Uzman Psikolog Sevgi Tarhan, Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2016 yılında lisans, 2024 yılında ise yüksek lisans derecesi ile mezun olmuştur. Eğitim sürecinde travma, göç ve uyum alanlarına yoğunlaşmış; çeşitli sivil toplum kuruluşlarında psikolog, uzman psikolog ve psikososyal destek/uyum uzmanı olarak görev yapmıştır.

2023 Maraş Depremi sonrasında deprem bölgesinde 1,5 yıl aktif olarak çalışmış; afet sonrası bireylerin travma, yas ve yeni sürece adaptasyon süreçlerine eşlik etmiştir.

Mesleki yaşamı boyunca Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), EMDR ve cinsel terapi eğitimlerini tamamlamış; özellikle kadın sağlığı alanında cinsel terapi üzerine uzmanlaşmıştır. Kadınlarda vajinismus ve orgazm sorunları üzerine çalışmalarıyla öne çıkmaktadır.

Çalışma alanları arasında ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı yer almakta; her danışanın bireysel ihtiyaçlarına özel, bilimsel ve etik temelli psikolojik destek sunmaktadır.

Uzmanlık alanları:

• Travma ve göç

• Afet sonrası psikososyal destek (travma, yas ve adaptasyon)

• Kadın sağlığı, vajinismus ve orgazm

• Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

• EMDR Terapisi

• Ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı

Terapi sürecinde güvenli, destekleyici ve bilimsel temelli bir yaklaşımı benimsemekte; danışanlarının yaşamlarında kalıcı ve olumlu değişimler yaratmayı hedeflemektedir.

Adana, Adana 01010

• Ş

Psikolojik destek sürecimde bana çok iyi geldi. Kendimi ifade edebilmem için güvenli ve samimi bir ortam sundu. Dinlenildiğimi ve anlaşıldığımı hissettim. Yol gösterici yaklaşımı, sakinliği ve profesyonelliği sayesinde kendimi daha güçlü hissediyorum. İyi ki kendisiyle tanışmışım, kesinlikle tavsiye ederim.

• Psikolog Sevgi Tarhan Online Terapi  •

• N

Uzmana gidiş amacım ilişkilerimi ve kendimi bulmaktan başlıyor ve ilk konuşmamız çok verimli geçti kendi açımdan çok teşekkürler yardımınız için.

• Psikolog Sevgi Tarhan  •