Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2017 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimim süresince okullar, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri ve kliniklere gönüllü stajlar yapmış ve bir yıl süreyle Budapeşte Karoli Gaspar Üniversitesinde eğitim almıştır. Pedagojik formasyon eğitimini ve stajlarını tamamlamıştır.

Mezun olduktan hemen sonra Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesinde Klinik ve Gelişimsel Çocuk Psikolojisi alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Bu süreçte hastanelerin çocuk travmatoloji birimleri ve pedagoji servisleri gibi çeşitli alanlarda staj yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini Üsküdar Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında çocuklarda zihin kuramı becerilerini araştırdığı tez çalışması ile tamamlamıştır.

Aldığı eğitimler ve uygulayıcısı olduğu psikolojik teknik ve testler;
- Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)
- Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
- Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
- Filial Terapi
- Çocuk Değerlendirme Testleri
- Çocuk Resimlerinin Analizi
- Nöropsikolojik Testler

2017 yılından bu yana hem danışmanlık merkezlerinde terapist hem de çeşitli anaokulu ve rehabilitasyon merkezlerinde kurum psikoloğu olarak çalışmaktadır. Şu anda çocuk, genç ve yetişkinlerle hem online olarak hem de Bursa’daki ofisinde yüz yüze terapilerini sürdürmektedir.

Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı

Üçevler Mahallesi Bayraktepe Sokak Arslan Kutsal Kurban Plaza Kat: 4 Daire: 18, Nilüfer, Bursa 16110

• Sigortası olan hastalar

Ebeveyn Danışmanlığı

Kabul ve Kararlılık Terapisi

Çocuk ve Ergen Terapisi

Üçevler Mahallesi Bayraktepe Sokak Arslan Kutsal Kurban Plaza Kat: 4 Daire: 18, Bursa

Röportaj

Günlük yaşamımda birçok şeyden kaçtığım zamanda, doktor takviminden bulduğum, Rabia hanımla kendimi değiştirmeye karar verdim. anlaşıldığımı hissetmem ve terapilerdeki tespitleri ve bana kendimi görmemi sağlayacak soruları bana çok iyi geldi.

• Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı Psikoloji Randevusu  •

Rabia hanım işinde uzman ve çok içten birisi kendimi çok güvende hissediyorum seans esnasında onun desteği ile geçmişimin yüklerinden kurtulmayı başardım

• Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı Psikoloji Randevusu  •

3 ay oldu seanslara başlayalı ve benim için çok etkili oldu farkındalığım çok gelişti artık daha huzurlu hissediyorum

• Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı Psikoloji Randevusu  •

Kızım için geldik bir takım problemlerimiz vardı. Ama şuan birlikte çok güzel ilerlediler sonuç bizim için çok olumlu oldu.

• Uzm. Kl. Psk. Rabia Arı Psikoloji Randevusu  •

Rabia hanımı arkadaş tavsiyesi üzerine buldum bana o kadar iyi geldi ki hayatım olumlu yönde çok değişti.

• R

Rabia hanım benim en güzel yol göstericim ve öğreticim oldu kendisiyle yaklaşık 3 yıldır birlikte çalışıyoruz bir boşanma süreci geçirdim çok zorluydu sınırlarımı kendimi unuttuğum bir ilişki de bana en doğru şekilde kendimi bulmayı hatta kendimi olduğum gibi sevmeyi öğretti aslında özüme dönmemi sağladı iyi ki varsınız iyi ki yollarımız kesişmiş

• Online Danışmanlık  •

• H

Ben kendimi keşfetmeyi ve kendi belirlediğim kurallar dışında da doğrular olduğunu ve hayatta bu kadar da sıkışıp kalmadan yaşanabileceğini fark ettim, en önemlisi ben diyebilip insanları umursamamayı seçtim ve kendimi biraz daha sevmeye başladım . Rabia hanım ile iyi ki yollarımız kesişmiş kendisi harika bir psikolog ve çok naif anlayışlıdır :)

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

Kendim ile ilgili sıkıntılarımdan dolayı gittim. Mental arınmasından çok memnunum. Kişisel olarak da bir çok katkıda bulundu. Duygu ve düşüncelerimi ayırt etmemde yardımcı oldu. Artık tahammül seviyemin sabrımın taştığını gözlemlemiştim onun sayesinde daha hafifledi. Çok memnunum.

•  •

• Y

10 yaş itibari ile baba ile ayrı olduğumuz için çocuğumun ergenlik sorunları ile ilgili gittik. Çok agresifti sevgisini gösteremiyordu. Kavga dili ile konuşuyordu. Görüşmelerden sonra şu anda yumuşadı kavga modunu ayırt edebiliyor. Her şeye hayır diyordu şimdi evet demeye başladı. Kimseyi dinlemiyordu şimdi daha güzel iletişim kurabiliyoruz. Her şeyden önce dinliyor. Saygılar sunarım.

•  •

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gitmiştim. Depresyon yaşadığım bir dönemdi. Kendimi ve hayatımı değiştirmem kolay olmadı. Çok fazla zorlandım bazen işe yaramıyor gibi geldi yarıda bırakmak istediğim zamanlar çok oldu. Şu an hayatıma sağlıklı bir şekilde devam edebiliyorsam bunda Rabia hanımın katkısı çok büyük. Depresif dönemlerimi, hayatımdaki zorluklara bakış açımı, ilişki döngülerimi yüzleştirmeleri sayesinde çözdüm. Kendisinin işini hakkıyla yapan bir psikolog olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Gönül rahatlığıyla kendisini tavsiye ediyorum.