Yüz Felci ve Aile Eğitimi

Yazar Gamze ŞenbursaFizyoterapist • 30 Ocak 2018 • Yorumlar:

Yüz Felci ve Aile Eğitimi, refleks terapinin yüz, ayak ve elden uygulanışını oturduğu şehirde tedavi imkanı olmayan hastalar için ulaşılabilir olmasını sağlamaktadır. Refleks Terapi beyinle bağlantılı sinir noktalarının ve hormonların uyarılmasıyla vücudun dengesini sağlayan bir mekanizmaya sahiptir. Refleks terapi uygulaması özel noktalara elle yapılan uygulamalar sonucunda hormonal sistem, kan dolaşımı, organlar, kaslar ve beyin fonksiyonlarını uyarır.

Yüz Felci Ve Aile Eğitimi Nedir?

Yüz felci ve Aile Eğitimi; serebral palsi, , disleksi, kanser ,demans, hemipleji, anksiyete, depresyon,koma gibi tedavisi uzun süren problemlerin tedavisinde refleks terapi uygulaması evde uygulanabilirliğini Yüz Felci için de evde uygulanmabilir bir programın ailelere öğretilmesidir. Evde uygulanabilmesi açısından hasta ve hasta bakan kişiler tarafından oldukça avantajlıdır. Refleks terapinin Aile Eğitimi programı evde bakım gerektiren çocuk veya yetişkinlerin transfer süreci gerektirmeden ev ortamında hasta bireye bakan kişi veya kişilerce yapılmasını mümkün kılar. Hastaların konforunu bozmadan istenilen saatlerde uygulanabilir. Refleks terapi uzun soluklu bir tedavi prosedürüdür. Mümkünse hastaya her gün uygulanması gerekmektedir. Hasta bireyin beynine gönderilen devamlı uyaranlarla vücudun dengesinin sağlanması hedeflenir. Düzenli ve her gün yapılan uygulamalar kişinin iyileşme sürecini en hızlı hale getirir.

Yüz Felci ve Aile Eğitimi Nasıl Olmaktadır?

Yüz Felci veAile Eğitimi programına aileden veya hasta bireyin bakımını üstlenen kişilerden en az 2 kişinin katılması zorunludur. 2 veya 3 iş günü süren bu Aile Eğitimi programından hastaya özel hazırlanan tedavi programı katılımcılara detaylı bir şekilde bol pratik uygulama yapılarak öğretilir. İsteğe göre Aile Eğitimi programına aynı anda birkaç aile birden katılabilir. Aile Eğitim programıyla takip edilen hastanın 3 ayda 1 kontrolleri yapılır ve gerekiyorsa tedavi protokolü değiştirilir.

Aile Eğitimi programının avantajı klinik ortamda yapılan tedaviye göre daha fazladır. Başta hastanın konforu ve sağlığı olmak üzere ailenin de hastanın transferindeki zorluklarından kurtarır. Aynı zamanda maddi olarak da klinikte alacağı tedavi seanslarına göre oldukça avantajlıdır. Her gün evde uygulanması için verilen eğitim ücretiyle kliniğe devam ettiğinde vermesi gereken ücretlerin karşılaştırılması hasta yakınlarının maliyetini daha avantajlı hale getirmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gamze Şenbursa Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)