Bu eğitim sürecinde dil, konuşma, ses, yutma, edinilmiş dil bozuklukları, motor konuşma bozukluğu ve yutma alanlarında tanı, değerlendirme ve terapi süreçlerine ilişkin dersler almıştır. Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde bir yıllık staj sürecinde bu alanlara ilişkin gözlem ve uygulama yapmıştır. Mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca çeşitli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışmış ve farklı sehirlerde çalışma deneyimi kazanmıştır.
2017 yılında DENVER II Gelişimsel Tarama Testini, Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı (ETEÇOM) eğitimini tamamlamıştır.
2017 yaz dönemi stajını İstanbul'da tamamlamıştır. Eğitim hayatı ve çalışma yaşamı boyunca mesleki seminer ve kongrelere aktif katılım göstermiştir. 2018 yılında DIR FLOORTİME eğitimini tamamlamıştır. 2020 yılında PALIN PCI Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisi uygulayıcısı olmuştur.2020 yılında Kekeleyen Okul Çağı Çocuklarının Bilişsel, Duygusal, Dilsel, Motor ve Sosyal Özelliklerinin Değerlendirilmesi: CALMS SERTİFİKA EĞİTİMİ programını tamamlamıştır. 2024 yılında Pediatrik Beslenme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütüncül Yaklaşım Kursu ile beslenme terapisti olmuştur.
Şuanda kendi kurumu olan Ankara Koala Dil ve Konuşma Merkezinde çalışmaktadır.
- Kekemelik
Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
ni...
Biz oglumun kekemelik problemini çözmek için başvurduk. Terapinin başlangıcında Feride hocamın öngördüğü zamanda süreci tamamladık. Kızım için de gecikmiş konuşma terapisi aldık. Sureclerimizde kendisinden çok memnun kaldık. Ben çevreme kendisini gözü kapalı öneriyorum. Yusuf ve Amine ye yaklaşımı ve iletisiminden de cok memnun kaldim. Feride hocam emeğinize sağlık. Allah yolunuzu açık etsin..
• Ankara Koala Dil ve Konusma Merkezi • Kekemelik Terapisi •
b....a
Feride Hanım’la uzun zamandır dil terapisi sürecimiz devam ediyor. Kendisiyle tanıştığımız için gerçekten çok şanslıyız. Hem mesleki bilgisi hem de çocuklara yaklaşımıyla bizi ve çocuğumuzu her zaman çok rahatlattı. Sadece bir terapist değil, aynı zamanda süreci anlayışla ve sabırla yürüten bir yol arkadaşı oldu bizim için. Gelişim sürecimizde katkısı çok büyük. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.
Ö
öz...
Oğlum 4 yaşına girmek üzere ve yaklaşık 2 ay önce konuşması kimse tarafından anlaşılmıyordu ayrıca cümle kalıplarını kuramıyordu. Yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede çok büyük gelişme gösterdi oğlum insanlarla iletişime geçip sohbet etmeye başladı. Duygusal desteği bir yana betül hocamın akademik bilgisi, teşhis, tedavi ve yöntem uygulamaları müthiştir. Kendisini kesinlikle öneririm. Feride betül hocama oğluma karşı anlayışı, çabası ve sabırla ilgisi için kendisine minnettarız.
• Ankara Koala Dil ve Konusma Merkezi • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Oğlum konuşurken kelimelerin yerlerini yanlış kullanıyordu, 1 yıl kreşe gönderdim , kreşteki görevliler bunu düzeltiriz dedi. Fakat 1 yılın sonunda hiçbir değişiklik yoktu . Daha sonra oğlumu Devletin anaokuluna gönderdim . Anaokuluna başladıktan 2 hafta sonra çocuğumun öğretmeni oğlunuzun konuşmasını anlamıyorum ve arkadaşlarıyla oyun oynarken anlaşamıyorlar dedi ,ilkokula başladığında çok sıkıntı yaşarsınız dedi. Oğlumun anaokulu öğretmeni bununla ilgili dil terapileri var dedi . Bende araştırma yaparken bir arkadaşımızın önerisi üstüne yolumuz Feride hocayla kesişti. İlk seansımıza gittiğimizde oğlum 15 KELİMENİN yerini yanlış kullandığını öğrendik ve Feride hocam oğlunuzun konuşmasını düzeltiriz dedi. 6 ay boyunca her hafta düzenli seanslarımıza devam ettik .Oğlumun konuşması düzeldi, şükürler olsun ki artık anlaşılır bir şekilde kendini ifade ediyor . FERİDE hocam emeklerinize sağlık.
• Ankara Koala Dil ve Konusma Merkezi • Fonolojik Bozukluk Terapisi •
Dkt. Feride Betül Kocaman
Bu güzel ve anlamlı geri bildiriminiz beni çok duygulandırdı. Oğlunuzun gelişimine tanıklık etmek, onun her adımında yanında olmak benim için büyük bir mutluluktu. Sizin desteğiniz ve düzenli katılımınız olmasaydı bu yolculuk bu kadar verimli ilerleyemezdi. Bana güvendiğiniz için çok teşekkür ederim.
R
r....)
Kızımda konuşma zorluğu vardı. Tam olarak harfleri çıkartamıyordu. Destek almak istedik. 8 seans aldık, tamamen olumlu sonuçlandı, sürecimiz bitti. Biz kendisinden memnunuz. Feride Hanım güzel ve iyi bir uzman. Biz kendisini beğendik. İşini hakkıyla yapıyor.
Dkt. Feride Betül Kocaman
Güzel geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Kızınızla geçirdiğimiz her seans, onun gelişimini görmek adına çok kıymetliydi. Kısa sürede böylesine güzel bir ilerleme kaydetmek hepimizin emeğiyle mümkün oldu.
Ü
ü....)
Çocuğum birkaç harfi çıkartamıyordu, tavsiye üzerine başvurduk. 3 seans gittik, harfleri çıkarttı. Sürecimiz bitti. Çocuğumdaki değişimi hemen farkettik. Kendisi 3-4 seansta çözeriz demişti, dediği de oldu. Şu an için bir problem yok, soranlara tavsiye ediyoruz. İlgili, güler yüzlü, iyi bir hanımefendi, biz kendisinden memnun kaldık.
d.....
Oğlumun söyleyemediği harfler için Feride hocaya gittik kısa sürede etkili sonuçlar aldık. Tavsiye ediyoruz.
Teşekkür ederim .
Ş
şe...
Dkt Feride Betül Hocamla 6 yaş oğlumun kekemelik ve birçok sesi çıkarmadan/değiştirerek konuşma problemi vesilesi ile bir araya geldik. Seanslarımız ve ev ödevlerimiz neticesinde oğlum çok güzel bir ilerleme kaydetti. Şimdi çıkaramadığı ses kalmadı, kekemeliği oldukça azaldı. Hocamızın dil ve konuşma problemi olan çocuklar için uzmanlığına güveniyor ve tavsiye ediyorum.
Dkt. Feride Betül Kocaman
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim!
T
ta...n
7 yaşındaki oğlum R sesini çıkarmıyordu Feride Hocamın desteği ile 3 seansta sorun çözüldü. Daha önce bir çok yere başvurduk sonuca ulaşamamıştik. Feride Betül Kocaman bu konuda çok iyi bir uzman çevreme de tavsiye etmekte asla tereddüt etmem, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Dkt. Feride Betül Kocaman
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Geçirdiğimiz sürecin olumlu sonuçlanmasına ve birlikte bu yolu keyifle yürümemize çok sevindim.
T
t....d
Oğlum 8 yaşında ve R sesini net çıkarmakta güçlük çekiyordu. Bu sebeple Feride Öğretmenimizle seanslara başladık ve sadece 3 seansta süreci tamamladık. Daha önce birçok yere başvurmuş bir ebeveyn olarak çözüm, güler yüz ve uzmanlık konusunda Feride Betül Kocaman diyoruz
• Ankara Koala Dil ve Konusma Merkezi • Artikülasyon Bozukluğu Terapisi •
Dkt. Feride Betül Kocaman
Ne kadar güzel bir yorum, çok teşekkür ederim. Oğlunuzla geçirdiğimiz kısa ama etkili süreçte gösterdiği çaba ve sizin desteğiniz bu hızlı ilerlemenin en büyük sebebiydi.
Daha önce farklı deneyimler yaşamış bir aile olarak bana güvenmeniz, çözüm yolculuğunda birlikte yürümemize olanak sağladı. Güzel enerjiniz ve geri bildiriminiz için tekrar teşekkür ederim.
Feride Betül Kocaman isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Feride Betül Kocaman, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Feride Betül Kocaman tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Ses Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi, Kekemelik Terapisi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Normal Randevu, Down Sendromu ve Dil Konuşma Terapisi.
Feride Betül Kocaman adresi nerede?Feride Betül Kocaman şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Oğuzlar Mah., Barış Manço Cad. Elmas Apartmanı 13/3 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Feride Betül Kocaman isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Feride Betül Kocaman uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Feride Betül Kocaman isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Feride Betül Kocaman, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Feride Betül Kocaman isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Feride Betül Kocaman tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Feride Betül Kocaman hakkında ne düşünüyor?Toplam 63 hasta / danışan, Feride Betül Kocaman hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.