Psikolog Rana Pekel, Çağ Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olmuştur. Lisans yıllarında uluslararası projelerde yer alarak kültürlerarası bir bakış açısı geliştirmiş, özellikle psikolojik bozuklukların toplumda damgalanmasının önlenmesi ve psikoloji biliminin doğru anlaşılması için çalışmalar yürütmüştür.

Lisans eğitimi sürecinde Güzelyalı Hastanesi ve Adana Adliyesi gibi kurumlarda uygulamalı deneyimler kazanmış; multidisipliner bir bakış açısını mesleğinin merkezine yerleştirmiştir. Mesleki gelişimini sürekli kılmak adına eğitimlerine devam etmekte, bilimsel temellere dayalı ve güncel bir yaklaşımı benimsemektedir. Çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT) ve Şema Terapi yaklaşımlarını etkin şekilde kullanarak ergen ve yetişkin danışanlarıyla çalışmaktadır. Terapi sürecinde şefkat, empati ve güveni önceliklendirerek danışanlarının kendi içsel güçlerini keşfetmelerine ve yaşamlarında daha dengeli, sağlıklı adımlar atmalarına eşlik etmektedir.

Psikolog Rana Pekel hem Adana’daki MyWork Offices & Coworking İş Merkezi’nde bulunan ofisinde danışanlarını kabul etmekte hem de online terapi hizmetiyle de farklı şehirlerden ve ülkelerden danışanlarıyla çalışmalarına devam etmektedir.

MyWork Offices & Coworking

Ordu Caddesi NO:6, Ordu Caddesi NO:6, Seyhan, Adana 01000

• F

Kaygılarım vardı, destek almak istedim. 4 seans gittim, çok memnun kaldım kendisinden. Sürecim bitti. Kız kardeşim de kendisine gitti. Rana Hanım, öncelikle çok samimi ve içten bir şekilde dinliyor. Psikolog gibi değil, arkadaşım gibi yaklaşıyor. Çözüm odaklı ilerliyor. Bana çok iyi geldi.

• B

Rana Pekel’e bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Yaşadığım bir süreçle ilgili profesyonel destek alma ihtiyacı hissediyordum. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz seanslar benim için oldukça verimli geçti. Özellikle çok iyi bir dinleyici olması, yargılamadan ve acele etmeden süreci yönetmesi, kendimi rahatça ifade etmemi sağladı. Yaklaşımı son derece samimi, anlayışlı ve güven vericiydi. Seanslardan sonra farkındalığımın arttığını ve kendimi daha iyi hissetmeye başladığımı söyleyebilirim. Gönül rahatlığıyla çevreme tavsiye edebileceğim bir uzman.

• Y

Kibar bir hanımefendi bana baya yardımcı oldu; memnunum kendisinden. Kaygı için iki seans gittim; ara ara gitmeye devam edeceğim. Seanslar bana iyi geldi. İlgili bir uzmandı. Kaygı durumunu yönetmeyi öğretti. Hayatıma dahil nasıl şekillendireceğimi söyledi. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Herkese tavsiye ederim.

• F

Gelecek kaygı bozukluğu için başvurdum. 7 seans oldu, 2 seans online katıldım, daha sonra ofisine gittim. Güzel karşılandım. Seanslarım verimli geçiyor. Verdiği bazı tavsiyeler ve egzersizler işime yaradı. Devam etmeyi düşünüyorum; rahatlama açısından iyi bir şey. Rana Hanım iyi bir psikolog ve iyi bir dinleyici. Notlarını alıyor, benim unuttuğum bazı detayları kendisi hatırlıyor. Kendimi değerli hissediyorum. İlgili alakalı bir uzman. Benim için seanslar on numara geçiyor. Bir arkadaşım tavsiye etti. İş konusunda da faydası oldu, daha da özgüvenli bir şekilde ilerliyorum. Birçok konu açılıyor; her konuda yardımcı oluyor. Seansları iple çekiyorum; bu şekilde profesyonel bir destek almak iyi. Alanında iyi bir uzman herkese tavsiye ederim.

•  •

Tavsiye üzerine stres için gittim. 4 seans aldım; seanslar bana iyi geldi. Rana Hanımdan çok memnun kaldım. Güler yüzlü bir psikolog. Rana Hanım sayesinde stres durumundan çıktım. Sürecim bitti; herhangi bir sorun yaşamadım.

• R

Doktortakvimi üzerinden araştırarak ulaştım. Son dönemde yaşadığım kaygı ve stres, düşüncelerimi yönetmekte zorlanma ve kendimi daha iyi tanıma ihtiyacı nedeniyle başvurdum. Seanslarda kendimi yargılanmadan dinlenmiş hissettim. Rana Hanım yaklaşımında sakin, anlaşılır ve profesyonel; sorularıyla farkındalığımı artırdı ve günlük hayatta uygulayabileceğim somut yöntemler önerdi. Süreç benim için verimli ve destekleyiciydi. Bu nedenle çevreme gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Tavsiye üzerine genel anksiyete için başvurdum. Seanslarımız güzel geçiyor; iş sebebiyle ara vermek zorunda kaldım. Tekrar devam edeceğim. Seanslardan olumlu sonuçlar aldım. İlk seanslarım benim için verimliydi. Rana Hanım'ın enerjik alanına hakim biri olduğunu düşünüyorum. Danışanı ile ilgili olarak her soruma cevap veriyor; tatmin oluyorum. Sorunlara karşı çözüm odaklı ilerliyor. Memnunum kendisinden.

• Ç

Günlük yaşadığım sıkıntılar nedeniyle başvurdum. 7 seans oldu; sürecimiz gayet güzel geçiyor. Herhangi bir sıkıntım yok. Analizleri, değerlendirmeleri, müdahaleleri beni gayet rahatlattı. İlgili ve alakalı bir uzmandır. Her aradığımda ulaşabiliyorum; gece bile mesaj atsam dönüş sağlıyor. Herkese tavsiye ederim.

•  •

Yüksek stres ve kaygı sebebiyle kendisine başvurdum. Ben kendimi birisine açabilen biri değilim. Rana Hanım'la ilk görüşmeye başladığımızda bu durumu söyledim. Kendisinin yaklaşımı sayesinde bir şekilde çözüldüm, kendimi rahatça ifade edebiliyorum. Süreç benim için iyi ilerliyor. Yönlendirmeleriyle değişmeye başladım. Stres ve kaygı durumuna hemen girmiyorum veya girdiğim durumda da içinden çıkabileceğim bir süreçle ilerliyorum. Bu süreç sayesinde çok rahat yönetebiliyorum. İlgili ve alakalı bir uzman kendisinden çok memnunum. Rana Hanım'ı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.

• Y

Rana Pekel hocam sayesinde yaşam kalitem yükseldi. Kendisine Doktor Takvimi üzerinden ulaştım. Anksiyete ve kişisel gelişim için başvurdum. Alanında uzman olmasının yanı sıra son derece mütevazi ve güler yüzlü. Sorunlarım çözüme kavuştu. Kendisini tavsiye ederim.