ZİRKONYUM DİŞ

Yazar Ayşe Gökçen Sargın DurakoğluDiş Hekimi • 16 Kasım 2017 • Yorumlar:

Zirkonyum kaplamalar estetik uygulamalarda çok sık başvurduğumuz seçeneklerden biridir. Estetik sıralamada metal destekli porselenler ile tam seramikler arasında yer alır. Zirkonyum dişlerin fiyatları da aynı şekilde metal destekli porselenler ile tam seramikler arasında yer alır. Burada en büyük etkenlerden biri zirkonyumun metal destekli porselenlerde kullanılan metal alaşımına göre oldukça pahalı bir materyal olmasıdır. Ayrıca her diş laboratuarında üretilememesi, üretimi için özel yazılımlar ve cihazlar gerektirmesi de fiyatlarının nispeten yüksek olmasına neden olur.

Zirkonyum diş kaplamaları için her hekimin belirlediği fiyat farklı olabilir. Bu fiyatlar tek üye yani tek dişin kaplanmasına göre ayarlanmış fiyatlardır. Kaç dişiniz kaplanacak ya da kaç diş ilave edilecekse toplam fiyat buna göre hekimin liste fiyatı üzerinden hesaplanır. Bazı hekimler implant üstüne yapılacak kaplamalarda fiyatlarını arttırabilmektedir, fiyat öğrenmek için telefon etmeniz durumunda bunu belirtmeniz sizin için daha net fiyat almanız açısından faydalı olabilir.

Fiyat konusunda bir çok diş hekimi gibi benim de görüşüm telefonla fiyat almanın yanıltıcı olabileceği, hekimlerin muayene etmeden fiyat vermesinin doğru olmadığı yönündedir. Bazen diş sayısı hesaplanırken hatalar yapılabilmekte ve ya kendinize uygun olmayan bir tedavi hakkında fiyat araştırıp gittiğinizde ayal kırıklığı yaşamanıza sebep olablmektedir. ayrıca hekim seçiminde dikkate alacağınız ilk şey fiyat olmamalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)