Akupunktur Faydaları

Yazar Başak BingölAkupunktur Uzmanı • 29 Mayıs 2018 • Yorumlar:

Akupunktur tedavisi, yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanmakta, günümüzde 150 civarı hastalık ve rahatsızlığın tedavi etmektedir. 150 civarı rahatsızlık ve hastalığı tedavi ettiği aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da kabul edilmektedir.

Ülkemizde de bilinçlenme vesilesiyle pek çok kişi tarafından, herhangi bir kimyasal ya da yan etki barındırmaması nedeniyle tercih edilmektedir. Genel olarak akupunktur ile zayıflama kişiler arasında popüler olsa da, özünde akupunkturun kişilerin sağlıklı ve huzurlu bir hayat süremesini sağlayan pek çok etkileri vardır.

Ağırlıklı olarak akupunktur ile zayıflama yolu tercih edilse de akupunktur faydaları başlıca şu şekildedir;

Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığı, kronik yorgunluk sendromu, yeme bozuklukları, depresyon, uyku bozuklukları. Konsantrasyon bozukluğu, dikkat eksikliği, travma huzursuz bacak sendromu, sonrası stres bozukluğu, anksiyete (kaygı), stres. Obsesif kompulsif bozukluk, şizofreni, psikojenik ağrılar. Migren ve baş ağrısı, trigeminal nevralji (yüz ağrısı). Yüz felci, vertigo (baş dönmesi), meniere hastalığı. İnme, sinir sıkışmaları, nörolojik rahatsızlıklar, bel ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı (gonartroz). Sırt ağrısı, karpal tünel sendromu, tenisçi dirseği, omuz ve el bileği ağrıları, fibromyalji ağrıları.

Bu noktaya kadar yazılan önemli hastalık, rahatsızlık ve bağımlılıkların yanı sıra akupunktur faydaları arasında şunlarda yer almaktadır;

Gece altını ıslatma, idrar kaçırma, nörojenik mesane, adet düzensizliği, ağrılı adet görme, kadın ve erkek kısırlığı ve menapoz. İdrar yolları ve genital sistem hastalıkları, astım, bronşit, alerjik rinit, sinüzit, gribal enfeksiyon. Ses kısıklığı gibi solunum sistemi hastalıkları, ishal, gastrit, kabızlık, ülser. Bulantı, reflü gibi mide, kusma, bağırsak sistem hastalıkları, insüline bağımsız tip 2 şeker hastalığı. Aşırı terleme gibi hormonal bozukluklar, vertigo (baş dönmesi), kulak çınlaması ve kulak burun boğaz hastalıkları.

Tüm bunlar akupunktur faydaları konusunda günümüzde etkisi kanıtlanmış hastalık ve rahatsızlıklardır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Başak Bingöl Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)