Tartışmaları 5 Saniyeden Kısa Sürede Bitirme Hilesi

Yazar Buğrahan KırbaşPsikolog • 18 Kasım 2022 • Yorumlar:

Bugün yeni bir evlilik hilesi öğrenmek ister misiniz? O zaman size doktor Neil J Lavender’ın çalışması olan tartışmayı anında durdurma hilesinden bahsetmek istiyorum. Neil buna ‘’Durdurucu’’ ismini vermiş. Eğer evliyseniz veya bir ilişkiniz varsa Durdurucu’ya kesinlikle ihtiyacınız var.

İlişkiler zordur ve tansiyon bazen bir anda yükselebilir. İlişkilerin doğası gereği tüm çiftler zaman zaman tartışabilir ve kavga edebilir. Bazen işler çok daha kötü bir noktaya gidebilir.

Bazı çiftler vardır ki bu tartışma ve kavgaları diğer çiftlere göre daha iyi yönetirler ve sonlandırabilirler. Tabii ki yine insanın doğası gereği tartışmalar olur ancak bu tartışmalar 12 round süren boks müsabakalarına benzemez.

Bu çiftler,  ‘’Durdurucu’’ kullanarak tartışmaları çabucak bitirme becerisine sahiptirler. “Durdurucu”, çok az miktarda çaba gerektiren, ancak dev sonuçlar veren  şaşırtıcı küçük davranışlardan sadece biridir.  Bu ilişki hilelerine küçük anahtarlar diyebiliriz. Unutmayın küçük anahtarlar büyük kapıları açarlar.  İyi bir "Durdurucu", bir tartışmanın beş saniyeden kısa sürede tırmanmasını önleyebilir.

    Peki ilişkinizde işe yarayacak “Durdurucuları” nasıl bulabilirsiniz? İlk olarak, "Durdurucuların" son derece kişisel ve benzersiz olduğunu unutmayın. Bir çift için işe yarayan bir “Durdurucu” muhtemelen başka bir çift için çalışmayacaktır. Çiftin yapması gereken, kendileri için çalışan bir ‘’Durdurucu’’ bulmaktır.  Biraz düşünce ve sohbet ile kendinizinkini keşfedebilirsiniz ve bu gerçekten denemeye değerdir.

İşte başlamanıza yardımcı olabilecek bazı örnekler:

Yeni evli bir çift henüz evliliklerinin 7. Ayında olmalarına rağmen sürekli tartışıyorlardı. Bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalar neticesinde birgün kocası yine tartışmalardan birinin ortasında eşinin elini tuttu. Bu hareketiyle tartışma bir anda sona erdi ve ilerleyen zamanlarda bunu kullanmaya devam etti.

Sekiz çocuklu bir çift, yıllar içerisinde birbirlerine karşı tahammülsüz hale gelmiş ve kavga etmeye başlamıştı. Çiftler zamanla sadece birbirlerine sarılarak ve kucaklaşarak kavgaları durdurabildiklerini fark ettiler. Ne zaman tansiyon yükselse birbirlerine sarılmayı ve kucaklaşmayı denemeye başladılar.

Kıdemli bir çift, diğerine bir fincan kahve isteyip istemediklerini sorarak 40 yılı aşkın süredir tartışmaları durdurdu. Bunun arkasındaki güç, sadece basitliği değil, bir araya gelip tekrar eğlenmeye davettir.

Basit ve çok kolay olan "Durdurucu", büyük  sonuçlar veren küçük bir anahtardır. Kendi “Durdurucularınızı” oluşturmanız gerekir. Muhtemelen, bu “Durdurucu” örnekleri ilişkinizde işe yaramayacaktır. Ama kendi fikirlerinize başlamanızı sağlayabilirler. “Durdurucunuzu” keşfetmek için bir ipucu, onu eğlenceli hale getirmektir. Mizah anlayışınızı kullanın. Sonuçta, büyük olasılıkla tartıştığınız şey,  muhtemelen önemsiz bir şeydir. Çiftler genellikle birbirlerine surat asarak veya aptalca şeyler yaparak kavgaları bitirirler.

İyi bir Durdurucu sadece tartışmayı bitirmekle kalmaz, aynı zamanda size bir çift olduğunuzu hatırlatır, böylece düşmanlık atmosferini ortadan kaldırır.  Sonuçta siz takım arkadaşı ve bir ekipsiniz. Durdurucu ile aranızda her şey yolunda gidebilir ve  hayatı paylaşmanın muhteşem yolculuğuna devam edebilirsiniz.  Bundan daha önemli ne olabilir?

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Buğrahan Kırbaş Psikoloji, Aile Danışmanlığı Psk.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)