SOĞUK LİPOLİZ

 

Soğuk Lipoliz, cilt üstüne uygulanan soğuk enerji ile cilt altı yağ tabakasının diğer dokulara zarar vermeden dondurulması ve donan yağ hücrelerinin vücudun kendi biyolojik döngüsü ile vücuttan atılması işlemidir. Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda etkinliği kanıtlanmış olan bu yöntem FDA onayı alarak güvenilir bir uygulama olduğunu dünyaca kabul ettirmiştir. Ancak yöntem belli olsa da soğutma için kullanılan cihazlar uygulama sonrası başarıyı etkileyen en önemli parametre olmaktadır.

Günümüzde artık pek çok merkezde kullanılmakta olan standart soğuk lipoliz cihazları ile sadece iki boyutlu soğutma ve dondurma yapılabilmekte iken CLATUU 360° ile vakumlanan bölge üç boyutlu olarak tamamen dondurulabilmekte ve böylece daha çok yağ hücresi yok edilebilmektedir. Böylece ciltte sarkma ve düzensiz çökme olmadan etkin bir bölgesel incelme mümkün olmaktadır.

Yoğun kilolu ve yağ dokusu daha uzun süredir mevcut olan kişilerde efektif sonuç almak ancak seans sayısının artırılması ile mümkün olacaktır. Maalesef bazı uygulayıcılar tarafından iddia edildiği gibi işlemden sonra birkaç beden küçülmüş olmak mümkün değildir. İşlem yapılan bölgedeki yağ hücrelerinin yaşamlarının sonlanması kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 2-3 haftalık bir süreçtir. Bu süreç sonunda başlayan vücuttan atılma işlemi de ortalama iki ayı bulmaktadır. Böylece kişinin tam sonuç görmesi için gereken süre ortalama üç aydır. Bu süreci kısaltmak tıbben mümkün değildir ancak soğuk lipoliz işlemi öncesi alınacak olan Acoustic Wave Terapi seansı ve eş zamanlı olarak alınacak olan Cryo cabin ve Andulasyon Terapi seansları ile daha etkin bölgesel incelme sağlamak mümkün olabilmektedir.

İşlevleri;

  • Yağ Azaltma
  • Selülit Giderme
  • Vücut Şekillendirme
  • Cilt Sıkılaştırma

Soğuk Lipoliz Kimlere Uygulanabilir?

  • Vücudunuzun belirli bölgelerinde bir türlü eritemediğiniz bölgesel yağlanmalarınız varsa,
  • Bu yağlarınızdan artık kurtulmak İstiyor ama bunu doğal yollarla yapmak istiyorsanız,
  • İlaç ya da kimyasal madde almayı tercih etmiyor, cerrahi bir müdahaleyi hiç düşünmüyorsanız
  • Böyle bir tedavi için birkaç saatten fazla zaman ayırmak istemiyorsanız,
  • Cerrahi bir müdahale yaptırıp daha sonra günlük yaşamınıza dönmek için günlerce iyileşmeyi beklemek istemiyorsanız ve tüm bunları doğal görünümünüzü bozmadan yapmak istiyorsanız, sizin için uygun bir yöntemdir.

Soğuk Lipoliz Hangi Bölgelerde Uygulanabilir?

  • Göbek,
  • Bel,
  • Alt-üst karın,
  • Sırt,
  • Sütyen alt bölgeleri,
  • Bacak,
  • Basen ve kollara

uygulanabilmektedir.

Cool shaping vücudun göbek, yan bölge, sezeryan doğum sonrasında oluşan alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerinde oluşan yağ birikimlerinin %20 ile %40 oranında kalıcı olarak azalmasını sağlayan bir tedavidir. Her yaştan erkek ve kadınlara uygulanabilen, özellikle yoğun tempolu iş ve özel yaşamlarından ödün vermek istemeyen kişilerin tercih ettiği zahmetsiz ve sadece bir seanslık bir işlemdir. Sistem tek seansta incelme sağlamakta ve daha da önemlisi yağları kalıcı olarak yok etmektedir.

Soğuk lipoliz yöntemi 1 saat gibi kısa bir sürede incelme sağlayabilen ve diğer yönemlerden daha gelişmiş bir yöntemdir.

Güvenebileceğiniz ispatlanmış yöntem

Nasıl Uygulanmaktadır?

Soğuk lipolizin uygulanacağı bölge ya da bölgeler belirlendikten sonra cildinizin korunması için koruyucu jel içeren özel bir ped kullanılır. Bazı eğitimsiz uygulayıcılar maliyet azaltmak amacıyla bu özel jelli pedler yerine ıslak mendiller kullanmakta ve uygulanan bölgelerde soğuk yanıklarına ve morarmalara sebep olmaktadır, bu konuda dikkatli olunmasını özellikle rica ederiz.

Bundan sonrası cihaz tarafından yapılır. Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi haznesinin içine çeker ve yaklaşık bir saat sürecek tedavisine başlar. İşlem sırasında cihaz yağ tabakasının bulunduğu alanı soğutur.

Uygulama sırasında, tedavinin uygulandığı bölgeye bağlı olarak kişi oturur ya da yatar durumda kalır, gazete-dergi okuyabilir, TV izleyebilir ya da müzik dinleyebilir.

Soğuk Lipoliz Ağrılı Bir Yöntem midir?

Soğuk lipoliz uygulaması tamamen ağrısız bir yöntemdir, kişiler 1 saat boyunca diledikleri şeyle meşgul olabilirler.

Soğuk Lipoliz Sonrasında Neler Oluşmaktadır?

İşlem sonrasında, ilgili bölgede kızarıklık ve geçici bir kaşınma-uyuşma hissi oluşsa da bu çok kısa bir süre sonra ortadan kalkar ve geldiğiniz gibi yürüyerek çıkabilirsiniz. 2-3 ay gibi kısa bir sürede, uygulamanın yapıldığı bölgede %40 ile %60 oranında bir incelme meydana gelecektir. Öncelikle uygulamanın yapıldığı bölgede bir yumuşama hissedersiniz. 1 – 2 ay sonrasında elle dokunduğunuzda ve ayna karşısına geçtiğinizde gözle görülür bir fark hissedeceksiniz.

Kaç Seans Uygulanır?

Soğuk lipoliz aynı bölgeye sadece 1 -3 seans uygulanmaktadır. Tek seans da yağların %40-60 azalmasını sağlamaktadır.

Uygulama Seansı Ne Kadar Sürer?

1 bölgeye uygulama 1 saat sürmektedir. Örneğin kişi her iki bölgesine uygulama yaptıracak dahi olsa işlem yine de 1 saat sürer. Bunun sebebi mükemmel çift başlıklı sisteme sahip olmasıdır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Sonrasında Sonucu Ne Zaman Görebilirim?

3. haftadan itibaren gözle görülür etkiler ortaya çıkar, 1.5 ayda belirginleşir.

Soğuk Lipolizin Yan Etkisi Var mıdır?

Uygulama yapılan alanda geçici kızarıklık, belirli bir süre boyunca da uyuşukluk olacaktır. Bunların haricinde bir yan etki yoktur.

Sonuç İçin Diyet, Spor Gerekli mi?

Şart değildir ancak elbette kilo almamaya gayret göstermek genel sağlık açısından faydalı bir durumdur. İşlem sonrası bol su içilmesi gereklidir.

Soğuk Lipoliz Sonuçları Kalıcı mıdır?

Diğer bütün medikal yöntemlerden farklı olarak tıpkı lazer liposuction gibi yağ hücre sayısını azaltır, bu yüzden elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ertan Günal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)