle bu tür ilaçları orta yaş ve üzerinde psikolojik nedenlerin yanısıra damarsal sorunuolan kişilerin doktor kontrolünde kullanmaları daha uygun olacaktır.

Sertleşme sorunu yaşayan kişilerin sertleşme ile ilgili endişeleri düzelmeden sertleşme sorununda pek bir düzelme görülmez. Kişinin sertleşme ile ilgili endişeleri cinsel terapi ile ele alınarak bir takım egzersizler önerilir. Cinsel terapilerle sertleşme sorununun çözümü diğer yöntemlere göre daha olumlu görülmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)