Yeme bozuklukları, sezgisel beslenme ve Polikistik Over Sendromu (PMOS/PCOS) alanlarında çalışıyorum. Her Bedende Sağlık yaklaşımını benimsiyorum.

Yetişkin

Yaren Füzün
Diyetisyen&Sezgisel Beslenme Uzmanı Yaren Füzün

Hurma mahallesi, Antalya 07070

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

• C

c.....

Yaren Hanım hayatımın çok zor bir zamanında programıyla bana yol gösterici oldu. Hep söylerim katman katman açılan, gelişimini sağlayan, hayata bakışını değiştiren müthiş bir program tasarlamış olması ve bunu en anlayan yerden, hoşgörüyle, işini çok severek, danışanlarına ayrı ayrı değer ve önem vererek yapması müthiş. İyi ki rastlaştık. Dilerim de Pmos tanılı her kadının yolu bu programa çıksın

• B

ba...k

Yaren Hoca’yla çalışmak benim için sadece bir diyet süreci değil, beslenmeye ve kendime bakış açımı değiştiren bir süreç oldu. Sezgisel beslenme konusunda yaklaşımı, anlayışı ve yargılamadan dinlemesi benim için çok kıymetliydi. Kendimi kısıtlamak yerine bedenimi dinlemeyi ve beslenmeyle daha sağlıklı bir ilişki kurmayı öğrendim. İyi ki yollarımız kesişmiş.

me...

Yıllardır diyetisyene giden ve sezgisel beslenmeyi hayatıma geçirmeye çalışan biri olarak bunu Yaren hanımla başardım. Sürekli diyet, beslenme, kilo hakkında düşünüp hayatıma odaklanamayan biriydim. Fakat ondan danışmanlık aldığım süreçte hem bildiğim beslenme konusunda bildiğim yanlış tabuları yıktım hem de kaygılarım büyük oranda azaldı. Artık diyet yapmak, yemekten kısmak, kilo verme odaklı süreçler hayatımdan çıktı ve bana iyi gelen ve hissettiren bi yeme düzenim var ve bu beni çok mutlu ediyor. Önceliğim sağlığım ve iyi hissetmem. Normalde bir programa katıldığımda ya da diyetisyenle programım olduğunda onu memnun etmek için mükemmel bir süreç için çabalardım fakat Yaren hanımla odak tamamen benim iyi ve rahat hissetmemdi. Kendimi diyetisyenle görüşen biri olarak değilde hayatıma iyi şeyler getiren bir Merve oldum

• H

h....g

Yaren Hanım ile çalışmaya başladığımda çok fazla soru işaretim vardı. Sezgisel beslenmeyle ilerleyebilir miyim ? Semptomlarım için kalıcı çözüm oluşturur mu vs. Ancak süreç ilerleyince hayatımda ne kadar büyük bi lüksü kaçırdığımı fark ettim. Çalışmamız biteli 1 sene olacak. Tatilden henüz dolmuşken yine aklıma kendisi geldi. Açık büfeyi ne kadar çok sevdiğimi tabii ki de normalden fazla yediğimi ve hiçbir suçluluk hissetmediğimi adet dönemim olmasına rağmen tatilimin bana zehir olmaması gibi pek çok konuda inanılmaz yol kat ettiğimi fark ettim. Sanırım yaptığım en güzel yatırımdı.

se...ı

Yaren hanımla tanışmamız instagram üzerinden oldu ilk görüntülü konuşmamızdaki yaklaşımı zaten beni çok ama çok etkilemişti zaten ve sürecimiz hala devam ediyor böyle bir yola çıktığım için kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü Yaren hanım çok güzel farkındalıklar yaşattı bana ve benim gibi bir çok kadınının da böyle süreçler yaşadığını görmek yalnız olmadığımızı bilmek aslında bir nebze de olsa bakış açımı değiştirmeme sebep oldu ve bu inanın insana çok iyi geliyor. Evet bence hala yolun çok başındayım ama en çok da yediklerimden suçluluk duymamayı öğrendim yapabildiğim kadarını yapmak yapamadığımda kendime yüklenmemem gerektiğini öğrendim. Ve daha bunun gibi birçok şeyi bu süreçte yaşamak ve deneyimlemek aslında çok rahatlatıcı ve destekleyici bir duygu. Yaren hanımla iyi ki yollarımız buluşmuş.

• N

n....ö

Yaren Hanım ile çalışmalarımız boyunca kendimle ilgili çok fazla farkındalık kazandım. Sürece başlarken en büyük problemim ilaçsız regl olamamaktı. Ancak süreç ilerledikçe, aslında hayatımda bunun dışında da üzerinde çalışmam gereken ne kadar çok konu olduğunu fark ettim.

Yaren Hanım, tüm süreç boyunca sabırla ve istekle ilerlememe destek oldu. Şu an geldiğim noktada hem bu konuyla ilgili hem de hayatımın birçok alanını etkileyen konularda çok daha fazla farkındalığım var. Kendimi ve ihtiyaçlarımı daha iyi tanıyor, kaygı düzeyimi daha iyi yönetebiliyorum.

İyi ki Yaren Hanım’a denk gelmişim ve bu sürece onunla başlamışım. Bana yazabileceklerimden çok daha fazlasını kattı. Sadece beslenme konusunda değil, kendime bakış açım ve hayatımı ele alış şeklim konusunda da çok değerli şeyler kazandırdı.

• Diyetisyen&Sezgisel Beslenme Uzmanı Yaren Füzün Diğer  •

Yaren hanımla Sezgisel beslenme üzerine aldığım eğitim hayatımdaki stresi o kadar hafifletti ki... Her bedende sağlıklı olabilmenin mümkün olduğunu bedenimizin kendi ideal ağırlığına ulaşabilme kapasitesini öğrenmek yıllarca diyet listeleri içinde boğulmuş bana uzatılmış bir can simidi gibi oldu. Yiyeceklere bakış açım ve uyku kalitem olumlu anlamda çok güzel değişti. Planladığımız eğitim takviminden bağımsız yaşadığım diğer sağlık sorunlarında da Yaren hanım sağ olsun hep destekleyici tavsiyelerde bulundu ek görüşmeler, çalışmalar yaptık. Oldukça uyumlu biri iş yoğunluğum sebebiyle takvim değişikliği taleplerime de her zaman olabildiğince makul çözümler sundu. Uzmanlık alanına hakimiyeti sayesinde bağırsak sağlığımı toparlamam hızlandı. Bu iki aylık süreçte çok şey öğrendim, paylaştım, iyileştim. Listeler arasında boğulmuş, her bedende sağlıklı olabileceğimize dair inancını kaybetmiş kim varsa canıgönülden Yaren hanımla en azından bir görüşme yapmasını tavsiye ederim.

• Z

z....o

Yaren Hanım ile beraber yaptığımız çalışmalar yemek etiketleme, yediklerimizden duyulan suçluluk duygusu ve kişinin özgürlüğünün kısıtlanmış hissi ile yaşama noktasında oldu ve bu çalışmalar beni çok rahatlattı. Bu süreç sonunda hiç bir yiyecek diğerinden cazip gelmiyor. Çeşitli beslenerek ve özgür hissederek beslenmeye başladım. Herkesin sezgisel yeme danışmanlığı alması çok önemli diye düşünüyorum. Bu süreçteki destekleri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bambaşka bir bakış açısı ile hayattan zevk alarak, yemek ve kilo konusunu odaktan çıkararak sadece bir araç olarak görmek çok keyifli.

• H

h....k

Diyetisyen hanımla bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine görüştüm.Yeme bozukluğu yaşayan birisi olarak kendisiyle görüşmelerimden sonra yeme bozukluğumla ilgili olumlu değişimler başladı.Kendimi şuan daha iyi hissediyorum,sürekli yeme isteğim sona erdi.Herşey için teşekkürler..

• I

i̇...k

Oldukça faydalı bir süreç oldu. Yiyeceklerle yeniden tanıştım. Bu süreçte göstermiş olduğunuz harika danışmanlığınız sayesinde kendimi çok daha iyi hissediyorum. Çok teşekkürler.