Lefke Avrupa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimim süresince klinik psikoloji, psikopatoloji, gelişim psikolojisi, kişilik kuramları ve psikolojik değerlendirme alanlarında kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitim aldım. Akademik süreç boyunca psikoloji topluluklarında aktif rol alarak bilimsel etkinliklere katılım sağladım ve mesleki gelişimimi sürekli destekledim.
Klinik çalışmalarımın kuramsal temelini psikodinamik yaklaşım oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, Obengül Ejder tarafından Aya Psikoakademi bünyesinde verilen 64 saatlik Psikodinamik Terapi Eğitimi programını tamamladım. Eğitim kapsamında psikodinamik kuramın temel kavramları, bilinçdışı süreçler, savunma mekanizmaları, aktarım–karşı aktarım dinamikleri, nesne ilişkileri kuramı ve kişilik yapılanmaları üzerine kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitim aldım. Vaka formülasyonlarında erken dönem yaşantılar, bağlanma örüntüleri ve tekrar eden ilişki dinamiklerini merkeze alan bir çerçevede çalışmaktayım.
Psikodinamik temeli desteklemek amacıyla Marmara Psikoloji tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Esra Yancar Demir eğitmenliğinde gerçekleştirilen 64 saatlik Şema Terapi Eğitimini tamamladım. Bu eğitim kapsamında erken dönem uyumsuz şemalar, başa çıkma stilleri, mod çalışmaları, sınırlı yeniden ebeveynlik ve imgeleme teknikleri üzerine teorik ve uygulamalı yetkinlik kazandım. Şema terapisi perspektifini psikodinamik formülasyonla entegre ederek kullanmaktayım.
Mudanya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 240 saatlik Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Uygulayıcı Eğitimi programını tamamladım . Bu süreçte bilişsel yeniden yapılandırma, otomatik düşünce analizi, davranışçı müdahaleler ve yapılandırılmış seans planlama üzerine uygulamalı eğitim aldım.
Aynı kurum tarafından düzenlenen 240 saatlik Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi programını tamamladım . Çözüm odaklı görüşme teknikleri, mucize sorusu, istisna soruları ve hedef yapılandırma üzerine çalıştım.
Travma alanındaki yetkinliğimi geliştirmek amacıyla EMDR Enstitü tarafından Asena Yurtseven eğitmenliğinde verilen EMDR eğitimini tamamladım. Adaptif Bilgi İşleme modeli doğrultusunda travmatik anıların işlenmesi, duyarsızlaştırma ve çift yönlü uyarım teknikleri üzerine uygulamalı eğitim aldım.
Ayrıca Zeliha Babayiğit tarafından verilen İçsel Aile Sistemleri (IFS) eğitimini tamamladım. Bu eğitim kapsamında kişiliğin parçalardan oluştuğu model üzerinden koruyucu parçalar, sürgün parçalar ve öz-benlik kavramları çerçevesinde parça çalışmaları yürütme becerisi kazandım.
MOXO Türkiye tarafından verilen MOXO Dikkat Testi uygulayıcı eğitimini tamamlayarak dikkat, zamanlama, dürtüsellik ve hiperaktivite parametrelerinin objektif değerlendirilmesi ve klinik yorumlanması konusunda yetkinlik kazandım.
Elmalı Devlet Hastanesi’nde psikiyatri biriminde yürüttüğüm klinik deneyim sürecinde MMPI, SCL-90 ve Kent EGY Zeka Testi uygulama, puanlama ve raporlama deneyimi kazandım. Psikiyatrik vakaların değerlendirme süreçlerine katılarak multidisipliner çalışma sistemini deneyimledim.
Halihazırda aktif olarak bireysel danışan kabul etmekteyim. Klinik çalışmalarım: Psikodinamik Psikoterapi, Şema terapisi, EMDR, İçsel Aile Sistemleri (IFS)ve Bilişsel Davranışçı Terapi müdahalelerini bütüncül biçimde entegre ederek sürdürmekteyim. Terapötik süreci yalnızca semptom odaklı değil, kişilik yapılanması ve ilişki örüntüleri düzeyinde ele almayı hedeflemekteyim.
Uncalı mah 1221. Sk., Konyaaltı/Antalya, Antalya
Konyaaltı Psikoloji
Uncalı mah 1221. Sk., Konyaaltı/Antalya, Konyaaltı, Antalya 07070
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. Ayşe Nur Koşar adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Ayşe Nur Koşar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ayşe Nur Koşar, Psikoloji. Size Ayşe Nur Koşar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi.
Ayşe Nur Koşar adresi nerede?Ayşe Nur Koşar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Uncalı mah 1221. Sk., Konyaaltı/Antalya Antalya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ayşe Nur Koşar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ayşe Nur Koşar uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ayşe Nur Koşar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ayşe Nur Koşar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ayşe Nur Koşar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ayşe Nur Koşar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.