Psikolog Birgül Akgül, 1989 yılında Almanya’nın Wuppertal şehrinde doğdu. Almanya’da tamamladığı öğrenimlerinin ardından Trabzon’a yerleşti ve burada Avrasya Üniversitesi Psikoloji Bölümünü burslu olarak kazandı ve başarıyla tamamladı. Lisans eğitimi sonrasında Almanya’da, Alman Psikoloji Enstitüsü onaylı, kapsamlı terapi eğitimleri aldı. Aldığı eğitimlerin ışığında ebeveyn danışmanlığı, bireysel danışmanlık ve oyun terapisi alanlarında mesleğini icra etmeye başladı. Eşgüdümlü olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve eğitim kurumlarında, iletişim, çatışma, öfke, stres ve kriz yönetimi konulu seminerler verdi. Bu süreçte online danışmanlık veren Psikolog Birgül Akgül kendi kliniğini hizmete açarak yüz yüze danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Psikolog Birgül Akgül halen çocuk, ergen ve yetişkin olmak üzere farklı yaş gruplarından danışanlarına, oyun terapisi, ebeveyn danışmanlığı, kurumsal danışmanlık, eğitim danışmanlığı ve bireysel danışmanlık gibi birçok farklı alanda ve Türkçe ve Almanca olmak üzere iki farklı dilde yüz yüze ve online hizmet vermeye devam etmektedir.

Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi

İskenderpaşa Mahallesi Atatürk Meydanı No:23 İskenderpaşa İş Merkezi Kat:5, Ortahisar, Trabzon 61000

• Sigortası olan hastalar

İskenderpaşa Mahallesi Atatürk Meydanı No:23 İskenderpaşa İş Merkezi Kat:5, Trabzon

Röportaj

Birgül Hanım'a işyerinde yaşadığım sorunlarla ilgili öfkemi kontrol edemediğim için başvurdum. Yaklaşık iki aydır psikoterapi seansına gidiyorum. Kendisiyle konuşmak bana çok iyi geliyor. Zamanın nasıl geçtiğini bile fark etmiyorum. İşinde gerçekten uzman olduğunu düşünüyorum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
    (Yukarıdaki görüşümü 13 Kasım 2024'de kendimi hasta diye tabir ettiğim zor bir dönemde yazmışım, silmek istemedim. Kendimi sağlıklı diye tabir ettiğim bir dönemimde aşağıdaki görüşlerimi eklemek istedim, umarım faydalı olur.)
    Birgül Hanım'la Ekim 2024'den Haziran 2025'e kadar süren, etkisinden hala çıkamadığım, unutamadığım bir seans süreci yaşadım. İşim oldukça stresli, yoğun, yorucu bir iş. Baş edemediğim durum olmadı ama duygularımla başetmekte epey zorlandım. Tam dibe vurdum dediğim anda belki de istifa edecekken, hayatımı altüst edecekken tanıdım Hocam'ı...
    Hayatımdaki değişime inanmakta zorlanıyorum. Hala aynı işi, aynı stresle, aynı yoğunlukla, yapıyorum ama iyiki...

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Randevu  •

İlk seansa karmakarışık gittim. İçimde bir tükenmişlik ve yorgunluk vardı. Anlatmaktan değil, anlatıp da anlaşılmamaktan yorulmuştum. Defalarca aynı şeyleri anlatmış ve çözüm bulamamış olmanın yorgunluğu… Ama bu kez tamamen farklı oldu benim için. Kafamdaki terapi kavramı yeniden şekillendi desem yanlış olmaz. Birgül hanımın psikologluğu bir meslek değil, bir hal gibi. Duruşuyla, bakışıyla, konuşma tarzıyla, yer yer sessizliğiyle… Yapmacık ve rol icabı ya da para odaklı olmadığını, gerçek bir insanla muhatap olduğunuzu ve bu insanın gayesinin size iyi gelmek olduğunu anlıyorsunuz. Bilimsel yöntem ile Birgül hanımın bu yaklaşımı birleşince süreç paha biçilemez bir şeye dönüşüyor.

• G

Birgül Hanım ile çalışmaya başladığım ilk günden bu yana hayatımda birçok şeyin farkına vardım. Özellikle anksiyetem, iç huzursuzluklarım ve kendime dair karmaşık düşüncelerim konusunda artık çok daha bilinçliyim. Onun yönlendirmeleri, verdiği ödevler, seans içindeki yaklaşımı ve en önemlisi kurduğu güvenli alan sayesinde kendimi hiç zorlanmadan ifade edebildim. Başlangıçta bir psikolojik destek sürecine karşı önyargılarım vardı. Ama Birgül Hanım’ın sıcak, anlayışlı ve yargılamadan dinleyen yaklaşımı sayesinde seanslar benim için birer sığınak haline geldi. Artık kendime daha şefkatli yaklaşıyor, duygularımı daha rahat tanıyor ve ihtiyaçlarımı netleştirebiliyorum. Hayatımda iz bırakan, bakış açımı dönüştüren, iyileşme sürecimde bana ışık tutan biri. Sayesinde hayatımdaki eksik renkleri buldum.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Bireysel Terapi  •

Uzun süredir yaşadığım takıntılı düşüncelerim için başvurmuştum yaklaşık 2 aydır terapi almama rağmen çok iyi ilerledik gerçekten çok faydası oldu sizi yormayan ve sizi kolay anlayabilen bir psikolog kesinlikle tavsiye ederim.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Bireysel Terapi  •

Kendimi bildim bileli anksiyete ve panik ataklarla başa çıkmaya çalışıyorum. İlk seansa giderken daha önceki deneyimlerimden dolayı umutsuzlukla gitmiştim ama ilk görüşmeden itibaren kendimi anlaşılmış ve güvende hissettim. Çok ilgili, anlayışlı ve profesyonel biri Birgül Hanım. Bana kendimi tanımayı ve sorunlarıma farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğretti, iyi ki yollarımız kesişmiş.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Bireysel Terapi  •

Panik atak ve anksiyete bozukluğu nedeniyle başvurdum. Kısa sürede kendimde büyük değişimler fark ettim. Her an her yerde baş dönmesi ve kalp çarpıntısı yaşayacağımı düşündüğüm için hayatı kendim için kısıtlar hale gelmiştim. Şu an kendimi daha sakin, kontrollü ve güvende hissediyorum. Psikoloğumun yaklaşımı çok içten, anlayışlı ve yol gösterici. Süreci hem bilimsel hem de insani yönüyle çok iyi yönetti. İyi ki yollarımız kesişmiş. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Psikoloji Randevusu  •

• R

Kibar ve güler yüzlü davranışlarıyla danışanına güven veren bir psikolog. Olaylara farklı açıdan bakmamı sağladı ve davranışlarımın arkasındaki gerçek nedenleri görmemi sağladı.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Merhaba, yaklaşık 8 aydır Birgül hocamdan terapi alıyorum ve en sevdiğim ozelliklerinden bir tanesi ben kendim hakkında bir şey anlatırken benim hakkimda direkt nokta atışı yapmasıdır. Nokta atışı yaptığı şeyden bahsetmememe rağmen bunu yapabiliyor olması çok şaşırtıcı ve bir o kadar da profesyonelce. Ek olarak karşısında kendinizi gerçekten rahat hissediyorsunuz bunu size hissettirebiliyor ve bir bakmışsınız her şeyi anlatmış konuma gelmişsiniz beni çok mutlu eden şeylerden de bir tanesidir. Başarıları daim olması dileğiyle.
    Sevgiler

• Online Danışmanlık  •

Danışanını gerçekten dinleyen, anlayan ve ona uygun yollar sunan bir uzman. Sürecin başından itibaren kendimi güvende hissetmemi sağladı. İçinde bulunduğum durumu daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmem için bana rehberlik etti.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Bireysel Terapi  •

Birgül Hanım, bana benim farkında olduğum veya kendimde anlamlandıramadığım ama anlamaya ve anlaşılmaya en çok ihtiyaç duyduğum noktada ışık tuttu. Onun rehberliğinde kendimi daha iyi tanıma ve içsel yolculuğumu derinleştirme fırsatı buldum. Empatik yaklaşımı ve doğru sorularıyla, zihnimdeki düğümleri çözmemde büyük katkı sağladı.İçinden çıkılmaz olduğunu düşündüğüm noktada, benimle aynı yerde durup düşünüp, hislerimi anlamama yardımcı oldu. Sabırla dinleyip, bakış açımı genişletmemi sağladı. Onun desteğiyle, çıkışsız sandığım yolların aslında farklı çözümler barındırdığını fark ettim. Bilginin ve anlayışın sağladığı huzuru keşfettiğim yer.

• Psikolog Birgül Akgül Danışmanlık & Eğitim Merkezi Psikoterapi  •