Tiroid Cerrahisinde Robotik Uygulamalar

Yazar Bülent Çitgez • 16 Şubat 2018 • Yorumlar:

  • Tiroid Cerrahisinde Robotik Uygulamalar

Robotik tiroidektomi olarak da bilinen robotik tiroid cerrahisi tüm tiroid bezinin ya da bir kısmının robotik yöntemle çıkarılmasını içeren minimal invaziv bir cerrahi türüdür. Burada yine en önemli faktör cerrahiyi gerçekleştiren hekimin deneyimi ve becerisidir.

Boyun bölgesindeki tiroid bezine ulaşmak için daha büyük bir kesiye ihtiyaç duyan konvansiyonel açık ameliyatın aksine, koltuk altından çok daha küçük bir kesiyle girilerek boyuna ulaşarak yapılabilen bu cerrahi yöntemle, büyük ölçüde büyütülmüş görüntülerle desteklenen cerrahın hassasiyet ve el becerisiyle çalışabilmesi sağlanmaktadır.

  • Robotik Tiroid Cerrahisinin Yararları

Robotik tiroid cerrahisinin en büyük yararı o bölgenin büyük ölçüde ve en net şekilde görülebilip hekimin daha rahat çalışmasını sağlamasıdır.

Böylelikle daha duyarlı çalışabilmek mümkün olmakta, paratiroid bezin ya da ses telini hareket ettirmeye yarayan sinirin zarar görme olasılığı en aza indirilebilmektedir. Bu yöntemle daha çabuk yol alındığından ameliyat süresi de oldukça kısaltılmaktadır.

Hastalar açısında ise robotik tirod cerrahisinin en önemli yararı, boyun da oluşan ve görünen ameliyat izinin bu ameliyatlarda olmamasıdır. Ses telleri ile ilgili sinirinde zarar görmemesi büyük oranda sağlanabildiğinden hastalarda ortaya çıkan ses kısıklığı gibi komplikasyonlar da en aza indirilebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bülent Çitgez Genel Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)