Uzman Diyetisyen

Yazar Beyza BaharDiyetisyen • 30 Nisan 2018 • Yorumlar:

“Uzman diyetisyen” beslenme bilimini sağlıklı beslenme için pratik çözümlere dönüştüren gıda ve beslenme uzmanlarıdır.

Uzman diyetisyenler sizlere en kapsamlı beslenme ihtiyacını sunmak için en güncel araştırmaları ve en yeni teknolojileri kullanırlar. İster özel metabolizmanızı keşfetmeye çalışın, ister yoğun bir yaşam tarzında sağlıklı beslenmeyi isteyin, ister kilo verme yolculuğunuz boyunca sizin motive olmanızı sağlayacak bir kişiye ihtiyacınız olsun, bir uzman diyetisyen tüm bu ihtiyaçlarınıza yardımcı olur.

Beslenme alışkanlığı sürekli değişmektedir. Araştırmacılar neyin sağlıklı ve neyin sağlıksız olduğuna dair yeni bilgiler keşfettikçe, insanların anlaması için beslenme dünyasının değişen dünyasını anlamak biraz zordur. Araştırmalar, son zamanlarda aşırı kiloluğun ve obezitenin arttığını söylemektedir. Obezite önemli bir sorundur ve müdahale edilmezse ciddi sorunlar doğurur. Kilo vermek istiyorsanız, bunu sadece kendi başınıza yapmaya çalışmak yeterli olmaz. Bir uzman diyetisyen sizin için hangi diyet türünün ya da beslenme programının hangisinin en iyi olacağını bilmenize yardımcı olur.

 

Uzman Diyetisyen Ne Yapar?

Uzman diyetisyen, tamamen bireyselleştirilmiş bir hizmet verir. İki kişinin aynı olamayacağı gibi, iki kişinin beslenme programları da aynı olmaz. Uzman diyetisyenle görüştüğünüzde, beslenme programınız sizin yeme içme alışkanlığınıza göre, beslenme gereksinimlerinize ve hedeflerinize göre uyarlanır. Uzman diyetisyen sizin tıbbi geçmişinizi, durumunuzu, faaliyetlerinizi ve yaşam tarzınızı da dikkate alır.

 

Beslenme gereksinimleri ve kısıtlamaları için bireysel hastaların beslenme değerlendirme taramalarını yapar, gıda maddesi seçiminde öneriler sağlar.

Bir hastanede, klinikte temek diyetetik işlevleri gerçekleştirir.

Kamu ya da özel sağlık kuruluşlarında, gıda firmalarında, büyük otellerde, halk sağlığı hizmetleri adı ile hizmet verilen yerlerde beslenme tedavisi ve beslenme danışmanlığı sağlarlar.

Yemek servisi denetimi, planlama ve üretim işlemlerinde görev alırlar.

Tıbbi koşulları ve kişisel koşulları dikkate alan kişileştirilmiş beslenme planları geliştirirler.

Bireyler ve gruplara beslenme danışmanlığı ve desteği sağlarlar.

Beslenme programlarını geliştirmek ve geliştirmek için beslenme ve gıda araştırmaları yapmak.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)