Yaşam bazen istediğimiz gibi gitmiyor!

Yazar Nurçin EğercioğluPsikolog • 24 Ağustos 2016 • Yorumlar:


 Yaşam bazen istediğimiz gibi gitmiyor… aynaya baktığımızda istediğimiz kişiyi görmüyor... hayatımıza baktığımızda istediğimizi yaşamadığımızı fark edebiliyor... umutsuzluğun denizinde hüzünle dolabiliyoruz...
Yaşam bazen istediğimiz gibi gitmiyor…sanki hiç değişmeyecekmiş gibi geliyor bazen...hiç değiştiremeyecekmişiz gibi gelebiliyor...
İki tane yön var hayatta: ya geleceğe gideriz ya da geçmişe..Sorunlar geleceğe gidemediğimizde başlar genelde. Geçmişin yükünü bırakıp geleceğe adım atamadığımızda başlar. Böyle durumlar ise bana Rumi’nin şu sözlerini hatırlatır hep:
“Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir.”
Vazgeçme çünkü yaşam bize en muhteşem hediyeleri bazen en büyük acılardan sonra verir*. Vazgeçme çünkü acılar yaşamı olduğu gibi kabul etmeyi ve sabrı öğretir. Vazgeçme çünkü dönüşüm aslında kabul ve sabır ile gelir. Vazgeçme... Vazgeçme çünkü insan ancak acının içinde bu kabul ve sabır ile büyür...ancak... ancak böyle özgürleşir. 
*Secret
 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)