Vücut Konturu

Yeni yıla yeni bir başlangıç yaparak girmek isteyen birçok kadın, vücuduna istediği konturü artık kendileri veriyor. Estetik operasyon öncesi fotoğraf çekimleriyle hangi bölgelerin nasıl olmasını doktorlarıyla paylaşan bu kadınlar, operasyondan sonra bol bol davetlere katılıp, kışın bile havuz sefası yapabiliyor.

Vücut kontoründe kadınların en çok neleri talep ediyor?

“ Ruhların yerleştikleri bedenin yapısının niteliği pek önemlidir; çünkü birçok beden özellikleri vardır ki ruhu keskinleştirir, birçokları vardır ki köreltir…” demiş asırlar öncesi ünlü hatip Çiçero…Keskin bir öngörüye sahip olan kadın ise, var olduğu andan beri bunun bilincinde olmuş ve ruhunu güzel bir bedenle süslemek için hep bir çaba ve arayış içinde olmuştur. Bu dişisel dürtü ile günümüz kadını, plastik cerraha vücut çizgilerini düzeltmek amacıyla en çok; Göğüslerini ideal yapı ve boyuta getirmek, karın bölgesini düzenlemek ( belden düşük pantolon modası ile bu epey ön plana çıkmıştır), basenlerini inceltmek ve kalçalarına daha diri ve kalkık bir görünüm vermek ve bu saydıklarıma uyum sağlayacak bir uyluk ve bacak şekillendirmesi için başvurmaktadır

Kimlere benzemek istiyorlar?

Erkek düşsel gücünün mitolojik ürünü Afrodit bir idol olarak kadınların da hayallerini hep süslemiştir. Günümüz Afroditleri ise, özellikle kalçada, bir Jennifer Lopez, göğüs ve basenlerde Katerina Zeta Jones, Sharen Stone şu an hemen aklıma gelenlerden… Hep yabancı mı diyeceksiniz? Hayır, yerlilerden, Deniz Akkaya, Hande Ataizi, Çağla Şikel gibi isimleri model olarak olarak karşımıza çıkarmaktadır.

Operasyon öncesinde 3 boyutlu resimlerini görmek ameliyatı nasıl etkiliyor?

Plastik cerrahide gereken nitelik; form, estetik muhakeme ve elde edilecek sonucun önceden hayalde canlandırma gücüdür. Bu açıdan plastik cerrahi bir “cerrahi zenaat” değil bir “cerrahi sanat” olmaktadır. Plastik cerrahla olan görüşmede verimi arttırmak ve önerilen ameliyat planını daha iyi algılayabilmeye yönelik olarak digital fotoğraflama ve video sistemleri bilgisayar ortamında kullanılabilmektedir. Bu sayede ameliyat öncesi ve sonrası değişiklikler sanal ortamda üç boyutlu olarak hastaya sunulabilmekte ve daha iyi fikir sahibi olması sağlanabilmektedir. Fakat şunu önemle vurgulamak isterim ki, sanal ortam görüntüleri gerçekte oluşacak sonuç ile birebir uyuşacak diye bir garanti asla yoktur. 

Liposhaping

Vücut kontoründe düzeltmelere yönelik olarak daha 1975 lerde ortaya konan “liposuction” , bilindiği üzere, ucu delik kanüllerin çok küçük kesiler ile deri altına sokularak bölgesel biriken yağların vakum yoluyla alınmasıdır. Buralarda çoğalmış yağ hücrelerinin azaltılması sonucunda bir daha yağ birikimi olmamakta ve şekilsel rahatsızlıklar ortadan kaldırılmaktadır. Ancak bu uygulama giderek gelişmeler kazanmış ve gerek cerrahi teknik ve gerekse donanımda ortaya konan yeniliklerle artık konsept ve terminoloji değişikliğe uğramış “ liposhaping veya liposculpturing” daha uygun bir terim olarak kabul görmüştür.

Bu işlem ile hangi bölgelere uygulanabiliyor?

Bu teknik yüzden başlayıp, eller ( derisi incelmiş, pörsümüş, damarları belirginleşmiş ellerin sırtına yağ enjeksiyonu), göğüslerin dirileşmesi ve irileştirilmesi veya küçültülmesi, karın bölgesi, basenler, çarpık bacaklar veya ince bacaklar, kalçaların kaldırılması ve diri görünüme kavuşturulmasına yönelik olarak birçok vücut bölgesinde kullanılabilmektedir.

Bu formu yıl içinde nasıl kişiler nasıl korumalı? 

Tabii ki bu ameliyatı olmuş olmak eski kötü, daha doğrusu yanlış, alışkanlıklarınıza devam edebilmeniz demek değildir. Mademki yeni bir insan oldunuz, bu güzel dış yapıyı içsel zenginlik ve yenilenme ile de donatmanız gerektir. Uygun bir rehabilitasyon programı sonrası, sağlıklı ve dengeli beslenme, egzersiz ve spor, doğru yürüyüş programları, özellikle sigara gibi zararlı alışkanlıkları terk ameliyat sonrası hedefler olmalıdır. 

Yeni yılda yeni başlangıç kişileri nasıl etkiliyor?

Yeni yıl beraberinde yeni umutları getirir. İnsanlar yeni yıla bir beyaz sayfanın önlerine açılması gibi bakarlar. Yeni bir kapı açılmıştır. Yeni bir kapak açılmıştır. Ellerinde renk dolu bir palet ve önlerinde boş bir tuval vardır adeta. Yaşamlarını renklendirmek ve şekillendirmek için ellerinde bir fırsat vardır. Bu fırsatı en etkin bir şekilde kullanmak irade ve kararlılığı onlardadır. Bunu düşünmek bile insanı yeterince motive eder.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Necmettin Kutlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)