Uzm. Psk. Ilgaz Baran Karaltı

Psikoloji · Daha fazla

Çankaya 2 adres

Çocuklar ve ailelerle çalışırken, her çocuğun gelişim sürecinin kendine özgü olduğunu merkeze alıyorum. Öğrenme süreçlerinde yaşanan güçlükleri yalnızca sonuçlar üzerinden değil; dikkat, algı, yürütücü işlevler ve duygusal süreçlerle birlikte ele alıyorum.

Çalışmalarımda özellikle özgül öğrenme güçlüğü olan çocuklar, gelişimsel farklılıklar ve ailelerin bu süreçteki destekleyici rolü üzerinde duruyorum. Değerlendirme ve müdahale sürecinde bilimsel temelli, yapılandırılmış ve çocuğun bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yöntemlerle ilerlemeyi önemsiyorum.

Ailelerle kurulan iş birliğinin sürecin en önemli parçalarından biri olduğuna inanıyor; seansların yanı sıra günlük hayata aktarılabilir, sürdürülebilir kazanımlar hedefliyorum. Amacım, çocukların potansiyellerini güvenli ve destekleyici bir ortamda adım adım ortaya koymalarına eşlik etmek.

Yetişkin
Çocuk

Röportaj

Uzm. Psk. Ilgaz Baran Karaltı

Ebu Ziya Tevfik Sokak No:6, Çankaya, Ankara 06690

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• D

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Kızımın gerek liseye yeni başlaması, gerekse ergenlik ile süreç noktasında desteğe ihtiyacımız vardı. İlgaz Hoca samimiyeti, güleryüzü ile bize destek olmaya devam ediyor.

• D

9 yaşındaki oğlumun özgül şüphesiyle Ilgaz Bey'e başvurduk. WISC-IV testi uygulandı. Gözlemleri ve değerlendirmeleri sonucunda yönlendirme yapıldı. Sayesinde tanı aldık ve destek almaya başladık. Bilişsel ve sosyal anlamda zayıflıklar vardı. Hâlâ haftalık görüşmelerle destek almaya devam ediyoruz. Gayet memnunuz süreçten, tavsiye ederim.

• D

Kendisine özel eğitim aracılığıyla ulaştım. Oğlumda dikkat dağınıklığı vardı ve bu konu üzerinde seansa başladık. Tavsiye ederim; biz ilerleme gördük.

•  •

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar sonucu kendisiyle irtibata geçerek tanıştık. 8 yaşındaki oğlumun kaygı problemleri çoktu, gece uykularında zorluklar yaşıyordu. Bunun üzerine kendisiyle yaklaşık üç aydan beri çalışıyoruz. İlerlemeler gayet fark edilir şekilde; oğlumun kaygıları devam ediyor, ama artık azaldı ve daha rahat uyuyabiliyor. Kendisiyle oldukça memnunuz; oğlum da onu çok seviyor. Çevremdekilere tavsiye ederim.

• G

Dikkat eğitimi sürecine başlamadan önce çocuğumda odaklanma ve yönergeleri takip etme konusunda ciddi zorluklar vardı. Bu süreçle birlikte, hem akademik çalışmalarında hem de günlük hayatta çok daha toparlanmış ve kendine güvenli olduğunu gözlemliyorum. Uzmanımızın bireysel yaklaşımı, düzenli geri bildirimleri ve çocuğumla kurduğu güven ilişkisi bu gelişimde çok etkili oldu. Tüm ailelere gönül rahatlığıyla öneririm.

• M

Ilgaz hocama bir doktor tanıdığımızın önerisiyle ulaştık. Çocuğumun okula uyum sağlayamadığı bir dönemde uyum becerilerini desteklemek amacıyla başvurduk. İlk görüşmeden itibaren hem ebeveyn olarak bizi doğru şekilde yönlendirdi hem de çocuğumla iletişimi çok nazik ve güven vericiydi. Seanslar düzenli, açıklayıcı ve destekleyici ilerledi. Sürecin bize iyi geldiğini düşünüyorum; çevreme tavsiye ederim.

•  •

Ilgaz Bey'e sosyal medya aracılığıyla kardeşim ulaştı. Aldığımız dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı sonrası oğlumun özgüvenini geliştirmek ve okuldaki dikkat odaklanma problemlerini çözebilmek adına profesyonel bir destek arıyorduk. Ilgaz Bey'le derslere başladık ve süreçten memnunuz.

• D

Çocuğumuz akran zorbalığına maruz kalmıştı ve özgüvenle ilgili ciddi zorluklar yaşıyordu. Bu süreçte Ilgaz hocamızla yolumuz sosyal medya aracılığıyla kesişti. İyi ki de kesişmiş. Terapi sürecimiz halen devam ediyor ancak şimdiden hem çocuğumuzda hem de biz ebeveynler olarak bakış açımızda çok olumlu değişimler oldu. Kendini ifade etmesi, sınır koyabilmesi ve özgüveninin güçlenmesi konusunda büyük yol kat ettik. İlgi, sabır ve profesyonel yaklaşımı için kendisinden çok memnunuz. Çocukları için destek arayan ailelere içtenlikle tavsiye ederim.

• D

Ilgaz Bey’e sosyal medya paylaşımlarını görerek ulaştım. Paylaşımlarındaki yaklaşımı ve çocuklara bakış açısı bana güven verdi. Kızım 5 yaşında ve kreşte sosyal iletişim açısından arkadaşlarıyla bazı sorunlar yaşıyordu. Bu nedenle destek alma kararı verdik. Süreçte hem çocuğumla birlikte hem de aile danışmanlığı şeklinde ilerledik. Baştan itibaren sürecin çok sağlıklı ve güzel ilerlediğini söyleyebilirim. Ilgaz Bey’in kızımla kurduğu iletişim, ona yaklaşımı, ilgisi ve sabrı bizi gerçekten çok rahatlattı. Aynı zamanda bizi her aşamada bilgilendirmesi, nasıl davranmamız gerektiği konusunda yönlendirmesi çok kıymetliydi. Sadece seanslarla sınırlı kalmayıp, okul ve ev ortamındaki durumu da takip etmesi, bütüncül bir şekilde süreci ele alması bizim için büyük bir artı oldu. Kendimizi güvende hissettiğimiz, desteklendiğimizi bildiğimiz bir süreç yaşıyoruz ve bunun kızım üzerindeki olumlu etkilerini de net bir şekilde görüyoruz. İyi ki bu süreçte yolumuz Ilgaz Bey’le kesişmiş.

• V

Bir yıl önce, doktor önerisiyle öğrenme güçlüğü yaşaması nedeniyle 2. sınıftaki oğlumu kendisine götürdüm. O zamandan beri oğlumun derslerinde çok güzel gelişmeler oldu. Kendisi bizi de çok güzel yönlendiriyor. Kendisine devam etmeyi düşünüyoruz.