Psk. Doğan Tura Yaşar Üniversitesi PSİKOLOJİ LİSANS programında mezun olmuştur. Aynı zamanda eğitimin son senesinde Ege Üniversitesi PEDAGOJİK FORMASYON eğitimini tamamlamıştır. Şuan eğitim hayatına KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS sürecinde devam etmektedir. Arel Üniversitesi aile danışmanlığı eğitim sertifika programını bitirdikten sonra AİLE DANIŞMANI ünvanını almıştır. Mezun olduktan sonra, Smryna Psikolojik Danışmanlık Merkezinde 3 ay süren BDT ve klinik görüşme eğitimi almıştır. Pedagojik formasyon eğitimi aldığı dönemde Buca Şirinyer Anadolu lisesinde 6 ay süreyle stajyer olarak psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Manisa Turgutlu’da Seramiksan şirketinde farklı bir deneyime sahip olmak için insan kaynakları departmanın da bir aylık staj yapmıştır. 2019 yılında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çocuk, ergen, yetişkin, madde bağımlılığı ve adli vakaların olduğu bölümlerde bir çok vaka görerek bir staj deneyimlemiştir. 2019-2020 yılları arasında askeriye de psikolog olarak görev yapıp zorunlu ve rütbeli personelin psikolojik sağlığına destekleyici müdahalelerde bulunmuştur. 2024 yılında Kıbrıs Pembe Köşk psikiyatri hastanesinde psikolog olarak staj programına katılarak bir çok vaka konusunda deneyim kazanmıştır. Eğitim ve Sertifikalar Ege Üniversite: Pedagojik Formasyon Belgesi Arel Üniversitesi: Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası Hakan Türkçapar: Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, 2019 Dr. Onur Okan Demirci: Çocuklarda EMDR Uygulamaları, 2020 Dr. Onur Okan Demirci: Yetişkin EMDR Uygulamaları, 2020 Davranış Bilimleri Enstitüsü: 1. Düzey EMDR Terapisi Eğitimi ve Süpervizyonu Enstitü AY: 2. Düzey EMDR Terapisi Eğitimi ve Süpervizyonu CİTEB: Aile ve Çift Terapisi Eğitimi, 2021 CİTEB: Cinsel Terapi Eğitimi, 2021 Çocuk Değerlendirme Testleri: 2020 Nevin Dölek: Çocuk Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, 2020 Nevin Dölek: Kriz, Stres ve Yas Terapisi Eğitimi, 2020 Nevin Dölek: Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, 2020 Ahenk Psikoloji: Çocuk Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, 2020 Moxo Dikkat Testi Eğitimi: 2021 Esenyurt Üniversitesi: Cinsel Terapi Eğitimi, 2024
- Baş Dönmeleri
Cumhuriyet mahallesi Yedi Eylül yolu No:21 Daire:6, Turgutlu, Manisa 45400
Bayraklı, Bayraklı, İzmir 35535
C
ce...
İnsanların yanında konuşmak, fikir belirtmek ya da hata yapmak benim için büyük bir stres kaynağıydı. Sürekli yargılanacağımı düşünüyordum. Doğan Tura ile çalışmaya başladıktan sonra bu kaygının nereden beslendiğini fark ettim. Küçük adımlarla ilerleyen seanslar sayesinde sosyal ortamlarda daha rahat ve kendim gibi olmayı öğrendim.
• Turgutlu Anka Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
bu...k
Uzun süre ani gelen çarpıntılar, nefes alamama hissi ve kontrolü kaybediyorum düşüncesiyle yaşadım. Acil servise defalarca gitmeme rağmen fiziksel bir sorun bulunamıyordu. Doğan Tura ile terapiye başladıktan sonra panik atakların nasıl ortaya çıktığını ve neden bu kadar korkutucu hissettirdiğini anlamaya başladım. Seanslarda öğrendiğim tekniklerle ataklarımın şiddeti ve sıklığı belirgin şekilde azaldı. Artık panikten kaçmak yerine onunla baş edebildiğimi hissediyorum.
• Turgutlu Anka Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
ha...a
Kendimi en zorlandığım dönemde çok güvende hissettiğim bir süreç yaşadım. Gelgitlerim çok fazlaydı; ne hissettiğimi, neden böyle hissettiğimi ya da gerçek anlamda ne istediğimi anlamakta zorlandığım anlar oldu. Bu duyguları yargılanmadan ifade edebilmek ve gerçekten anlaşıldığımı hissetmek bana çok iyi geldi. Farkındalığım arttı ve hayata bakışım değişmeye başladı. Bu bir süreçti ve benim sürecim hala devam ediyor. İyi ki yollarımız Doğan Bey’le kesişmiş.. Her seans sonrası içime tarifsiz bir yaşama sevinci ve mutluluk doğuyor ve ben artık bu sevinci enerjiye dönüştürmeyi öğrendim..
• Turgutlu Anka Psikoloji • Normal Randevu •
d.....
Hayatımda hayır diyememekle alakalı problemim vardı. Doğan Bey’le bu problemin altında yatan asıl sebebı ele almaya yönelik çalışma yaptık.Benim için çok faydalıydı.Seanslara düzenli olarak devam etmek konusunda kararlıyım
• Psikolog Doğan TURA • Diğer •
ha...n
Uzun süredir sürekli bir huzursuzluk, tetikte olma hali ve kontrol edemediğim endişelerle yaşıyordum. En küçük şeyleri bile felaketleştiriyor, zihnim hiç durmadan olası senaryolar üretiyordu. Bu kaygı hali hem iş hayatımı hem de özel hayatımı ciddi şekilde etkilemeye başlamıştı.Zamanla kaygının beni yönetmediğini, benim kaygıyla baş etmeyi öğrenebileceğimi gördüm.
• Turgutlu Anka Psikoloji • Bireysel Danışmanlık •
U
u ...m
Uzun süredir kendimi mutsuz, isteksiz ve hayattan kopmuş hissediyordum. Sabahları yataktan kalkmak bile benim için çok zor hale gelmişti. Depresyon yaşadığımı fark etsem de destek almaya cesaret edemiyordum..
• Turgutlu Anka Psikoloji • Bireysel Danışmanlık •
fu...u
Eşimle yaşadığımız iletişim sorunları ve sürekli tekrar eden tartışmalar nedeniyle çift terapisine başlama kararı aldık. Açıkçası ilk başta çok önyargılıydım ve bu sürecin işe yarayacağından emin değildim. Ancak Doğan Tura ile yaptığımız ilk görüşmeden itibaren kendimizi güvende ve gerçekten anlaşılmış hissettik
• Turgutlu Anka Psikoloji • Anne Baba Ayrılığı •
me...u
Dini takıntılar nedeniyle uzun süre yoğun suçluluk, korku ve sürekli zihinsel sorgulamalar yaşadım. İnancımla ilgili düşüncelerimin kontrolümden çıkması beni çok yıpratıyordu. Psikolog Doğan Tura ile terapiye başladıktan sonra yaşadıklarımın dini bir zayıflık değil, OKB’nin bir parçası olduğunu anlamak benim için büyük bir rahatlama oldu.
Seanslarda hem inancıma saygılı hem de bilimsel bir çerçevede ilerlemesi, kendimi güvende hissetmemi sağladı.• Turgutlu Anka Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
se...y
OKB nedeniyle uzun süredir zihnimi susturamadığım, sürekli kontrol etme ve tekrar etme ihtiyacı yaşadığım bir dönemden geçiyordum. Psikolog Doğan Tura ile terapi sürecine başladıktan sonra düşüncelerimle ilişkimi değiştirmeyi öğrenmeye başladım.
• Turgutlu Anka Psikoloji • Aile Danışmanlığı Randevusu •
P
po...r
Panik atak nedeniyle uzun süredir zor bir dönemden geçiyordum. Psikolog Doğan Tura ile terapiye başladıktan sonra yaşadıklarımı daha iyi anlamaya ve kontrol edebilmeye başladım. Seanslarda panik atak belirtilerimin nedenlerini açık ve anlaşılır bir şekilde anlatması, beni en çok rahatlatan noktalardan biri oldu.
Kendimi güvende hissettiğim, acele edilmeden ve yargılanmadan ilerleyen bir terapi süreci yaşadım.• Turgutlu Anka Psikoloji • Beck Depresyon Ölçeği •
Doğan Tura isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Doğan Tura, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Doğan Tura tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Aile Danışmanlığı, Fobilerden Kurtulmak, Aile İçi İletişim Sorunları, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Cinsel Terapi Danışmanlığı, ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi, Bağımlılık Danışmanlığı, Normal Randevu, Moxo Dikkat Ölçme Testi.
Doğan Tura adresi nerede?Doğan Tura şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cumhuriyet mahallesi Yedi Eylül yolu No:21 Daire:6 Manisa
- Bayraklı İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Doğan Tura isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Doğan Tura uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Doğan Tura isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Doğan Tura, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Doğan Tura hangi dilleri konuşuyor?Doğan Tura ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Doğan Tura isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Doğan Tura tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Doğan Tura hakkında ne düşünüyor?Toplam 185 hasta / danışan, Doğan Tura hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.