2019 yılında Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (%100 İngilizce) Bölüm ve Fakülte 3.sü olarak mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden farklı dersler aldım. 2022 yılında Yeditepe Üniversitesinde başladığım yüksek lisans eğitimimi bitirerek uzman diyetisyen ünvanı aldım.
Mesleki anlamda kendimi tam anlamıyla donatmak ve ilgi duyduğum alanı belirleyebilmek için elimden geldiğince her alanda hizmet veren kurum, hastane ve özel kliniklerde staj yapmak için çabaladım. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Türkçapar Bariatrik Cerrahi Kliniği, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Yüksek İhtisas Hastanesi, Pırılla Beslenme Danışmanlığı gibi kurumlarda gönüllü ve zorunlu stajlarımı yapma fırsatı buldum.

Yine okul ve meslek yaşantımda birçok eğitime, kongreye ve seminere katıldım.

2.Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi,2017
TDD Onkoloji ve Beslenme Sempozyumu,2017
Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu,2018
Besvak Obezitede Yenilikler Kursu,2018
Uzm.Eczacı Ayşegül BirlikSporcu Beslenmesi ve Ergojenikler,2019
4.Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi,2020
Yeditepe Üniversitesi Fitoterapi Sertifika Programı,2020
Eğitim ve mesleki gelişim hayat boyunca devam eden bir süreç, her geçen gün yeni şeyler öğreniyor ve siz danışanlarımla gelişmeye devam ediyorum…

Dyt. İpek Saroğlu

Kocaeli, İzmit

Diyetisyen Randevusu

Online Diyet

Kocaeli, İzmit

Dyt. İpek Saroğlu

• H

Bu sürece başladığımda sürekli diyetisyen diyetisyen geziyordum. Önce diyet yap, sonra kiloyu ver sonra da fazlasıyla geri al. Ve zannediyordum ki aç kalmam tabiri caizse nefsimi terbiye etmem gerekiyordu. Bu yüzden öğlen yemeklerini azıcık yiyip sonrasında da açlıktan tikinircasina yemelerim oluyordu. İpek hanımla çıktığımız yolculukta başka türlü bir beslenmenin mümkün olduğunu öğlen yemeği yemenin cezalandırılacak bir şey değil de gayet insani bir şey olduğunu anladım. Ama en çok da neden sürekli diyet yapıp fazlasıyla geri aldığımı fark ettim. Keyifle ve iyileştirici bir yolculuktu. Şimdi yediklerim için kendimi suçlu hissetmiyorum ve daha az yemek düşünüyorum.

• Online Danışmanlık Diğer  •

• G

İpek hanımla olan sürecim klasik diyetisyen görüşmelerinden çok farklıydı. Kişiye özel, kendi ihtiyaçlarımı gözeten bir yaklaşım uyguladı. Sezgisel beslenmeye bir başlangıç yapmamı sağladı. Kendisine gece yemelerim sebebiyle kilo alma korkum nedeniyle başvurdum. Açlığımın fiziksel mi duygusal mı ayırt etmemi, açlık tokluk sinyallerime göre hareket etmemi, asıl ihtiyacımın farkına vararak bedenimi veya ruhumu beslemeyi öğretti. Geceleri duygusal yemelerim ondan öğrendiklerimle çok çok azaldı. Biliyorum bu uzun bir yolculuk ve davranış değişiklikleri kolay olmayabilir ama onun pozitif yaklaşımıyla ne zaman ihtiyacım olsa tekrar kendisine danışacağımı bilmek bana güven veriyor

• Online Danışmanlık Kişiye Özel Diyetler  •

• Ç

14 yaşından beri kısır bir diyet döngüsündeydim, yedikçe canım sıkılıyordu, sıkıldıkça daha çok yiyip bu sefer kendimi suçluyordum. En sonki diyet serüvenimden sonra artık çare yok herhalde diye düşünürken İpek Hanım’a denk gelip sezgisel beslenme ile tanıştım. Daha ilk seanstan içime su serpti, tam olarak ihtiyacıma yönelik konuşup çözümler buldu. Güleryüzü ve samimiyetiyle süreci çok keyifli kıldı. Beslenme ile ilgili kalori kaygılarım azaldı, sezgisel beslenme sayesinde “yasak” kavramı olmayınca bedenimin sesini tekrardan duymaya, bedenimle iletişim kurmaya başladım. Bir yük olarak gördüğüm “yemek hazırlama” şimdi hobilerimden birisi. Kendisiyle ilgili en çok hoşuma giden şey de her hafta gündeme getirdiğim sorunlar hakkında kazandırdığı yeni bakış açılarıydı, “gerçekten daha önce hiç böyle düşünmemiştim” dedirtip aksiyon alabilmemi sağladı. İşini böylesine güzel yapan birine denk geldiğim için çok mutluyum.

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

• Y

Ergenlikten beri kilo problemim vardı.Diyetisyenle birkaç defa 20-30 kilo verip 30-40 kilo aldım.Ancak kırıklar,doğum,salgın,lohusalık,kayıplar vs çok kilo aldım.Duygusal yeme bozukluğum arttı.Bu kiloda yemeye hakkım yok diye kısıtlıyor ardından ataklar yaşıyordum.İ.direnci-diyabetik obezite tedavimin bitme sürecinde tanıştım İpek Hanımla.Yine dene yine yenil hep yenil şeklindeki döngü yüzünden çok yorgundum ama kendisi o yorgunluğumu aldı!Zira,seanslar sadece beslenme ile ilgili değildi,terapi gibiydi.Bana ŞEFKATten bahsetti.İşte o zaman kendime ne kadar çok haksızlık ettiğimi anladım.Ne yazıkki süreci tamamlayamadan ara vermk zorunda kaldm.O konuda mahcubum.Ara ricamn ardından farklı bir tedavi süreci olduğu için başka bir beslenme düzeninde devam ediyorm.Ama paylaştıkları hep aklımda!Özellikle motivasyonumun düştüğü anlarda!İlk fırsatta kendisi ile görüşüp süreci tamamlamak istiyorum.Özetle,eğer siz de ömrü boyunca kilolarıyla savaşmış yorgun biriyseniz bir an evvel iletişime geçin!

• Y

İpek Hanımla tıkınırcasına yeme bozukluğu semptomplarımı kontrol altına almak için iletişime geçtim. Kendisinin şefkatli tavrı, yüreklendirici olması bu süreçte beni çok rahatlattı ve belirgin bir yol almamı istedi. Görüşmeler konusunda da yoğun ve karmaşık hayatımdan kaynaklı oluşan karışıklığa karşı esnekti, olabildiğince randevularımızı bana uygun ayarlamaya çalıştı. Artık yeme atağı yaşamıyorum diyebilirim. Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

• Online Danışmanlık Diyetisyen Randevusu  •

• C

İpek Hanım’dan danışmanlık almaya başlarken kafamda hala soru işaretleri ve kaygılarım vardı. Ancak kendisi süreç boyunca çok ilgiliydi; görüşmelerimizde tüm sorularımı dikkatle dinleyerek, beni ihtiyaçlarım doğrultusunda yönlendirerek sezgisel yeme konusunda tahmin dahi edemeyeceğim bir ilerleme kaydetmemi sağladı. Onun yaklaşımı sayesinde yiyeceklere, bedenime ve hayatıma farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğrendim ve her gün daha da farklı bakış açıları keşfetmeye devam ediyorum.

• Ö

pek Hanım ile yaklaşık 6 aydır devam ettiğim sürecimi bugün tamamladık. Yıllardır yeme bozukluğumu aşmak için pek çok şey denemiştim, fakat asıl farkı İpek Hanım sayesinde gördüm. Hem alanındaki bilgisi hem de insana yaklaşımıyla bana diyetle sınırlı olmayan, sağlıklı bir yaşam tarzının mümkün olduğunu gösterdi. Yasaklar ve kısıtlamalar olmadan dengeli bir beslenme düzeni kurmayı öğrendim. Bu süreçte sadece fiziksel olarak değil, mental olarak da çok yol kat ettim.

• Dyt. İpek Saroğlu  •

İpek hanım sayesinde çok şey öğrendim, herşeyi çok güzel örneklerle açıklıyor ve konusunda çok bilgili, deneyimli olduğunu hissediyorsunuz. Sayesinde artık daha önce etiketlemiş olduğum yiyecek içeceklerden korkmuyorum, herşeyi daha bir bütün olarak değerlendirebiliyorum... Ayrıca sayesinde bir beden de inceldim çok sıcak, samimi, saygılı, iş ahlakı yüksek, sabırlı ve halden anlayan biri. İyi ki İpek hanım' la sezgisel beslenme sürecine başlamışım :) Bu konuda destek almayı düşünen herkese İpek hanım''I kesinlikle tavsiye ederim. :)

• Online Danışmanlık Kişiye Özel Diyetler  •

• N

Yıllar sonra kilo almaya başlamamla beraber neyi yanlış yapıyorum derken önce İpek hanımla sonra da yeme bozukluğumla tanıştım. İpek hanım gerçekten kendimi çok karanlık hissettiğim bir dönemde bozulmuş beden algımla nasıl baş edeceğim ve besinler hakkında nasıl düşüneceğim konusunda bana çok yardımcı oldu. Israrla aynı duyguda takılıp kalsam da sabırla dinleyip, detaylıca konuşup, pratik önerilerde bulunup çoğu konuda içimi çok rahatlattı. Kendimi ne zaman yeme ve kilo konusunda karanlıkta hissetsem ipek hanıma başvurabileceğimi ve rahatlayacağımı biliyorum, yaşasın sezgisel yeme

• R

Bir danışan danışmandan çok abla kardeş gibi bir muamele gördüm bu benim görüşmelere daha istekli katılmamı sağladı 2-3 aylık süreçte kendi açımdan çok ama çok geliştiği mi yemeklere olan bakış açım çok yeme ataklarım vb.konusunda çok gelmiştim.

• Online Danışmanlık Diğer  •