Akupunktur ile Depresyon Tedavisi

Yazar Başak BingölAkupunktur Uzmanı • 29 Mayıs 2018 • Yorumlar:

Akupunktur tedavisinin fayda sağladığı hastalık ve rahatsızlıklar arasında en önemlilerinden biri akupunktur ile depresyon tedavisi hiç şüphesiz. Depresyon, tedavi edilmesi zor hastalıklardan biridir. Tedavi süreci başarılı olsa dahi tekrarlama olasılığı yüksek bir psikolojik hastalıktır. Tedavi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı psikoterapiden kaçınan çok sayıda hasta alternatif yollar arayışına girmektedir. Psikoterapiden kaçınan çok sayıda hasta için en ideal tedavi akupunktur tedavisidir.

Akupunktur ile depresyon tedavisi pek çok nedenden dolayı tercih edilebilmektedir. Bunların başında psikoterapilerin yüksek maliyetli olması gelir.

Depresyon için akupunktur tedavisi bazı kişiler tarafından psikoterapiye sadece alternatif değil aynı zamanda tamamlayıcı olarak da tercih edilmektedir. İnsanlar psikoterapi görmenin yanı sıra akupunktur ile depresyon tedavisi olabilirler. Zira psikoterapi ile tedavilerde iyileşme sağlansa bile yüzde 50 ‘ye yakın oranda tekrarlama riski bulunmaktadır.

Depresyonun temelinde serotonin ve adrenalin hormonlarının azalması yatmaktadır. Akupunktur ile bu hormonlar uyarılarak tekrar canlandırılır ve olması gereken seviyeye yükseltilir.

Akupunktur ile depresyon tedavisi aynı zamanda pek çok bilimsel çalışma ve araştırmaya da konu olmuştur. Söz konusu araştırma ve çalışmalar DSÖ raporlarında da yer almaktadır. Dolayısıyla akupunkturun depresyon tedavisindeki etkisi kanıtlanmıştır.

Etkisinin hızlı olması, herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması nedeniyle yan etkisinin olmaması ve maliyetlerinin düşük olması Avrupa ve Amerika ‘da yaygın olarak depresyon tedavisinde tercih edilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Başak Bingöl Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)