1986 yılında doğdum. Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi’nden 2004 yılında mezun oldum. Lise dönemimde klinik psikolojiye olan ilgim tüm rotamı bu alana uygun şekillendirmemi gerektirdi. Mezun olduğum yıl Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak 4+1(İngilizce hazırlık) lisans eğitimime başladım ve 2009 yılında mezun oldum. Mezuniyet öncesi Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde stajımı tamamladım. Mezuniyet sonrası sırasıyla T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bakım merkezinde psikolog, kreşte psikolog ve idareci ve İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Kadın Konukevi ve Kadın Konuk İstasyonunda psikolog olarak görev yaptım. Bu aşamada Sağlık Bakanlığı ve Türk Psikologlar Derneği onaylı ile ‘Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları’ sertifikası yetki belgesi aldım.
2012 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışma hayatım başladı. İlk olarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi daha sonra Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı muhtelif birimlerde (Poliklinik, Servis, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 112 Komuta Kontrol Merkezi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) mesleki çalışmalarımı sürdürdüm. Bu süre zarfında çok sayıda ayaktan ve yatan hasta takibi yapıp, bir yandan da hizmet içi eğitim kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde ve diğer devlet kurumlarında da (Emniyet Teşkilatı, Aile Sosyal Hizmetler, Üniversiteler gibi) eğitim, seminer ve bireysel görüşmelerle çalışmalarımı sürdürdüm.
2015 sonu itibariyle İstanbul’da çalışmaya başladım. Yetişkinlerle bireysel psikoterapi, duygusal yeme bozukluğu olan bireylerle grup terapisi, özel ve devlet kurumlarına eğitim ve seminerler, çocukların otizm yönüyle değerlendirilmesi projesi, alkol ve madde bağımlılığı problemi olan bireyler ve ailelerine psikolojik danışma, alkollü araç kullanan bireylere Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi, diğer kamu kurumlarına İlkyardım Eğitimi gibi eğitimler vererek çalışmalarımı sürdürdüm.
2016-2018 yıllarında Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yaparak Klinik Psikolog ünvanı aldım. Yüksek lisans eğitimim sırasında başta Bilişsel Davranışçı Terapi olmak üzere birçok ekolle ilgili alanında yetkin hocalardan ders ve süpervizyon aldım. Yüksek lisans eğitimim sırasında nörobilime olan ilgimden dolayı tez çalışması kapsamında doğum şeklinin bireylerin stresle başa çıkma sitillerini, mizaç ve karakter özelliklerini nasıl etkilediğini araştırarak, nörobilimden kaynağını alan Mizaç ve Karakter Envanteri kullanımı ile nörobilimden de kaynağını alan bir klinik psikoloji tez çalışması yapmış odum. Yüksek lisans biter bitmez hem nörobilime olan yüksek ilgim ve hem de artık patolojileri görülebilir ve ölçülebilir araçlarla araştırma isteği ile Moleküler Nörobilim doktora programına başladım. Burada da travma sonrası stres bozukluğu ekseninde çalışmalarımı yürüterek klinik psikoloji ve nörobilim çalışmalarını entegre etmiş oldum. Kıymetli sonuçlar aldığım tezimle doktoramı tamamladım.
16 yıllık meslek hayatım boyunca birçok farklı alanda ve birçok danışanla farklı patolojiler çalışma fırsatı yakaladım. Eğitim faaliyetleri kadar danışanlarım da çok şey öğretti. Çok kıymetli danışanlarla, çok özel hayat deneyimlerini ve sorunlarını paylaştık. Bu süreçte karşılıklı etkileşimle hep güzel ve yeni sayfalar aralandı. İnsanların hayatına dokunmak, yollarını bulmaları için ışık yakmak çok yüksek bir manevi tatmin sağlamakta.
Çalışmalarımı İstanbul, Lizbon ve online platformlarda sürdürmekteyim.
- Depresyon
- Stres
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Sosyal Fobi
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. Dr. Deniz Oruç Eskandari adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Deniz Oruç Eskandari isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Deniz Oruç Eskandari, Psikoloji. Size Deniz Oruç Eskandari tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Aile Terapisi, Yetişkin Terapisi, Çift Terapisi.
Deniz Oruç Eskandari adresi nerede?Deniz Oruç Eskandari adresini belirtmedi. Deniz Oruç Eskandari yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya Deniz Oruç Eskandari adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan Deniz Oruç Eskandari isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Deniz Oruç Eskandari online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Deniz Oruç Eskandari hangi dilleri konuşuyor?Deniz Oruç Eskandari ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Deniz Oruç Eskandari isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Deniz Oruç Eskandari bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Deniz Oruç Eskandari ile iletişime geçmenizi öneririz.