Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümün'de gıda katkı maddeleri, süt, tahıl, et teknolojileri, gıdaların antioksidan etkileri konularında eğitim alarak mesleki temelini oluşturmuştur. Buradaki eğitimini 2015 yılında bölüm birincisi okul ikincisi olarak tamamladıktan sonra İstanbul Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü tam burslu olarak kazanmıştır. 2019 yılında lisans eğitimini, 2021 yılında ise yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2023 yılında merkezi Londra'da olan Epigenetic Coaching kurumundan alınan iki seviye eğitimi tamamlayarak Epigenetic Coaching ekibine dahil olmuştur. Böylece genetik testler doğrultusunda nutrigenetik temelli epigenetik beslenme danışmanlığı uygulayan Bursa'daki ilk diyetisyen olmuştur. Eylül 2024'de Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde doktora eğitimine başlamıştır. Halen kendi ofisinde danışan kabul etmekte ve doktora eğitimine devam etmektedir.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Diyetisyen Randevusu

Online Diyet

Makaleler
Röportaj

Konak mah. 1. Badem Sokak Lotus Plaza Kat: 2 No: 27, Nilüfer 16315

3. evre mide kanseri sebebiyle kemoterapi sürecimde doğru beslenme benim için çok önemliydi ve bu noktada Leyla Hanım’la tanıştım. Süreç boyunca hem çok ilgiliydi hem de ihtiyaçlarıma uygun, uygulanabilir öneriler sundu. 68 kilodan 78 kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşmamda büyük katkısı oldu. Sadece bir diyetisyen değil, aynı zamanda süreci yakından takip eden ve destek olan biri. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Leyla Karakaş Beslenme ve Epigenetik Danışmanlık Kanserde Beslenme  •

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim Remisyonun kalıcı olduğu günler dilerim

70 yaşındaki annemin yıllardır devam eden ve bir çok kez tedavi gördüğü lipödem sorununu sevgili Leyla Hanım 2 ay içinde o muazzam bilgisiyle çözdü Hem kilo verdik hem bacaklarımız ciddi oranda hiç olmadığı kadar inceldi hem de ağrılarımız %70 oranında azaldı… Bilginize,ilginize,emeğinize sağlık Leyla Hanım

• Leyla Karakaş Beslenme ve Epigenetik Danışmanlık Diğer  •

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Ekim ayında nüks over ca tanısı aldım.5 yıl önce de kemoterapi görmüştüm ama o zaman bir onkoloji diyetisyeniyle çalışmamıştım;6 kürde 3 kez kan takviyesi aldım ve yaklaşık 10 kilo alıp ciddi ödem yaşadım.Bu kez tedaviye Leyla Hanım’la başladım ve fark inanılmaz oldu. İlk 3 kürde hiç takviye almadım.Hatta 3. kürümde trombositlerim çok düşmüştü ve kemoterapi verilmeyebilirdi;Leyla Hanım’ın verdiği programla sadece 5 günde trombositlerim yükseldi ve kürümü alıp ameliyata girebildim.Şimdi 4. kürümü aldım, son 2 kürüm kaldı.Ameliyat sonrası kilo kaybetmeme rağmen Leyla Hanım’ın listesiyle değerlerim 3 günde toparlandı; bu kez ne ödem ne de kontrolsüz kilo artışı yaşadım.Remisyon dönemimde de onunla birlikte yağ kaybı odaklı ilerleyeceğim.Ama en önemlisi sadece beslenme değil Leyla Hanım bu süreçte psikolojik olarak da her an yanımda olduğunu hissettirdi.Kendimi bir danışan gibi değil, bir ablanın ilgisini görüyormuş gibi hissettim.Bu süreci onun desteği olmadan bu kadar güçlü geçiremezdim.

• Leyla Karakaş Beslenme ve Epigenetik Danışmanlık Kanserde Beslenme  •

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

İçten ve samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim. Remisyonlu günlere ulaşmak için birlikte yola devam

• N

Leyla hanımla iki ayımız geçti ve devam ediyoruz .Diyet olarak bakmıyorum sağlık kazandım. Yürümek benim için çok zordu,hafifledim resmen.Kendisine minnettarım.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

Epigenetik beslenme danışmanlığı için görüşme yaptım. Kişiye özel planlama ve önerileri sayesinde sağlığımla ilgil güzel bir başlangıç yaptım. Kendimi şimdiden daha enerjik ve rahat hissediyorum

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Nutrigenetik Temelli epigenetik beslenmenin şifa olması dileğiyle... Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Öncelikle Leyla Hanımın sürekli ulaşılabilir olması gerçekten çok değerli. Ben Irrıtabl Bagırsak Sendromu için kendisine danışan oldum ve ilk telefon görüşmesindeki 'Merak etmeyin doğru adrestesiniz' cümlesi bu süreçte güvenilir biri olduğunu zaten benim için kanıtlamış oluyordu.Yaptığı motivasyon konuşmaları ve uyguladığı fodmap diyeti ile şikayetlerimde hissedilir derecede iyileşme oldu.Tam bağırsakları temizledik dediğimiz noktada helicobacter pylorı ıle de karşılaştık ki buna rağmen IBS de oldukça fazla ürünü kullanıma açtık. Hem doktor kontrolleri hem de Leyla Hanım ın desteği ile tedavimize devam ediyoruz.Bu süreçte sabırlı ve disiplinli olmanın öneminin yanında bağırsak sağlığının bu kadar değerli olduğunu anlamam benim avantajıma oldu. Yaklaşık 3 ayda IBS uzmanı oldum Leyla Hanım sayesinde.Sadece diyetisyen gözüyle değil bütün olarak danışanlarını değerlendiriyor ve yönlendiriyor.

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Sürece uyumunuz, dikkatiniz ve gerçek anlamda verdiğiniz emek için ben size teşekkür ederim

• Z

Babamın kanser tedavisi sürecinde Leyla hanım ile yollarımız kesişti. Sürece olan hakimiyeti ve donanımı sayesinde beslenme sürecine bulunduğu katkılar ve yönlendirmeler ile babam hiç kilo kaybetmedi, bağışıklığı hiç düşmedi. Güler yüzüyle ailecek bizleri de süreç takibi ile rahatlattı.

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Beslenme planlarınıza tam uyumla yan etkisiz ve başarılı bir tedavi sürecini yönetiyorsunuz. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Leyla Hanım’ı bir süredir sosyal medyadan takip ediyordum. Annemin rahatsızlığının yeniden başlamasıyla birlikte kendisiyle iletişime geçerek yeni bir yolculuğa adım attık. Daha önceki kemoterapi süreçlerinde ciddi kilo ve güç kaybı yaşamıştık, bu yüzden bu yeni dönem bizim için oldukça kaygı vericiydi.

Ancak Leyla Hanım ile geçirdiğimiz 4 aylık kemoterapi süreci sayesinde endişelerimiz yerini güvene bıraktı. Tedavi boyunca hem kan değerleri hem de kilo-güç dengesi pozitif yönde ilerledi; bu kez kayıp yerine dengeli bir artış sağladık. Leyla Hanım, hekimlerimizin raporlarını yakından takip ederek bizi adım adım yönlendirdi.

Sadece beslenme desteği değil, moral ve motivasyon anlamında da yanımızda oldu. Tatlı dili, sakinliği ve bilgi dolu yönlendirmeleriyle bu zorlu süreci çok daha güçlü ve bilinçli geçirmemizi sağladı.

Uzm. Dyt. Leyla Karakaş

Süreci gayet iyi yönettiğiniz için sizi tebrik ederim, degerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• H

İbs hastalığımı yönelik diyet sonucunda şikayetlerim azaldı ve bunla kalmayıp bir ayda yağdan 6.5 kilo verdim. Bu kısa sürede hayatımdaki olumlu değişiklikler çok fazla devamını da dört gözle bekliyorum.

• N

IBS (ırritable bağırsak sendromu) sorunum nedeniyle Diyetisyen Leyla Hanıma başvurdum uyguladığı beslenme programı sayesinde kabızlık sorunum 10 günden 3 güne düştü tabiiki sürecim hala devam ediyor çok memnun kaldım.