Ulterapi (Ultherapy): Ameliyatsız Yüz Germe ve Gençleştirme

Yoğunlaştırılmış (ultrasonik) ses dalgaları ile gevşeyen ve sarkmaya yol açan deri ve altındaki kılıf (SMAS) ve bantların ısı etkisiyle genleşerek sıkılaşması ve tedavisinde kullanılan bir uygulamadır. Etki, belirlenen derinlikte yoğunlaştırılarak elde edilen ısı etkisi ile yeni kollajen sentezinin tetiklenmesiyle oluşur. Cilt sarkması ve dolayısıyla yaşlılık belirtilerinin bir nedeni, kollajen içeriğinin zamanla gevşemesidir. Ulterapi sistemi, sağladığı kontrollü yoğun ısı ile kollajenleri uyararak gerilmelerine sıkılaşmaya ve dolayısıyla gençleşmeye neden olur.

Uygulama kişiye özel bir haritalama sonrasında adım adım uygulanır. Elde edilen sonuçlar kişiden kişiye ve doku özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. İşlem, belirlenen protokollere göre yüzeyel/derinlemesine haritalandırma sonrasında ve “bilimsel standartlara” göre uygulanır. İleri derecede sarkma gösteren ve ameliyat gerektiren kişilerde beklenen etki görülmeyebilir.

Derinlik ve yoğunluğun tam kontrol edilemediği benzer cihazlarda asimetri ve diğer yan etkilere sık rastlanır. Ulterapi, genel bir sağlık problemi olmayan herkese; yaşlılık belirtilerinin silinmesi ile beraber, özellikle sarkmaların tedavisi ve cilt kalitesinin artırılması yoluyla toparlama, gerdirme amacıyla uygulanır.  

Her seans ortalama 45 dakikada tamamlanır. İlk sonuç ve etki uygulama sonrası hemen gözlenebilirken, 2-3. ayın sonunda ideal estetik sonuç ve beklentilerin tamamen karşılandığı görülür. 

Ultherapy, lazer ve kimyasal soyma işlemleri gibi sadece derinin üst tabakasına değil, deri ile birlikte deri altı askı ünitelerine etki ederek çalışır bu nedenle güneşe hassasiyet oluşturmaz, leke bırakma potansiyeli bulunmaz. Bu özellikler uygulamaya, işlemin yılın her mevsiminde yapılabilme avantajı kazandırır.

En etkili olduğu alanlar göz/kaş çevresi, yüz ve boyun bölgeleridir. Gıdı sarkmalarının toparlanması, çene boyun açısının düzeltilmesi, yüz ovali kontur şekillendirmesi baş boyun bölgesinde sağladığı kazanımlardır. Vücutta ise (açık giysi) dekolte bölgesi ince çizgi ve kırışıklıklarının silinmesinde, kol, karın ve bacak sarkmaları ile gevşek ciltlerin toparlanmasında yine tercih edilebilen bir yöntemdir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nedim Sarıfakıoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)