Zayıflama

Yazar Beyza BaharDiyetisyen • 30 Nisan 2018 • Yorumlar:

Başarılı bir şekilde zayıflama, sağlıklı beslenmeyi ve fiziksel olarak aktif olmayı bir arada tutabilmek ile olmaktadır. Yaza daha fazla enerji, yenilenmiş ruh ile girebilmeniz için zayıflama yöntemlerini iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir.

Çoğu kişinin sağlıklı zayıflama hedefleri vardır. Bu hedefler bir süre sonra kişilerde yoksunluk hissi bırakan ve birkaç hafta veya birkaç gün sonra pes ettirten diyetlere dönüşür. Bu yıl, sağlıklı bir şekilde zayıflamaya başlamak için mutlaka bir uzman diyetisyene başvurun.

 

Zayıflama İpuçları

“Zayıflama” süreci, bazı kişilerde daha zor bazı kişilerde ise kolay olabilir. Fakat bilinmelidir ki, zayıflama yaşam tarzı değişikliği yaratacağından herkeste zor bir süreç yaratabilir.

Dünya genelinde artık insanların genel sağlığı giderek kötüleşiyor ve yaşam tarzı seçimleri sağlıksız hale geliyor. Yaşam tarzı hastalıkları, toplumun tüm kesimlerinde ve her yaşta yaygın hale gelmiştir. Ve doğamız gereği hemen zayıflama mücadelesine giriyoruz ve vücut ağırlığımız endişe haline sokuyor.

 

Sağlıklı bir şekilde zayıflama ipuçları şunlardır:

Kahvaltıyı Atlamayın: Kahvaltı atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz. Temel besin maddelerini kaçırmak gün içinde daha fazla abur cubur yemeğe sevk eder. Kahvaltı yapmak, iştahınızı etkilemenize ve gün boyunca enerji düzeyinizi korumaya yardımcı olur.

Düzenli Yemek Yiyin: Gün boyunca düzenli zamanlarda yemek yemek daha hızlı kalorileri yakmanıza yardımcı olur. Bu yüzden ara öğünleri atlamamak önemlidir. Aynı zamanda yağ ve şeker oranı yüksek yiyecekleri yeme isteğini azaltır.

Meyve ve Sebze Tüketin: Meyve ve sebze, kalori ve yağ bakımından düşüktür ve yüksek oranda lif içerir. İçinde bulundurduğu lif, sizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi aşırı meyve tüketmek de içinde şeker bulunduracağından vücuda zarar verir.

Bolca Su İçin: Vücudunuzun enerji seviyesini yükseltmek, düzenli sindirim vb. için çok fazla suya ihtiyaç vardır. Özellikle yemeklerden önce su içmek daha az yemek yemenizi sağlar.

Yüksek Lifli Yiyecekler Yiyin: Bol miktarda lif içeren yulaf, kepekli ekmek, bezelye, meyve ve sebze gibi yiyecekler tam olarak tok hissetmenize yardımcı olur.

Spor Yapın: Spor yapmak zayıflama ve kiloyu korumak için en iyi yöntemdir. Sadece tempolu bir yürüyüş bile kalori yakmakla kalmaz, aynı zamanda kas yerine yağ kaybını destekler.

Sağlıksız Atıştırmalıklar Tüketmeyin: Evde çikolata, bisküvi, cips ve gazlı içecekler gibi abur cuburları evinizde bulundurmayın. Bunun yerine, meyve, yulaf kekleri, tuzsuz patlamış mısır ve gerçek meyvenin suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.

Daha Küçük Tabak Kullanın: Daha küçük tabaklar kullanmanız daha küçük porsiyonlar tüketmenize yardımcı olur. Beynin mideye dolu olduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer, bu yüzden yemeğinizi yavaşça yiyin ve doyduğunuz an yemeği bırakın.

Alkolü Azaltın: Bir kadeh şarap, bir parça çikolata olarak çok fazla kalori içerir. Alkollü içkiler içinde bulundurduğu maddelerden dolayı yağ oluşmasına neden olur.

Bir Gıda Günlüğü Tutun: Bir yemek günlüğü tutmak sadece yemek yemeden önce düşünmenizi sağlamakla kalmaz, sonradan oluşacak kötü sonuçları değerlendirmenizi sağlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)