Prof. Dr. Recep Aktimur
Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı – İleri Laparoskopik Cerrahi

Ben Prof. Dr. Recep Aktimur, 10 yılı aşkın süredir obezite cerrahisi (tüp mide, gastrik bypass, diyabet cerrahisi) ve ileri laparoskopik cerrahi alanlarında çalışmaktayım. Halen Samsun Liv Hospital’de hastalarıma hizmet veriyor, aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Profesör olarak görev yapıyorum.

Amacım; hastalarıma sadece ameliyat değil, güvenli bir yolculuk ve yaşam tarzı değişikliği sunmaktır.
  Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın birçok ülkesinden hastalarımla çalışıyor, her hastama kişisel ve ulaşılabilir bir yaklaşım sunuyorum.

Özel ilgi alanlarım:

• Obezite cerrahisi (tüp mide, mini gastrik bypass)

• Diyabet cerrahisi

• İleri laparoskopik kanser cerrahisi (mide, kolon, rektum)

• Laparoskopik reflü cerrahisi

“Her hastamla birebir ilgileniyor, güven ve şeffaflık üzerine kurulu bir tedavi süreci yürütüyorum.”

Yetişkin

Hançerli Mahallesi F. Sultan Mehmet Caddesi No:155, İlkadım 55020

Makaleler
Röportaj

• Z

9 yıl önce ameliyat oldum.Herkes gibi bende korkuyordum taki hocamla görüşene kadar.O ilk anda hissedilen varya, o güven duygusu yaklaşımı bilgisi ve en önemlisi çok dürüst bi şekilde gerçekleri anlatıp size pespembe bi dünya çizmemesi.Hiç unutmuyorum dediğini 'ben mideni ameliyat etcem, beynini değiştircek olan sensin.' Tek ilk gün uyandığınızda biraz ağrılı oluyo ama hemşirelerin ilgilenmesi ekip müthiş.Sonrasında ikinci hayat :) yeniden doğdum resmen.Kusmalarım olmadı,çok keyifli geçti zayıflama sürecim.Ben 1 gece kaldım ve çıktıktan sonra 3.Gün günüme gittim araba sürüp.Kilolardan 5-6 kadar geri aldım. Eskisi gibi kesinlikle yiyemiyorum,hala porsiyonlarım az. Recep hocam iyiki tanıdım seni iyiki varsın,çok seviliyorsun. Ne kadar zaman geçerse geçsin her zaman mesajlarıma aynı gün içinde mutlaka dönüş yapar aileden biri gibi asla unutmuyor sizi

• Liv Hospital Samsun Obezite Cerrahisi  •

• I

Haziran 2025’te anne-kız Recep Bey’e gastrik bypass ameliyatı olduk. Ameliyat öncesi ben (30 yaş, 150 cm) 100 kg iken; annem (56 yaş, 157 cm) 92.5 kg idi. Sporsuz şekilde 5 ayda ben 75 kg’a, annem ise 70 kg’a indik. İlk aylarda yemek yerken yaşanan ufak bulantılar dışında bizi zorlayan bir durum olmadı. Katı bir diyet listesine bağlı kalmamak ve yasaklı yiyeceklerin olmaması süreci psikolojik olarak çok rahatlattı. ziksel değişimin yanı sıra annemin uzun süredir devam eden kabızlık, şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları da operasyon sonrası düzene girdi ve yaşam kalitesi arttı. İyileşme süreci hızlıydı; 10-15 gün içinde rahat hareket eder oluyorsunuz, 1 ay içinde ise tamamen eski konforunuza dönüyorsunuz.
    Recep Bey, bilgisi ve güven veren yaklaşımıyla süreci bizim için çok kolaylaştırdı. Süreçten, hekimimizin ve tüm hastane çalışanlarının ilgisinden son derece memnun kaldığımızı belirtmek isterim.

Ameliyat sayesinde 58 kilo verdim çok memnunum 16 yaşımda oldum

• Liv Hospital Samsun Mide Küçültme Ameliyatları  •

• O

Yaklaşık 9 ay önce gastrik bypass ameliyatı oldum, çok kiloluydum, tam 100 kg du, şu anda 68 kiloyum, hiç bir sıkıntı yaşamadım, hayatımda aldığım en doğru karar, çok mutluyum

• Z

3 ay önce Recep hocama mini gastrik bypass ameliyatı oldum.Şu an giden 20 kilo.Bu ameliyatı asla olmam diyen ben şu an iyi ki olmuşum diyor.Ameliyatın ilk gününü saymazsak ki her cerrahi müdahale biraz ağrilı sancılı olabilir, geri kalan 3 ayda hiçbir sorun yaşamadım.Gayet konforlu bir şekilde hayatıma devam ediyorum.Recep hocamı akrabam vasıtasıyla tanıdım.You tube videolarını izledim.Ameliyata karar verdim ve Muğladan memleketim Samsun a gittim.İlgisi, samimiyeti, tecrübesi, her detayı değerlendirip sizi öyle ameliyata kabul etmesi insana güven veriyor.Aranızda uzak bir mesafe var olsa da Recep hocam bana 1 telefon kadar uzakta.Doktorunuzla istediğiniz her an iletişim kurabilmek çok özel bir his, kendinizi güvende hissediyorsunuz.Bu ameliyatı olmayı düşünen herkese kesinlikle Recep AKTİMUR derim.

• Liv Hospital Samsun Gastrik Bypass  •

Yıllardır kendi içimde mücadele verdiğim, Kendimi bir türlü ikna edemediğim bu operasyona Bilgi Tecrübe ve Güleryüzü ile beni dakikalar içerisinde ikna eden Recep Bey ile yollarımızın kesişmesi hayatımın dönüm noktası oldu.Çevremde birçok insan farklı yerlerde benzer cerrahi operasyonlar geçirdi fakat tanıdığım gördüğüm hiçkimse benim kadar rahat bir süreç geçirmedi.Ameliyat ile ilgili neredeyse hiç ağrım olmadı diyebilirim.Ameliyatın 2 saat sonrasında ayakta; 48 saat sonra işimin başındaydım.Şuan 17 Günü geride bıraktım 132 Kilo ile başlayan süreç şuan 115 düzeyinde. Hergün 1 kg eriyorum daha önce böyle birşey olacak deseler inanmazdım. 15.gün aktif spora dönebildim ve gayet iyi hissediyorum. Son olarak yorumlara önem veren insanlara hitaben şunu bilmenizi isterim; kilo veremiyorsanız,yıllarca şeker tansiyon ilaçlarıyla boğuşuyorsanız, Benim gibi uyku apne AHİ değeriniz 100 ün üzerinde ise DOĞRU DOKTORUN PROFİLİNDESİNİZ. İyi ki sizi tanımışım iyi ki sizi tercih etmişim iyi ki VARSINIZ

• Liv Hospital Samsun Obezite Cerrahisi  •

Arkadaşımdaki harika değişim,, sağlığına tekrar kavuşmasından etkilenerek recep bey'e başvurdum ...gerçekci, açıklayıcı ve samimi bakış açısı bizde çok olumlu bir intiba bıraktı yanılmadık....çalışmalarını araştırdık,bizim için en doğru doktor olduğuna karar verdik, kararımızın ne kadar isabetli olduğunu ameliyattan çıktığımda, günler aylar geçtikce dahada iyi anladım... Gastrik bypass in üzerinden 8 ay geçti.. Kendimi harikulade hissediyorum. Recep beyin tavsiye lerini harfiyen uyguluyorum.....iyi ki var...

• Liv Hospital Samsun Gastrik Bypass  •

Annemin rektum kanseri ameliyatını son derece başarılı bir şekilde yapan ,ameliyat öncesi ve sonrası takiplerini bizzat titizlikle takip eden harika bir doktor Recep Aktimur.Kendisi hem insani hem mesleki açıdan muhteşem bir kişi.Alanında daha iyisi yok.

• Liv Hospital Samsun Bağırsak Kanseri Ameliyatı  •

• C

Sevgili Recep hocamızın gerçekleştirdiği eşimin tüp mide ameliyatı sürecindeki ilgisi, bilgisi ve güven verici yaklaşımı, iyileşme sürecinde de ulaşılır bir doktor olması bizi zor olarak gördüğümüz bu süreci çok kolay atlatmamızı sağladı. Ameliyat öncesinde her sorumuza sabırla yanıt vererek tüm süreci detaylı şekilde anlattı. Ameliyatımız sorunsuz ve harika geçti, Recep hocamızı Hem tıbbi bilgisi hem de insani yaklaşımıyla, bu ameliyatı olmayı düşünen herkese kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ayrıca ailemize yapmış oldugu bu dokunuş için de çok mutlu olduk .

• Liv Hospital Samsun Tüp Mide Ameliyatı  •

Ben dahil tüm ailemin hayatında çok önemli bir yeri vardır Recep Hocamın...Sadece bir hekim olarak değil hayatı önemi olan her ameliyatımızda sanki kardeşimizmiş gibi başımızda beklemistir...O ailemizden biridir...Ve eğer hala sevdiklerimiz yanimizdaysa onun muhteşem yeteneği ve tüm ameliyat sürecindeki destekleri sayesindedir...Annemin kolon kanseri ve amleiyatı kendimin tüp miğde ameliyatı...ve sayamadığım daha pek çok tedavimizde süreçlerimizde o hep yanimizdaydı...Rabbimin yeryuzune indirdiği o özel kullardandır kendisi...ve iyi ki tanıdık onu...Hep var olsun Canım hocam....

• Liv Hospital Samsun Bağırsak Kanseri Ameliyatı  •