Tipplasti - Burun Ucu Estetiği Nedir?

Yazar Ayfer UlçayKulak Burun Boğaz Doktoru • 24 Mayıs 2021 • Yorumlar:

Burnun kemik çatısında kemer , eğrilik veya çöküntü gibi problemler olmayıp sadece tip bölgesi dediğimiz burnun uç kısmındaki kıkırdak ve yumuşak dokulardan kaynaklanan problemler ( burun ucu düşüklüğü, burun ucunun yüksekliği, aşırı kalkık burun ucu, burun ucu genişliği, burun tabanı genişliği, burun ucunda ve burun deliklerinde asimetri) olduğunda uygulanan minör bir estetik cerrahi işlemdir.
Ameliyat öncesi ön görüşmede hastanın 6 farklı açıdan fotoğrafları çekilir ve tipplasti için uygun olup olmadığı değerlendirilir. Eşlik eden orta çatı veya kemik çatı problemleri dışlanır. Hastayla birlikte yeni burun ucu şeklinin nasıl olacağına dair planlama yapılır ve ona göre karar verilir.Gerek tek bölge olarak gerekse fonksiyonel bir cerrahi işlem olan deviasyon ameliyatı ile birlikte gerçekleştirilebilir.
Hem lokal hem genel anestezi altında yapılabilir. İşlem süresi 30-60 dk arasındadır. 
Açık veya kapalı teknikle yapılabilen bir estetik operasyondur. Kapalı teknikte burun ucundan yapılan bir kesi yoktur, kesi burnun görünmeyen iç duvarından yapılır ve kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Bu nedenle herhangi bir dikiş alma işlemi yoktur ve dikiş izi de olmamaktadır. Tampon ve atel kullanmaya ihtiyaç yoktur. Sadece uygun bantlama ile dokuların desteklenmesi yeterlidir. 
Kemik çatıya müdahale yapılmadığı için morarma olmamaktadır.  
Hastalar aynı gün taburcu olup 2. günden itibaren sosyal ve iş hayatlarına dönüş yapabilirler. 7. Gün bantlar alınır ve burun içine krem uygulama önerilir. Yaklaşık 3-6 ayda burun son şeklini almış olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Ayfer Ulçay

Kulak Burun Boğaz Dr.

Randevu al