"Sevgililer Günü'nü Fırsata Çevirin, Dönüm Noktası Olarak Görün!.."

Yazar Ceren YağcıköseoğluPsikolog • 12 Şubat 2018 • Yorumlar:

Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu,14 Şubat'ın sevgilisi olanlar kadar olmayanlar için de önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Sevgililer Günü'nün ilişkiyi gözden geçirme, aşkı tazeleme, birlikteliği güçlendirme ve sevgiyi pekiştirme açısından çiftler üzerinde önemli bir rol oynadığını belirten Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu,"Sevgililer Günü'nü fırsata çevirin, dönüm noktası olarak görün!.."diyerek, 14 Şubat tarihinin maneviyatına değindi.

Sevgililer Günü'nü"kapitalist sistemin bir oyunu" klişesiyle değerlendirmenin bahanelerin ardına sığanan insanların kolaycılığı olarak niteleyen Yağcıköseoğlu, yalnızlıktan kaynaklı mutsuzluğa bahaneler bulmak yerine mutluluğa giden yolu bulmanın yerinde bir karar olacağını kaydetti.

Sevgililer Günü'nü sadece hediye alınıp-verilen bir gün olarak görmenin ve özellikle kabul edilen hediyeleri ticari değeri üzerinden değerlendirmenin 14 Şubat'ı amacına ulaştırmayacağının altını çizen Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu, Sevgililer Günü'nün önemini ve tavsiyelerini şöyle aktardı: "Sevmek ve sevilmek, birisi için özel olduğumuzu hissetmek; insan ruhunun en temel ihtiyaçlarındandır. Özellikle bireyler, ilişkilerinde sevgi, saygı, şefkat, anlayış ve korunma içeren bir yakınlık içerisinde temas etmeye ve hissetmeye ihtiyaç duyarlar.

14 Şubat ise bu duyguların daha çok paylaşılması beklenilen, kimi bireylere göre ticari yönü olan kimilerine göre ise sevginin anlamının hatırlanmasını sağlayan günlerden biridir…

İlişkinin durumu ve kişilerin beklentileri, bu günü nasıl geçireceğinizi de belirlemektedir aslında.

İlişkisi olmayan bireyler için, yalnız olma duygusu her ne kadar kişiyi rahatsız etse de, kişinin sevgi, paylaşım, ilişki kurma ve yönetmeye dair beklenti ve düşüncelerini sorgulamasını, kendisini tanıma fırsatı sunmaktadır.

İlişkisi olan bireyler için ise 14 Şubattan beklenilen, hediyelerin alınması ve birlikte paylaşımların olmasıdır. Bu gün ayrıca kişinin beklentilerini, partnerine olan duygu ve düşüncelerini, ilişkinin boyutunu görmenize fırsat vermektedir.

Duygularını ifade etmekte zorlanan kişiler için bu gün doğru ifade etmeyi seçme konusunda yardımcı olmaktadır. Ayrıca ilişkinizin rutininin değişmesini sağlayarak, ilişkinizde enerjinin artmasını sağlamaktadır. Partnerinizden beklentilerinizi, ilişkinizin olumlu ve olumsuz yönlerini ele alma ve yeniden bir başlangıç yapabilmek için bir fırsat niteliği de taşımaktadır.

14 Şubat, sevginizi hatırlamak ve paylaşmak için kutlanılan bir gündür .

Önemli olan; sevgiyi ifade etmek için doğru yollar seçebilmek ,bir gün değil, her gün sevgiyi paylaşabilmek, sahip olduğunuz sevgiyi korumak ve besleyerek büyümesini sağlamaktır.."

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)