Zayıflama Sonrası Vücut Şekillendirma

Büyük ölçüde kilo kaybından sonra kişi ağırlık kaybetmiş olmaktan mutluluk duyacak iken bu kez de sarkmış ve çatlamış deri ve düzensiz yağ kitleleri ile kendini gösteren şeklini kaybetmiş bir vücut görünümü ile karşı karşıya kalır. Bu aşamada plastik cerrah devreye girecek ve yüz, boyun, kollar, göğüsler, karın, kalçalar ve uyluklardaki olumsuz görüntüyü giderecektir.

Obezite cerrahisi sonrası vücut şekillendirme ameliyatları adayı kimlerdir?

  • Ağırlığınız enaz 6 ay değişkenlik göstermemeli ve artık zyıflama beklentisi olmamalı. İyi sonuçlar için zayıflama programı sonrası iki sene kadar beklemelidir.

  • Genel durumunuz iyi olmalı , diyabet ve kalp hastalığı açısından ilgili uzmanlıklardan onay alınmalıdır.

  • Sigara içmemeli ve ameliyattan birkaç ay önce sigarayı bırakmış olmalısınız

  • Dengeli beslenme yapmalı ve protein ağırlıklı yiyecekler yemelisiniz.

  • Gerçekçi beklentiler içinde ve sabırlı olmalısınız.

Uygulamalar nelerdir?

Herşeyden önce, beklentileriniz ile ilgili plastik cerrahınızla ayrıntılı ve hatta birkaç kez görüşmeli, kafanızdaki soruları açığa kavuşturmalı ve aklınızda olgunlaştırmalısınız. Bu arada cerrahınızı tanıma, kendinizi tanıtma ve ifade etme fırsatı bulmuş olacaksınız. Ani ve fevri kararlar arzu edilmeyen sonuçlara yol açabilir. Bazen birkaç bölge aynı anda düzeltilebilir. Ancak, bir bölgenin diğerini bir ölçüde de olsa, sonuç açısından olumsuz etkileyebileceği için, sıralamayı çok titiz bir cerrahi programlama ile belirlemelisiniz. Cerrahınız ile birkaç kez görüşmüş olmanızın bunda katkısı çok olacaktır.

Yüz bölgesi : Alın, yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklık ve deri sarkmaları, kaş düşmeleri ve göz torbalanmaları tek bir aşamada birlikte tamamen giderilmektedir. Ameliyat sonrasında morluk ve ödem tahmin edildiği gibi çok olmamaktadır.

Karın bölgesi: Pannikülektomi denilen ve sadece karın alt bölgesindeki kütlevi deri ve yağ oluşumunun kesilip alınmasıdır. Burada estetikten çok bir kütle ve deri katlanmalarının çıkarılması söz konusudur.

Abdominoplasti: Karın germe ameliyatıdır. Karın bölgesinde fazla deri ve özellikle göbek deliği alt kısmındaki çatlak ve buruşuklukların giderilmesi ve belin daraltılması gerçekleştirilir. Dikiş hattı bikini altında kalacaktır ancak nedbe uzunluğu olguya göre değişir. Bu arada gevşemiş karın kasları da tamir edilmiş olacak ve karın bombesi tamamen yok olacaktır. Dolayısıyla da omurga tekrar desteğine kavuşacak ve bel ağrıları da geçecektir. Öte yandan mide eskisi kadar genişleme imkanı bulamayacağı için daha az yenecek ve böylece kilo alma problemi de sona erecektir.

Liposuction: Burada karın, uyluklar, kollar, göğüsler, uyluk ve diz bölgelerindeki düzensiz yağ kütleleri alınır. Zayıflatma değil, şekil verme amaçlıdır.

Göğüsler: Meme kaldırma ameliyatları, iyice sarkmış, çatlaklı ve buruşuk derili, çökmüş memelerin düzeltilmesi amaçlı olarak, toparlama, küçültme veya silikon jel meme protezleri de kullanılarak şekil verip dikleştirme olarak yapılır.

Kol Germe (Brakioplasti):  Sarkık kollardaki derinin fazlasının alınması, çatlakların giderilmesi ile daha genç ve estetik kol görünümü hedeflenir. Sonuçta abiye kıyafetler giymek mümkün olacaktır. Kesi uzunluğu olguya göre değişecektir ve kol iç kısmında gizlidir.

Uyluk germe: Uyluktaki ve diz bölgesindeki  kütlevi düzensizlik liposuction ile alınır ve fazla deri çok titiz bir planlama ile ve defalarca kontrol edildikten sonra kesilerek çıkartılır ve uyluk daha genç ve estetik görünüm kazanır. Diğer bölümler ile eşzamanlı yapılabilir.

Alt vücut bölgesi kaldırılması ( Belt lipektomi ) :  Karın , bel ve basen çevresinden geçen bir kesi ile karın, bel, kalçalar ve uylukların hep beraber gerilmesi ve gençleştirilmesi girişimidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Necmettin Kutlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)