0850 333 0388 Ücret öğren

Lisans eğitimimi Işık Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünde tamamladım. Bu süreçte Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Şema Terapi temelli bir klinik yaklaşım doğrultusunda teorik ve uygulamalı deneyim kazandım. Ardından Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programından onur derecesiyle mezun oldum. Yüksek lisans eğitimim sırasında psikodinamik yönelim üzerine eğitim alarak farklı psikoterapi ekollerine ilişkin kuramsal bir perspektif geliştirdim.

Yüksek lisans tez çalışmamda uyumsuz mükemmeliyetçilik, belirsizliğe tahammülsüzlük, algılanan stres düzeyi ve duygusal yeme arasındaki ilişkileri durumsal aracılık modeli çerçevesinde inceledim. Bu çalışma, yeme davranışlarının altında yer alan bilişsel ve duygusal süreçlere ilişkin akademik bilgi ve bakış açımı geliştirmeme katkı sağladı.

Uzmanlık eğitimim devam ederken, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından yürütülen psikososyal destek çalışmalarında gönüllü saha sorumlusu olarak görev aldım. Bu süreçte depremden etkilenen bireylere psikolojik ilk yardım ve psikososyal destek sunarak travma alanında önemli bir deneyim edindim.

Mesleki gelişimim kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve EMDR Terapisi başta olmak üzere; yeme bozukluklarında değerlendirme ve müdahale, obezite tedavisinde bilişsel davranışçı yaklaşımlar, bağımlılık, psiko-onkoloji, spor psikolojisi, psikolojik ilk yardım ve yas terapisi alanlarında çeşitli eğitimler tamamladım. EMDR eğitimimi, Emre Konuk’un eğitmenliğinde Davranış Bilimleri Enstitüsü bünyesinde aldım.

Bunun yanı sıra sanat terapisi, travma tedavisinde imajinasyon teknikleri, yıkıcı davranışlar sergileyen ergenlerle motivasyonel görüşme ve Polivagal Teori’nin terapötik süreçlerde kullanımı gibi güncel yaklaşımlara yönelik kongre ve atölye çalışmalarına katıldım.

Yaklaşık üç yıl boyunca Bandırma Özel Royal Hastanesi bünyesinde klinik psikolog olarak çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalıştım. Hastane deneyimim boyunca farklı psikolojik güçlüklerle karşılaşan danışanlarla çalışma ve farklı sağlık disiplinleriyle iş birliği içinde ilerleme olanağı buldum. Aynı zamanda sigara bağımlılığı, iş yerinde stres yönetimi ve hastalarla sağlıklı iletişim konularında seminerler gerçekleştirdim.

Hastanedeki görevimin ardından mesleki çalışmalarımı Bandırma’daki kendi kliniğimde ve online olarak sürdürmeye başladım. Çocuk, ergen ve yetişkinlerle yürüttüğüm terapi süreçlerini her danışanın ihtiyaçları, yaşam koşulları ve terapi hedefleri doğrultusunda; bilimsel temelli psikoterapi yaklaşımlarından yararlanarak yapılandırmaktayım. Çocuk ve ergenlerle yürüttüğüm çalışmalarda, sürecin gereklilikleri doğrultusunda ebeveynlerle de iş birliği içinde çalışmaktayım. Ayrıca dikkat, zamanlama, dürtüsellik ve hiperaktivite performansının değerlendirilmesine yönelik MOXO d-CPT Dikkat Testini uygulamaktayım.

Terapi süreçlerimde depresyon, kaygı bozuklukları, panik atak ve yoğun stres tepkileri, obsesif düşünceler ve kompulsif davranışlar, yeme ile ilgili güçlükler, öfke ve dürtü kontrolü problemleri, uyku sorunları, bağımlılık davranışları, travma sonrası stres, yas ve kayıp süreçleri, özgüven ve benlik değeriyle ilgili zorlanmalar ile ilişki ve kişilerarası iletişim problemleri üzerinde çalışmaktayım.

Özellikle travmatik yaşantılar ve bu yaşantıların bireyde oluşturduğu olumsuz bilişsel ve duygusal örüntülerle çalışırken EMDR Terapisinden yararlanmaktayım. EMDR’yi yalnızca belirgin travmatik olaylarla sınırlı tutmadan; geçmiş deneyimlerle şekillenen “yetersizim”, “değersizim” veya “güvende değilim” gibi kişinin kendisine yönelik olumsuz inançların ve bunlarla ilişkili işlenmemiş yaşantıların ele alınmasında da kullanmaktayım.

Mesleki yaklaşımımda etik ilkelere, güvene, saygıya ve danışanın bireysel ihtiyaçlarına öncelik vermekteyim. Danışanla kurulan terapötik iş birliği içerisinde, kişinin kendisini güvenle ifade edebildiği; yaşadığı güçlükleri anlamlandırabildiği ve ihtiyaç duyduğu değişimi kendi yaşamına taşıyabildiği bir çalışma alanı oluşturmayı amaçlamaktayım.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Katre Berfu Durusoy

Ödeme yöntemleri

• Banka Havalesi
Katre Berfu Durusoy
Klinik Psikolog Katre Berfu Durusoy & Deniz Çiftçi Özel Sağlık Hizmet Birimi

600 Evler Atatürk Caddesi 600, 600 Evler Mahallesi.160 Soka.48A, Bandırma, Balıkesir 10200

Ödeme yöntemleri

• Bu adreste kabul edilen sigortalar
  • Nakit
  • Kredi kartı
  • Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• SGK Anlaşması Yoktur

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Dakiklik
  • D

d.....

Farkındalık ve öz şefkat ile geçen harika bir terapi sürecindeyim, tabii ki Berfu hocamın desteği ve ilgisi sayesinde.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu sürece birlikte eşlik edebilmek benim için de çok kıymetli.

• B

Kendisinden psikolojik destek almaya başladığımda bu kadar kısa sürede kendimde bu kadar güzel değişiklikler fark edeceğimi düşünmüyordum. Görüşmelerimiz boyunca beni gerçekten dinlediğini, anladığını ve hiç yargılamadan yaklaştığını hissettim. Bazı şeyleri fark etmemi ve olaylara farklı bir gözle bakabilmemi sağladı. Her görüşmeden sonra kendimi daha hafiflemiş, daha huzurlu ve daha iyi hissediyorum. İşini severek yapan, yaklaşımıyla güven veren ve gerçekten faydasını gördüğüm çok değerli bir psikolog. İyi ki kendisinden destek alma fırsatım olmuş, kesinlikle tavsiye ederim.

• Klinik Psikolog Katre Berfu Durusoy & Deniz Çiftçi Özel Sağlık Hizmet Birimi Psikoloji Randevusu  •

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Değerli yorumunuz ve içten sözleriniz için çok teşekkür ederim. Görüşmelerimizin kendinizi anlaşılmış, güvende ve daha iyi hissettiğiniz bir alan sunabilmiş olması benim için çok kıymetli. Kendinizde fark ettiğiniz değişimlerde, sürece gösterdiğiniz açıklığın ve emeğin de büyük bir payı var. Güveniniz ve güzel geri bildiriminiz için yeniden teşekkür ederim.

e....b

Katre hanımla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler çok verimli geçti. Sayesinde birçok sorunumu çözdüm. Hayatımdan daha fazla keyif alır oldum. Geçmez dediğim şeylerin aslında çok da kolay geçebileceğini ve hatta daha iyilerinin olabileceğini gösterdi bana. Geçirdiğimiz tüm vakitler ve bana öğrettikleri için kendisine minnettarım , mesleğinde başarılarının devamını diliyorum

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Kıymetli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sürecinizde size eşlik edebilmiş olmak benim için çok değerli. Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.

• N

nu...n

Katre Hanımla yaptığımız görüşmeler sonucunda sigaradan kurtuldum. Çok verimli bir süreç yürüttük. Etik değerlere çok önem veren uzman bir terapist.

• Royal Sağlık Grubu  •

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Bu sürece eşlik edebilmek benim için çok kıymetli.

a....c

Kaygı ve anksiyete için görüşme sağladık. Seanslar konusunda çok mutluyum. Kendimle alakalı birçok şeyi fark etmemi sağladı. Psikoloji anlamında çok bilgili, süreci yönetme konusunda çok başarılı. Çok fazla psikolog değiştirdim; bir şeyleri görebiliyorum. Bana iyi gelen bir uzman, memnunum kendisinden.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Merhaba, nazik yorumunuz için teşekkür ederim. Kendi üzerinizde yaptığınız farkındalık çalışmasının olumlu etkilerini görmek çok motive edici. Süreci açık bir iletişimle ve işbirliğiyle yürütmeniz bu ilerlemede büyük rol oynuyor. Destek olmaya devam etmekten memnuniyet duyarım.

s....k

Tramvaya bağlı kaygı için başvurdum. 5-6 aydır gidiyorum; olumlu sonuçlar alıyorum. Stresimle ve kaygılarımla nasıl başa çıkacağım konusunda çok yardımcı oldu. Katre Hanım olumlu bir uzman, danışanını anlıyor. Rahat bir şekilde yanında konuşabiliyorum. Memnunum kendisinden.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Merhaba, paylaştığınız bu güzel değerlendirme için teşekkür ederim. Uzun süredir sürdürdüğümüz çalışmanın sizin açınızdan olumlu sonuçlar vermesi sevindirici. Kaygılarınızı yönetme konusundaki emeğiniz çok değerli.

• M

m...

Katre Hanım'a onlinedan ulaştım. O sırada bir psikolog arıyordum ve bir arkadaşımın önerisiyle Katre Hanımla konuştum. Duygusal ve hayatsal bunalım nedeniyle başvurdum. Son dönemde çok şeyi kafaya takmıştım ve atlatamıyordum; sürekli bir yorgunluk ve takıntı durumundaydım. Yaklaşımından ve beni anlayıp buna göre destek olmasından çok memnun kaldım. Arkadaşlarımıza kesinlikle tavsiye ederim. Benim iş yoğunluğum fazla ve onlineda bu işin olmasının zor olacağını düşünüyordum ancak Katre Hanım'ın yaklaşımıyla çok rahat ilerledi. Gerçekten işini bilen bir profesyonel ve devam etmeyi düşünüyorum.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Merhaba, değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Online süreç ile ilgili başlangıçtaki kaygılarınızın yerini rahat bir ilerleyişe bırakması oldukça sevindirici. Yaşadığınız yoğunluk içinde kendinize alan açma çabanız çok değerli. Süreci birlikte sürdürmekten memnuniyet duyarım.

• Ö

ö....e

Kaygı bozukluğu için tavsiye üzerine başvurdum. Seanslarımız güzel geçiyor. Daha iyi bir yol aldım. Hanım bir uzman ve güler yüzlü. Danışanını çok iyi takip ediyor, arayıp soruyor. Başka uzmanlara da gittim; Berfu Hanım kadar memnun kalmadım. Sürecim devam ediyor, herkese tavsiye ederim. Tavsiyemle gidenler de memnun kaldılar.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Merhaba, değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Süreçte yol almanıza katkı sağlayabilmek benim için çok kıymetli. Takip ve iletişimin işe yaradığını duymak ayrıca memnuniyet verici.

b...

Önceden daha depresif oldum; evden dışarı çıkmak istemiyordum. Arkadaşlarım aradığında hep bir mazeret uydurup evde kalmayı tercih ediyordum. Bence günümüz şartlarında herkesin Katre Hanım gibi bir psikologdan desteğe ihtiyacı var. Şimdi geleceğe daha olumlu bakıyorum. Bu süreçteki desteği için Katre Hanım'dan çok memnunum. Herkese tavsiye ediyorum.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Merhaba, paylaştığınız nazik yorum için teşekkür ederim. Kendinizi eve kapattığınız o süreçten çıkmanız, geleceğe daha olumlu bakmaya başlamanız oldukça önemli bir ilerleme. Bu değişimde gösterdiğiniz çaba ve kararlılık için sizi tebrik ederim. Destek olmaya devam etmekten memnuniyet duyarım.

b...

Uzm. Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy’a sosyal medya ve İnternet araştırmalarım sayesinde ulaştım. Görüşmeye başvurma nedenim uzun süredir yaşadığım kaygı, yoğun düşünceler ve bunların günlük hayatımı etkilemesiydi.
    Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz seanslar boyunca oldukça güven verici, anlayışlı ve profesyonel bir yaklaşım sergiledi. Sorunlarıma farklı bir açıdan bakmamı sağladı ve birlikte ilerledikçe kendimi çok daha iyi hissettiğimi fark ettim.
    Aynı süreçleri yaşayan kişilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Destek almak isteyen herkesin fayda göreceğine inanıyorum.

Kl. Psk. Katre Berfu Durusoy

Değerli değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Süreç boyunca gösterdiğiniz emek ve içtenlik ilerleyişimizin en önemli parçasıydı. İyi hissettiğinizi duymak benim için çok kıymetli. Desteğe ihtiyaç duyan herkese ışık olmasını diliyorum.