3 Top Çikolatayı Yakmak İçin

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Çikolata, vücutta fiziksel ve psikolojik değişimlere sebep olan bir besindir. Antioksidan içeriği sayesinde serbest radikallerin hücrelerde birikmesini engeller ve hücrelerinizin daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde kişileri kardiyovasküler rahatsızlıklara karşı korumaktadır. Enerji verici özelliğinden dolayı günlük önerilen miktar kadar tüketildiğinde günlük işlerinizi daha enerjik bir şekilde tamamlamanızı sağlamaktadır. Serotonin hormonun salgılanmasını da uyardığından kişinin psikolojik anlamda kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Diyetisyeninizin size önerdiği miktarda çikolata tüketildiğinde lİf içeriğinden dolayı uzun süre tok kalmanızı sağlayacak ve aşırı besin alımına engel olacaktır. Çinko içeriği sayesinde kansızlık probleminin tedavisine yardımcı olurken içeriğindeki kalsiyum sayesinde osteoporoza bağlı oluşan problemlerin ortadan kalkmasını kolaylaştıracaktır. Özellikle çikolatanın sağlığa olumlu etkilerinin yanısıra kişinin beslenme süreci sporla desteklendiğinde olumlu etkiler daha fazla görülmeye başlanacak ve kişi daha sağlıklı bir hayata kavuşacaktır. Diyabet ve obezite grubundaki kişiler diyetisyen ve doktorlarının önerdiği miktarlarda çikolata tüketmelidirler.

Çikolata tüketimine bağlı aldığınız kaloriyi yakmak adına diyetisyeninizin veya spor koçunuzun önerdiği hızda ve sürede mutlaka yürüyüşünü yaparak kalori yakımını gerçekleştirmeli ve bunu yaşam tarzı haline dönüştürmelisiniz. Bu yazımızdaki amacımız kilo almanın çok kolay ancak kilo vermeninin ne kadar zor olduğunu farketmemizdir. 3 top çikolatayı yakmak için ne kadar efor sarfetmeniz gerektiğini biliyor musunuz ? Ben size hemen söyleyelim en az 25-30 dk arasında tempolu yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Bu yüzden ağzımıza atacağımız ve canımızın istediği besinleri tüketirken bir kere daha düşünmenizi öneriyorum. Uzun dönem diyet yapmayan kişilerdeki beslenme alışkanlığı, her gördüğünü doyacağı miktarda yemek ile doğru orantılıdır.

Ancak kilo verme sürecine giren kişiler spor salonlarında, koşu bantlarında veya sokakta zayıflamak için terler iken, ne kadar efor sarf ettiklerini bilerek dikkat etmektedir. Bu yüzden diyet yapmak ve kilo vermek çok yönlü bir olgudur. Kişinin bu bilince ulaşabilmesi için belirli zorluklara katlanması gerekmektedir. Ancak bu şekilde doğru beslenme ile neler kazanabileceğini farkedebilir. Koşu bandı üzerinde 30 dk koştuktan sonra sadece 150 kalori yakabildiğini gören bir kişi, yiyeceği besinin ona neler kazandırabileceğini farkedebilir. Diyetisyenlerimizin mutlaka spor koçları ile beraber hareket ederek, 360 derece zayıflamayı değerlendirerek ve bunu yaparken danışanının yaşam koşullarını gözeterek yapması gerektiğini bilmelidir. Herkese sağlıklı ve kilosuz günler dilerim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)