Soğan Kürü İle Zayıflama

Yazar İrem ÖncüDiyetisyen • 6 Nisan 2020 • Yorumlar:

Soğan çok güçlü bir antibiyotik ve antioksidan kaynağıdır.

Soğan suyunda bulunan kükürtlü bileşenler astım hastalarında olumlu etkiler gösterir. Kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı soğan doğal bir ilaçtır. Kuru beyaz soğanda GPCS adlı bileşim bulunmaktadır. Bu bileşim kemik erimesine karşı etkilidir. Dolaşım bozukluğunu giderici dolayısıyla kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Vücutta yağlanmayı azaltır, antibiyotik ve antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilt bakımında ve adet düzensizliğinde oldukça etkilidir.

Soğan kürü vücutta toksinleri atar, metabolizmanın çalışmasını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Soğan kürü nasıl hazırlanmalıdır?

Malzemeler

1 orta boy kuru soğan

2 su bardağı su

Soğanın dış kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra dörde bölüyoruz. Üzerine suyu ilave ediyoruz. Ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan ortalama 5-6 dk sonra ocaktan alıp bardağa süzüyoruz.

Soğan kürü hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır. Kür, daima taze olarak hazırlanmalıdır. Kullanılacak soğan açık kahverengi kabuklu beyaz soğan olmalıdır.

Hazırlanan soğan kürünün ılık olarak tüketilmesi önemlidir. Öğle ve akşam yemeklerinden 10 dk önce 1 su bardağı içilmelidir. Aç karnına içilmesi iştahı baskılayacaktır. Bu kürün etkisini tam olarak görebilmek için ise diyette 6-8 hafta kadar devam edilmelidir.

Soğanın kendisinin değil de suyunun zayıflamada kullanılmasının nedeni ise; soğanın içerisinde yer alan uçucu enzimlerin küçük parçalara doğrandıktan sonra kaybolmasıdır.

Soğan suyu kürünün diğer bir hazırlama yöntemi ise soğanı katı meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu çıkarmaktır.

Soğanı kür şeklinde tüketemeyenler için ise farklı bir alternatif olan soğan çorbasıdır.

Malzemeler:

6 adet orta boy kuru soğan

İsteğe göre 500 gr lık iki çeşit sebze

Limon ve baharatlar

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bu tarif ile hazırlayacağınız çorbayı öğle ve akşam yemeklerinde tüketebilir,3 gün art arda devam ettikten sonra bir gün ara verip yine 3 gün devam edecek şekilde uygulayabilirsiniz. 8 haftadan sonra 10 gün ara verip devam edilebilir. Özellikle göbek ve basen bölgesindeki yağlardan kurtulmak için soğan kürü oldukça faydalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)