0850… Ücret öğren

Merhabalar. Ben Diyetisyen F.Sena Durgut. Uşak Anadolu Lisesini birincilikle bitirdikten sonra Muğla Sıtkı koçman Üniversite'si Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazandım. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde stajımı tamamlayıp iyi bir derece ile mezun oldum. Dyt.Şeyma Dökmeci, Dyt,Saliha Dülgeroğlu, Dyt. Şeyma Arslan yanında staj yaptım.Şu an kendi kliniğimde hizmet vermekteyim . Danışanlarımda ilk hedefim sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi hayatlarına adapte etme ve kısıtlamadan keyif alarak birlikte beslenme servüneni tamamlamak. Hastalıklarımızı kan değerlerimizi normal seviyeri getirme bu süreçteki en önemli unusrlardan biri daha. birlikte besinleri ilacımız yapıp sağlıklı beslenmeyi hayatımızı daha dinamik ve keyifli yaşamayı öğreniyoruz

Yetişkin

İnsülin Direnci ve Metabolik Sendrom

Makaleler
Röportaj

FATMA SENA DURGUT

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Bulvarı No:13/709 Yalçın Kılıçoğlu Plaza, Tepebaşı 26130

• Sigortası olan hastalar

Çok ilgili sayesinde sağlıklı beslenme hayatımıza soktuk.

• FATMA SENA DURGUT Çocuk ve Ergenlerde Kilo Kontrolü  •

• B

Sena Hanım’a google yorumları üzerinden ulaştım.graves hastalığımla ilgili beslenme danışmanlığı almak istiyordum.Diyetimin sürdürebilir ve çalışma saatlerime göre düzenlemesi benim için ne kadar önemliyse Sena Hanım için de aynı şekilde öneme sahipti . Kan tahlilim sonrasında eksik olan değerlerimi nasıl tamamlayabilirim konusunda ve besinlerle nasıl destekleyebilirim konusunda yardımcı oldu. 1 aylık süreçte 4 kilo verdim ve bunun çoğunluğu yağ oranından olmuştu. 1 ayda 4 diyet programı uygulayarak farklı tadları denememi sağlayarak sıkılmadan güzel bir süreç geçirmeme yardımcı oldu. İlgili ve güler yüzüyle her şeyin normale döneceğini telkin eden samimiyetiyle güzel bir diyet süreci yaşamak isteyenlere tavsiye ederim

• FATMA SENA DURGUT Hastalıklarda Beslenme  •

Sena Hanımla görüşmelerimize başladığımda pcos semptomlarım kontrolden çıkmıştı . Kendi tarifleriyle desteklediği öğrenci hayatına uygun taşınabilir ve pcosa uygun öğünlerle kilo verme sürecime çok güzel destekleri oldu . Yargılanmadan anlaşıldığınızı hissettiğiniz bir diyetisyen kendisi .

• FATMA SENA DURGUT Diyetisyen Randevusu  •

Sena Hanım’a doğum sonrası kilolarım için ulaştım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. 88 kiloyla başladım ve açıkçası kilo vermek benim için çok zordu. İnsülin direnci başlangıcım vardı, kolesterol ve IBS sorunları yaşıyordum. Kan tahlillerimde omega-3 ve demir eksikliği de vardı.
    Yaklaşık 45 gün içinde 7–7,5 kg verdim. Hem sağlıklı kilo verdim hem de yeme alışkanlığım tamamen değişti.
    Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Ş

Sena Hanım’a bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. 89 kiloyla başladım; 2 ayda 8 kilo verdim. Kilo vermek benim için çok zordu. Ben 49 yaşındayım ve menopoza girmiştim; buna bir de hipotiroidi eklendi; ayrıca yoğun kabızlık sorunu yaşıyordum. Kan tahlillerimde magnezyum ve demir eksikliği de vardı. Daha önce diyet yapmayı denedim, fakat hiç sonuç alamadım. Sena Hanım’la süreç çok farklı ilerledi. Kendisi gerçekten çok güler yüzlü, ilgili ve sıkı takip eden biri. Her 10 günde bir diyetimi güncellemesi ve aç kalmadan ilerlememi sağlaması benim için çok önemliydi. Hem sağlıklı kilo verdim hem de yeme alışkanlığım tamamen değişti. Artık düzenli tuvalete çıkabiliyorum ve kan değerlerim düzeldi. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

•  •

Çok güler yüzlü ilgili biri kendisi konuşmalarıyla iç rahatlatan ve gerçekten mesleğini hakkıyla yapan biri. kan tahlillerini değerlendirerek hareket eden bilimsel yaklaşımı ve vardiyalı sistemi göz önünde bulundurarak diyeti düzenlemesi, aç bırakarak değil aksine normalden daha fazla yedirerek kilo verdiren bir uzman.Gercekten normalde bu kadar yemiyordum ara öğünler zaten fazlasıyla doyurucu ana öğünleri saymıyorum bile.Sizin isteklerinize göre diyete eklemeler ve çıkarmalar yapmasından çok memnunum. 50 günde yedi sekiz kilo verdim gayet başarılı tavsiye ediyorum herkese iç rahatlığıyla tercih edebilir

• H

Hayatım boyunca fazla kilolarımla mücadele ettim. Bir yıl önce geçirdiğim tiroid nodül ameliyatından sonra aldığım kilolar nedeniyle yürümek ve günlük işlerimi yapmak bile benim için oldukça zor hale gelmişti. Tam da bu dönemde, kardeşimin tavsiyesiyle Sena Hanım ile yollarımız kesişti.
    Kan değerlerime ve tiroid durumuma uygun, kendi seçtiğim ve sevdiğim besinlerle birlikte bir beslenme planı hazırladık. Bu süreç benim için bir diyet değil; sağlıklı beslenmeyi öğrenme yolculuğu oldu. Sena Hanım bu süreçte bana büyük bir destek verdi.
    Sadece bir ayda 9 kilo verdim ve toplamda 40 cm bölgesel incelme yaşadım. Kendimi hem daha sağlıklı hem de çok daha iyi hissediyorum.

• FATMA SENA DURGUT Diyetisyen Randevusu  •

Sena Hanım’a doğum sonrası kilolarım için ulaştım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. 88 kiloyla başladım ve açıkçası kilo vermek benim için çok zordu. İnsülin direnci başlangıcım vardı, kolesterol ve IBS sorunları yaşıyordum. Kan tahlillerimde Omega-3 ve demir eksikliği de vardı.
    Yaklaşık 45 gün içinde 7-7.5 kg verdim. Hem sağlıklı kilo verdim hem de yeme alışkanlığım tamamen değişti.

•  •

Diyetisyenimiz Sena Hanım ile ailece (annem, eşim ve kızım) yollarımız kesiştiği için çok şanslıyız. Kendisinin en takdir ettiğimiz yönü, sadece kalıplaşmış listeler vermek yerine sürece tamamen bilimsel yaklaşması oldu. Tüm aile fertlerimizden ayrı ayrı kapsamlı kan tahlilleri ve tetkikler isteyerek, her birimizin metabolik ihtiyaçlarına ve değerlerine göre son derece titiz bir planlama yaptı. Ezbere değil, tamamen vücudumuzun gereksinimlerine göre ilerlemesi bize büyük bir güven verdi. Annemin sağlığı, eşimin ve kızımın beslenme disiplini için gösterdiği bu profesyonel yaklaşım, güler yüzü bizim için çok faydalı oldu. Bilimsel temelli, kişiye özel ve sonuç odaklı bir danışmanlık arayan herkese Sena Hanım'ı gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• FATMA SENA DURGUT Diyetisyen Randevusu  •

Sena Hanıma iş yerindeki arkadaşların tavsiyesi üzerine ulaştım. Kolesterol ve şeker hastasıyım. Sena Hanıma başlamadan önce şekerim sürekli oynuyor elim ayağım titriyordu. Kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyordum . Sena Hanım şeker hastalığıma yönelik diyetisyen yazdı . 5 kg verdim . Şimdi kendimi çok dinç iyi mutlu ve hafif hissediyorum. Bu süreç 36 cm inceledim bazenleri çok güzel inceldi. Sena Hanım
    çok ilgili güler yüzlü sıcakkanlı . Her şeyi çok rahat konuşabiliyoruz. Eskişehir Diyetisyen arayan herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.