Aile Danışmanlığı

Yazar İrem YılmazPsikolojik Danışman Ve Rehber • 10 Aralık 2020 • Yorumlar:

Aile danışmanlığı bireylerin yaşadığı romantik yakın ilişki içerisinde kullanılan bir çeşit teknik psikolojik danışma sürecidir. Son yıllarda eşler arası uyum problemleri ve bunun getirisi ola ayrılıkların sayısı oldukça yüksek miktardadır. Evlilik birliği içerisinde yaşanan olumsuz olaylar, hayal kırıklıkları bireyleri zorlayan durumlar arasındadır. Bireyler bu durumlarla baş etmekte zorluklar yaşamaktadırlar. Buna benzer durumlarda bir aile danışmanından destek almak problemlere bakış açınızı değiştirebilir, çözümsüz görülen sorunlara farklı çözümler getirmenizi kolaylaştırabilir ve daha kaliteli bir evlilik hayatı yaşamanızı sağlayabilir.

Aile danışmanlığı süreci yalnızca evlilik sürecinde kullanılan bir psikolojik danışma süreci değildir. Çiftler flört, evlenmeden önceki karar aşaması ya da nişanlılık döneminde de aile danışmanına başvurabilir. Çiftlerin birbirini keşfetmesini kolaylaştırarak ilişkinin geleceğine yatırım yapmak içinde aile danışmanlığı desteği almak faydalı olacaktır.

Aile danışmanlığının hizmet alanları şunlardır; 

∙ Flört dönemi, 

∙ Anne-baba ilişki ve iletişim problemleri, 

∙ İş-özel hayat arasında oluşan dengesizlikler, 

∙ Anne-baba ve çocuk ilişkileri, 

∙ Çatışmalar, 

∙ Boşanma süreçleri, 

∙ Sadakatsizlik (Aldatma-aldatılma), 

∙ Boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrası psikolojik danışmanlık, ∙ Yeniden evlenme, 

∙ Boşanma ve çocuk üzerindeki etkileri, 

∙ Aile bireylerinden birinin kaybı, 

∙ Aile içi şiddet, 

∙ Aile içi cinsel taciz, 

∙ Öfke problemleri, 

∙ Cinsellik problemleri, 

∙ Geçimsizlik vb. 

Yapılan araştırmalarda aile danışmanlığı sürecinde çift olarak katılım sağlamak daha hızlı yol  alındığı sonucunu gösterir. Aile danışmanlığında çiftlerin her ikisinin de katılımı beklense de aile  danışmanlığı çiftlerden birinin katılımıyla da devam edebilir. Evlilikte yaşanan sorunlar  düşünüldüğünde evliliğinde sorunlar nedeniyle mutsuz olan bireyin önce kendini ve kendi ihtiyaçlarını  düşünerek aile danışmanlığına başvurması daha faydalı olacaktır. Aile danışmanının görevi; yaşanan  sorunu tespit etmek ve bu sorunla ilgili yapılabilecekler konusunda çifte danışmanlık hizmeti  sağlamaktır. Aile danışmanlığında amaç eşlerin her ikisinin de mutlu olacağı yeni bir ilişki şekli  kurgulayabilmektir.  

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

İrem Yılmaz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

İrem Yılmaz

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al