Prof. Dr. Oktay Banlı, 1965 yılında Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Ankara’da devam etti; Dikmen İlkokulu, Sokullu Mehmet Paşa Ortaokulu ve Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Mecburi hizmetini Kütahya’nın Şaphane ilçesinde tamamladı.
1991 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi ihtisasına başladı ve 1996’da uzmanlık unvanını aldı. Akademik kariyerine üniversitede öğretim görevlisi olarak devam ettikten sonra, 1997’de SB Etlik İhtisas Hastanesi’nde göreve başladı. Burada hem Genel Cerrahi hem de böbrek nakillerinin yapıldığı Transplantasyon Kliniği’nde 11 yıl boyunca hizmet verdi.
2005–2006 yıllarında Fransa’da ileri laparoskopi eğitimi aldı. 2007’de doçent, 2013’te profesör oldu. 2008 yılında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Klinik Şefi olarak çalışmaya başladı. 2014’te ABD’de New York Weil Cornell Medical College ve Lenox Hill Hospital’da bariatrik ve metabolik cerrahi alanında görev aldı.
2006 yılından bu yana morbid obezite cerrahisi alanında uzmanlaşan Prof. Dr. Banlı, 1000’in üzerinde laparoskopik obezite ameliyatı gerçekleştirdi. Ameliyatlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanan çok sayıda makale ve bildirisi bulunmaktadır.
İngilizce bilen Prof. Dr. Oktay Banlı, evli ve iki çocuk babasıdır.
Uzmanlık Alanları
Tüp Mide (Sleeve Gastrektomi)
Mide Balonu
Mide Kelepçesi (Gastric Bant)
Gastric Bypass
Mini Gastric Bypass (MGB)
Roux-en-Y Gastric Bypass (RYGB)
Duodenal Switch
Üyesi Olduğu Kuruluşlar
Türk Cerrahi Derneği
Türk Obezite Cerrahisi Derneği
International Federation for the Surgery of Obesity (IFSO)
Ankara Tabip Odası
Obezite Cerrahisi
Tüp Mide Ameliyatı
C
ce...r
Uzun yıllardır yüksek kilo ile yaşam çok düşük yaşam kalitesiyle yaşıyordum. Araştırmalarım sonucunda bu işin artık gerçek bir profesyonel tarafından çözülmesi gerektiğine karar verdim ve tüm doğru kapılar, tüm memnun hastalar, tüm tavsiyeler beni Prof Dr Oktay Banlı hocam ve değerli ekibine yönlendirdi.
Çok başarılı ağrısız sızısız tertemiz bir ameliyat süreci geçirdim ve tüm herkes çok ilgiliydi.• Oktay Banlı Muayenehanesi • Obezite Cerrahisi •
mw...k
Oktay hocam benim hayatında 2. Bir sans verdi herşey cok guzel geçti ekibi o kadar harika ki kendimi ailem arasında hissettim 17/11/2018 de ameliyat oldum ama şimdiden 10 kilo verdim teşekkür ederim hocam ilginiz ve hayata yeniden umutla baglanmam için saygılar merve u.
• Oktay Banlı Muayenehanesi • Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) Ameliyatı •
d.....
İnternetde İstanbul ve Ankara da tüp mide ameliyatında en iyi doktor ararken Oktay hocanın ismi çıkınca araştırdım ve Oktay hacanın en iyi olduğu görüşü yoğunlaşınca kendisiyle görüştüm 16 ay önce ameliyat oldum ve hiçbir şikayetim olmadı çok çok memnunum 40 kg verdim inanılmaz değişim oldu hayatım değişti doktora gitmeden bütün sağlık sorunlarım bitti Oktay hocama ve ekibine minnettarım
• Oktay Banlı Muayenehanesi • Tüp Mide Ameliyatı •
ce....
Eşim Oktay Hoca'ya gastric bypass ameliyatı oldu. Kilo, şeker ve kilonun uzantıları olan tüm hastalıklarına çözüm oldu. Oktay Banlı Hoca'ya, Gökhan Yağcı Hoca'ya ve tüm ekibe müteşekkiriz. Onlar iyi birer hoca olmalarının yanısıra, toplumumuzda her alanda çokça ihtiyaç duyduğumuz, ne var ki az miktarda bulabildiğimiz idealist, namuslu ve düzgün insanlar. Allah onlardan razı olsun ve onlar gibi insanların sayısını çoğaltsın. Böylesi insanların reklama ihtiyaçları yok, biliyorum. Ancak, benzeri rahatsızlıklardan muzdarip çok insan var. Bu durumda olanları cesaretlendirmek ve teşvik etmek adına düşüncelerimi paylaşmayı uygun buldum. Saygılarımla. C.Geçilmez
öz...n
Değerli doktorum ..Sizi tanımak ve sizin hastanız olmak hayatımda verdiğim en güzel kararlardan biri oldu.Bana ve diğer hastalarınıza hayallerimizi gerçekleştirme fırsatını verdiniz.Benim için çok özel bir yeriniz var ve inanıyorum ki ; bu diğer hastalarınız içinde aynı .Mesleki başarınız sizi en üst seviyelere taşıyor.Size ve ekibinize minettarım.Sizin gibi insan ve doktoru tanımak benim için büyük bir gurur.
di...l
Hayaldi gerçek oldu dedirten , umutsuz insanlara umut olan kıymetli doktorumuz . Iyiki var. Nice nice hastaların elinden şifa bulmasını umuduyla...
ed...n
Can hocam, canım hocam... Hayatımı bana tekrar veren adam. Hiç şüphesiz kendinizi Oktay hocama bırakın. En ufak kuşkunuz olmasın. Oktay hocam da ekibi de işinin ehli. Her zaman sıcak kanlı güler yüzleriyle pozitif olan insanlar. Onlar öyle oldukça insanın içinde hiç korku kalmıyor. Allah İşinizi gücünüzü rast getirsin hocam. İyi ki tanımışım sizi. Elleriniz dert görmesin. Eda AYDIN
Prof. Dr. Oktay Banlı
Sevgili Eda , bende sizleri tanığım için hayatınıza güzel bir dokunuş yapabildiğim için çok mutlu ve gururluyum. Bu ameliyatlar sayesinde kocaman bir aile olduk Hepinizin bizim gönlümüzde yeri çok özel. Değerli yorumların için çok teşekkür ediyorum.
ka...7
Hani Hz. Adem evlatlariyiz. Nuh tufanindan sonra Hz. Nuh aleyhisselam i tum insanlarin ikinci babasi diye tabir edilir. İşte Ayhan ve Gülüstan tan olma 1979 doğum lu emre kartal benim benim 2. Hayatimda 2013 Şubat ayinda önce cennab-ı hakkın izni sonra Prof. Dr. OKTAY BANLI' nin sihirli elleriyle afeta yeniden inşaa edildi. Mükemmel ilgi alaka sevecenlik kelimeler kifayesiz bu arada eşim berna kartal da oktay hocamin bir nevi yeniden hayat verdiği insan alaninda bence diva
Prof. Dr. Oktay Banlı
Sevgili Emre sizlerin hayatında önemli bir yerde olduğumuzu bilmek ne kadar güzel , değerli yorumların için çok teşekkür ederim. Berna ve sana temellerinde bizlerinde emeği olduğunu bildiğimiz ömür boyu mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.
fi...n
O alanında uzmanlaşmış en iyi doktor. hocam benim hiç tereddüt etmeden kendinizi hocamın sihirli ellerine emanet edebilirsiniz aklınızda hiç şüphe kalmasın zira kendisi ve ekibi obezite cerrrahisi konusunda alanında uzmanlaşmış kisiler tarafından oluşmakta. Ben görüşmeye diye gittim ameliyatı oldum geri geldim. Ve üzerinden 2 sene geçti hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bu zamana kadar hastasıyla bu kadar yakından ve dostça ilgilenen bir Dr görmedim. Gerek ameliyat öncesi gerekse ameliyat sonrasında her ne olursa olsun bir telefon kadar uzağımda kendisi. Sizi çok seviyorum hocam. Siz ve ekibiniz iyiki varsınız...
Prof. Dr. Oktay Banlı
Sevgili Fitnat bizim için en büyük mutluluk kaynağı bu değerli yorumlarınız. Hasta- doktor olarak başlayan ilişkilerimiz bir aile olarak devam etmekteyiz. Ben ve ekibim sizin sağlığınız ve mutluluğunuz için çalışmaya devam edeceğiz.
mi...r
gerçek manada çok iyi bir doktor..hekimliğe kendini adamış,hastalarına kendini adamış,bu üst düzey özelliklere sahip bilim insanı, mesleğinde çok başarılı , cerrahlığı konusunda onun üstünde kimsenin olmadığını idda edebilirim..bu bilim insanı mesleki başarısının tartışılmaz yükselişinde ,vijdanlı, merhametli, güzel kalbindende ,hiç birşey eksiltmemiş... OKTAY BANLI HOCAM
,RABBİM SİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN..İNSANLIĞA VERDİĞİNİZ TÜM BU HİZMETLERDEN DOLAYI MİNNETTARIZ....
Prof. Dr. Oktay Banlı
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin memnuniyeti ve mutluluğu beni gururlandırıyor.
Oktay Banlı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Oktay Banlı, Genel Cerrahi. Size Oktay Banlı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Obezite Cerrahisi, Gastrik Bypass, Tüp Mide Ameliyatı, Randevu.
Oktay Banlı adresi nerede?Oktay Banlı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk Bulvarı No:185 Kat:4 Kavaklıdere, Çankaya, Ankara Ankara
- Atatürk Bulvarı No:185 Kat:4 Kavaklıdere Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Oktay Banlı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Oktay Banlı online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Oktay Banlı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Oktay Banlı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Oktay Banlı hangi dilleri konuşuyor?Oktay Banlı ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Oktay Banlı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Oktay Banlı bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Oktay Banlı ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Oktay Banlı hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Oktay Banlı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Oktay Banlı hangi sigortaları kabul ediyor?Oktay Banlı tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.